Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vaříme zdravě: Koláč s jostou a rybízem

Ve spolupráci s portálem Bioweb.cz opět přináší Budějcká Drbna svým čtenářům rubriku pro vyznavače zdravého životního stylu. Tentokrát si podle receptu můžete upéct koláč z křehkého těsta s jostou a rybízem. Na další kulinářský tip se můžete těšit ještě v průběhu měsíce srpna.

1 koláč (ø formy 28 cm):

  • 2 hrnky hladké špaldové mouky BIOHARMONIE
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 lžíce řepkového oleje

na náplň:

  • 150 g josty
  • 150 g rybízu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 50 g másla

Ve větší míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Vmíchejte vejce, vanilkový a třtinový cukr a mléko. Nakonec přidejte řepkový olej. Vypracujte těsto a vlijte ho do vymazané a moukou vysypané formy (nebo ji místo toho vyložte pečicím papírem).

Jostu s rybízem zbavte stonků a stopek a smíchejte je s třtinovým cukrem a skořicí. Nasypte na těsto a navrch nakrájejte plátky másla.

Formu s koláčem vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte do zlatova, asi 40 minut.

Koláč zkuste ještě posypat nasekanými mandlemi, budou na něm krásně křupat.

Na koláč můžete využít i další sezónní ovoce.

Zdroj: www.bioweb.cz

Štítky Vaříme zdravě, Bioweb, koláč z křehkého těsta s jostou a rybízem, recept, koláč, meruzalka, těsto, sacharóza, mouka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vaříme zdravě: Koláč s jostou a rybízem  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.