Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Souhlasím
 

Vaříme s Drbnou: Drobenková buchta s tvarohem

 
sobota, 25. května 2013, 15:30

Po delší době jsem si pro vás zase připravila nějakou tu pochoutku. Opět jsem zůstala u jednoduchosti a dá se říct i mega rychlosti. Drobenkovou buchtu zvládnete opravdu snadno a rychle. Já už jsem po jídle, teď je řada na vás. Potěšte někoho doma anebo udělejte radost jen sami sobě.

Ingredience:

500 g polohrubé mouky, 200 g cukr krystal (krupice), 200 g másla, 2 vejce, 1 prášek do pečiva -  vše zpracujeme v drobenku. Dále 500 g tvarohu, 2 vejce, 2 vanilkové cukry a práškový cukr dle kyselosti ovoce  - dle chuti.

Postup:

Dvě třetiny drobenky nasypeme na vymazaný a vysypaný plech moukou. Rozetřeme ochucený tvaroh, nasypeme ovoce dle libosti (nejchutnější jsou borůvky s jahodami) a zasypeme zbytkem drobenky. Pečeme cca 30 minut při 170-180°.

Napsala Drahoslava Špátová

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • Dopravní nehoda u Vodňan, kde se osobní auto...

  • U Vodňan se čelně srazilo osobní auto s...

  • VIDEO: Po nárazu do stromu zemřel u Milevska...

  • Mladíci si v noci na českobudějovickém...

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

Glosa: Dočkáme se plateb kartou u dopravců přepravujících...

Lidé si stále více oblibují nákupy přes internet. Internetové obchody nemusí řešit vysoké fixní...

Drbna

Na poslance za SPD měl v Praze vystartovat protestující....

Liberecký poslanec za SPD Radovan Vích se na včerejším sněmu evropských nacionalistických a...

Drbna

DRBÁRNA: Extrovert na jevišti, doma kliďas. Frontman kapely...

Pohodlně se usaďte, připravte si popcorn a něco dobrého k pití. Jdeme na to! Na dnešní večer jsem...

Drbna
 

Kam dál?

Česko–rakouská spolupráce aneb Slunce nositelem energie

pátek, 24. května 2013, 10:42

To, že Jihočeský kraj těsně sousedí s Rakouskem, není žádná novinka. Češi jezdí do Rakouska za prací, za nákupy. Jaké...

Slovenská kultura zaplavila České Budějovice

úterý, 19. února 2013, 10:21

Již minulou sobotu v Budějcích vypukly Dny slovenské kultury, které budou v průběhu tohoto týdne gradovat. V jejich...

Vaříme s Drbnou: Svíčková na pomerančích s chilli

sobota, 5. ledna 2013, 11:11

Pokud ještě netušíte, jakou ňamkou potěšit příbuzné či známé, mam pro vás zajímavý tip. Svíčkovou zná jistě každý a...