Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vaříme zdravě: Polévka minestrone z jednozrnky

 
úterý, 14. května 2013, 19:38

Počínaje dneškem startuje nový seriál, který Budějcká Drbna připravila ve spolupráci s portálem Bioweb.cz. Pravidelně každé druhé úterý v měsíci se v sekci Drbna Radilka objeví recept pro vyznavače zdravého životního stylu. Napoprvé si můžete uvařit polévku minestrone z jednozrnky.

  • 2 polévkové lžíce Olivového oleje BIOLINIE
  • 1 střední nakrájená červená cibule
  • 2 střední mrkve, nakrájené na kolečka
  • 1 celerový stvol nakrájený na kostičky
  • 1 čajová lžička čerstvého rozmarýnu nebo 1/4 sušeného
  • pepř a sůl
  • 1 plechovka Rajčata sekaná BIOLINIE
  • 1 šálek uvařené Jednozrnky BIOHARMONIE
  • 1 větší cuketa nakrájená na kousky
  • 1 plechovka Cizrny BIOLINIE
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • ¾ šálku strouhaného parmazánu na posypání
  • 7 šálků vody nebo vývaru
  • petrželka na ozdobení
  • citrónová šťáva na dochucení

Ve větším hrnci rozehřejte olej, vložte cibuli, mrkev, celer, rozmarýn, 1 ½ lžičky soli, ¼ lžičky pepře. Za občasného míchání orestujte, dokud cibulka nezezlátne, asi 5 až 8 minut. Vložte rajčata, povařte chvilku, dokud se část vody nevypaří. Přidejte uvařenou jednozrnku, cuketu, cizrnu, 7 šálků vody nebo vývaru a přiveďte k varu. Zmírněte plamen a vařte, dokud není zelenina měkká, asi 20 minut. Dochuťte solí, pepřem, česnekem, citronovou šťávou a promíchejte. Podávejte posypané parmazánem, případně pokapané olejem a ozdobené petrželkou.

Více receptů z jednozrnky neleznete zde.

Zdroj: www.bioweb.cz

 


 

Kam dál?

Slovenská kultura zaplavila České Budějovice

úterý, 19. února 2013, 10:21

Již minulou sobotu v Budějcích vypukly Dny slovenské kultury, které budou v průběhu tohoto týdne gradovat. V jejich rámci můžete...

Vaříme s Drbnou: Svíčková na pomerančích s chilli

sobota, 5. ledna 2013, 11:11

Pokud ještě netušíte, jakou ňamkou potěšit příbuzné či známé, mam pro vás zajímavý tip. Svíčkovou zná jistě každý a kdekdo ji...

Ztráty a nálezy. Co dělat když........ Díl 2.

pondělí, 23. května 2011, 09:57

Někdy hraje roli roztržitost, někdy shoda neuvěřitelných náhod .stačí chvíle nepozornosti a ztratíme důležitý doklad nebo věc....

Jak si počínat při početí

neděle, 22. května 2011, 17:19

Budějcká Drbna Vám přináší původní seriál, zaměřený na početí potomka. K publikování tohoto seriálu nás donutily okolnosti....

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Donald Trump teď platí státní recepce ze svého. Americká rozpočtová nouze se týká i ambasády v Česku

„Máme tu pizzy, 300 hamburgerů, hranolky, hodně, hodně hranolek! Všechno naše nejoblíbenější jídlo,” rozplýval se americký prezident před vítězi americké Národní studentské fotbalové ligy, které pozval na recepci do Bílého domu. Protože kuchaři museli kvůli rozpočtové nouzi na neplacenou dovolenou, “vaří” si teď Donald Trump sám.

Kvalita života v Brně je vyšší než v New Yorku, Praze nebo Londýně

Jak se žije v Brně? Lépe než v New Yorku nebo Londýně. Přesto si moravská metropole oproti předchozím letům v porovnání s jinými městy světa výrazně pohoršila. Žebříček měst s nejlepším prostředím životu vydává každoročně server Numbeo, který sbírá data od uživatelů a porovnává je u 226 měst světa. Brno letos skončilo na 89. místě, Praha na 97.

Fakulta umění a architektury hledá děkana. Na post se hlásí i Osamu Okamura

Už příští čtvrtek zvolí akademický senát fakulty umění a architektury liberecké Technické univerzity nového děkana. Vybírat se bude ze dvou jmen - Jana Stolína, který na fakultě působí dvacet let a Osamu Okamury, který přednáší například na pražské vysoké škole ARCHIP.