Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

CO VY NA TO? Parkovací zóny a záchytné parkoviště už nejsou takovým trnem v oku

Přesně měsíc už dnes, ve středu 31. ledna, fungují oficiálně parkovací zóny v Českých Budějovicích a s nimi i záchytné parkoviště v Jírovcově ulici. Nové parkování na konci minulého roku ovládalo snad všechny diskuze na sociálních sítítích a nejen tam. Budějčáci prostě novému systému města nemohli přijít na chuť. Jak je tomu nyní, měsíc od oficiálního spuštění projektu, jsme se ptali lidí, kterých se parkování na záchytném parkovišti a v nově zavedených zónách týká.

Václava Švikruhová, Hamr

Já si zvykám. Dojíždím. Musím autobusem. Dokud je autobus zadarmo, tak mi to vyhovuje. Pracuju tady v kadeřnictví a teď mají díky novému parkovacímu systému zákaznice kde zaparkovat. Hodí si dvacku do automatu a je to pro ně výhodný. Já na to teda nadávat nemůžu. Před kadeřnictvím máme konečně parkovací místa, protože tam skoro nikdo nestojí.

Jaroslav Duroň, Hluboká nad Vltavou

To je těžká otázka. Já když potřebuju, tak si zaparkuji tady na odstavném parkovišti, svezu se autobusem a nemám s tím problém.

Ivana Pavlásková, Adamov

Já si myslím, že to funguje. Parkoviště je plný, ulice jsou teda taky plný, to je pravda (smích). Akorát mi teda přijde, že už v prvním týdnu, co parkoviště fungovalo, kapacitně úplně nestačilo. Takže mám pocit, že už teď by se mělo udělat jednou takové. Ale jinak autobus v pořádku funguje. Nepociťuji žádné nepohodlí.

Václav Šoupa, České Budějovice

Jsem nucený parkoviště používat, protože bydlím v zóně a nemám v Budějcích trvalé bydliště, které si tady nemohu zařídit. Takže buď musím házet peníze do automatu o pár ulic dál a nebo tady, na odstavném parkovišti. Kapacitně parkoviště podle mě dostačující je, problém zaparkovat jsem nikdy neměl. Spíš jsem měl problém tady s parkovacím automatem, který byl mimo provoz. Takže jsem musel do města, zaplatit ve městě a na můj dotaz ohledně tohoto problému nebylo kladně odpovězeno. Pro mě parkovací zóny nic moc pozitivního nejsou.

Štítky anketa, co vy na to, Budějce, parkování, parkovací zóny, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

Zajímavé, ale dneska na TV NOVA byl ohlas úplně opačný.

Pátek, 2. února 2018, 13:17Odpovědět

Pavel Hušek

A co na to lidi podnikající v dotčených oblastech? Těch jste se raději neptali. Radnice potřebuje mít kladné názory v médiích, tak ji jdete skvěle na ruku. Super obraz toho jak to funguje ve společnosti, která je médii ovlivňována, nebo ovládána?

Čtvrtek, 1. února 2018, 13:50Odpovědět

CO VY NA TO? Parkovací zóny a záchytné parkoviště už nejsou takovým trnem v oku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.