Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Souhlasím
 

Restaurace RRC: Zážitky, které voní, chutnají a těší

 
úterý, 27. března 2012, 13:27

Jarní dny jsou přímo výzvou k hledání a prožívání nových zážitků. Jedním z nezapomenutelných zážitků plným vůní, chutí a jedinečné atmosféry může být i návštěva restaurace RRC Hluboká, která se právě na zážitkovou gourmetskou gastronomii specializuje.

Vejít do restaurace RRC znamená vejít do prostoru, který překvapí světlem a designově stylovou jednoduchostí, ve které je promyšlený každý detail. Velké prosklené plochy nabízí výhled na proměnlivý obraz golfového hřiště a koruny stromů na horizontu. Do restaurace se ale nechodí kvůli výhledu, ale hlavně kvůli jídlu. A že ti, kteří chtějí v jídle najít potěšení a zážitek, jsou tu správně, to potvrdí pohled do jídelního lístku.

„V naší restauraci hostům nabízíme speciality mezinárodní kuchyně. Naším záměrem je skutečně zážitková gastronomie, a to se vším, co k ní patří – tedy nejen jídlo z nejkvalitnějších, čerstvých surovin, připravované ´poctivě´ přesně tak, jak připravováno být má, ale za neméně důležité považujeme také maximální kvalitu servisu a obsluhy i atmosféru, ve které si hosté jídlo opravdu vychutnají,“ přibližuje nabídku restaurace generální ředitelka RRC Hluboká Lenka Havlová.

Zážitkem je už jen samotné nahlížení do jídelního lístku. Salát z marinovaného lososa, uzeného tuňáka, křepelčích vajec, dekorovaný olivovou tapenáde. Consommé z býčí oháňky, provoněné sherry s konfitovanými bramborami. Šťavnaté filátko sumce s mladou zeleninou, dýní a lemongrass. Řízečky z telecí svíčkové s houbovým špenátem a lehkým bramborovým salátem. Crème brûlée s vanilkovou zmrzlinou... To je jen velmi stručný výběr z hodně zajímavé nabídky.

„Jídelní lístek jsme nesestavovali, ale tvořili,“ říká Lenka Havlová. „V týmu restaurace, který vede zkušený šéfkuchař Zbyněk Szeliga, se sešli lidé profesionálové s dlouholetými a velmi dobrými zkušenostmi, a to se v konečné podobě menu pozitivně projevilo. Zbyněk Szeliga působil několik let jako šéfkuchař v pětihvězdičkovém hotelu ve Španělsku a k nám přinesl tu nejlepší možnou praxi – věnovat přípravě každého jídla pečlivou pozornost.

Do tvorby jídelního lístku všichni vložili to nejlepší ze svých znalostí a schopností a společným cílem bylo menu zajímavé a netradiční, aby u nás hosté našli trochu jiný výběr, než bývá obvyklé. Aby návštěva v restauraci RRC byla opravdu zážitkem, nejen kulinářským, ale i estetickým. A musím říci, že nás velice těší, že hosté, kteří k nám zpočátku přicházeli především při slavnostnějších příležitostech, se k nám stále častěji vrací „jen tak“ právě za těmi zážitky z našich specialit a doufám, že i celkové atmosféry. Moc si toho vážíme.“

Restaurace RRC Hluboká ale nenabízí jen stálé standardní, tedy spíš nadstandardní, menu, ale poskytuje i speciální možnosti dalších zážitků. Tématicky naplněná degustační menu, bussines lunche nebo stále oblíbenější „nedělní obědy v RRC“. Ty představují téměř neodolatelnou nabídku neděle prožité s dobrým jídlem a pitím a hlavně s rodinou a přáteli, ovšem bez nutnosti strávit nedělní dopoledne v kuchyni a u sporáku.

Lenka Havlová potvrzuje: „Ano, na ´nedělní oběd v RRC´ zveme všechny vždy každou první neděli v měsíci. Připraveno je menu, ze kterého si vybere opravdu každý a hlavně může svůj výběr určit podle ochutnávání i velikosti hladu, protože za jednotnou cenu je k dispozici výběr několika pokrmů, od předkrmů, polévek přes hlavní chody až po dezerty a nápoje. Ráda využívám této příležitosti a zvu vás na květnový nedělní oběd, který jsme připravili na neděli 6. května. Mimo jiné jsme pro vás připravili medailonky z vepřové panenky, chřestový krém s krutony, uzenou pražskou kýtu se švestkovou omáčkou, kančí gulášek s petrželkovými knedlíčky, domácí rösti nebo jemný čokoládový dort.  Bude nám potěšením vás v restauraci RRC přivítat.“

Potěšení. Ano. To je to správné slovo, které zážitek z návštěvy restaurace RRC charakterizuje. Potěšení z vynikajícího jídla, potěšení z působivého prostředí a z profesionálně perfektní obsluhy a nakonec i z jarně svěžího výhledu. Prostě – zážitek!

PR text

Kam dál?

Ztráty a nálezy. Co dělat když........ Díl 2.

pondělí, 23. května 2011, 09:57

Někdy hraje roli roztržitost, někdy shoda neuvěřitelných náhod .stačí chvíle nepozornosti a ztratíme důležitý doklad nebo věc....

Jak si počínat při početí

neděle, 22. května 2011, 17:19

Budějcká Drbna Vám přináší původní seriál, zaměřený na početí potomka. K publikování tohoto seriálu nás donutily okolnosti....

Ztráty a nálezy. Co dělat když........

pondělí, 16. května 2011, 09:08

Někdy hraje roli roztržitost, někdy shoda neuvěřitelných náhod .stačí chvíle nepozornosti a ztratíme důležitý doklad nebo věc....

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • Manažerem roku je mladý Jihočech. Na...

  • V budějckém Mercury centru zasahovali...

  • Dopravní nehoda zablokovala silnici u...

  • Stavba obchvatu Budějc by měla začít už v...

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

Když máte uprchlíky tak rádi, nastěhujte si je domů. Známý hejt si teď Češi můžou sami vyzkoušet

Do Česka přichází poněkud se zpožděním projekt „Uprchlíci, vítejte“. Ten zprostředkovává bydlení lidem na útěku v zemích, kde našli útočiště; pokud možno co nejblíž starousedlíkům, tedy rovnou u nich doma. S českou verzí projektu pomáhá Michal Sikyta, který byl před třemi lety u zrodu stejné platformy v Rakousku. „Nejsme sluníčkáři. My jenom nevítáme, ale nabízíme řešení,“ říká v rozhovoru pro HlídacíPes.org.

KOMENTÁŘ: Kauza Cambridge Analytica zahltila média. Kdo další zachází s našimi údaji?

Pravděpodobně nikdo nepřehlédnul kauzu úniku dat z Facebooku, která se neoprávněně dostala do rukou firmě Cambridge Analytica. Únik dat se týkal 87 milionu uživatelů z nichž 2,7 milionu jsou občané členských zemí EU. Začátkem dubna byl Mark Zuckerberg předvolán před americký senát, nicméně slyšení před tímto výborem nepřineslo žádný zásadní posun. Tomu, jak sociální sítě zachází s našimi údaji, se však opět dostalo zvýšené pozornosti nás všech.

Nemám pocit, že by tady byl ohrožen tisk, říká Andrej Babiš o zprávě týkající se svobody tisku

Opoziční strany souhlasí se zprávou organizace Reportéři bez hranic (RSF), podle které se v Česku zhoršila svoboda tisku. Kritizují hlavně to, že část médií přes svěřenské fondy vlastní premiér v demisi a předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Piráti také varují před útoky politiků na veřejnoprávní média. SPD naopak tradiční média kritizuje, podle ní pošlapávají svobodu slova. Babiš v reakci na zprávu RSF řekl, že média jsou svobodná, a zkritizoval práci novinářů.