Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Restaurace RRC: Zážitky, které voní, chutnají a těší

 
úterý, 27. března 2012, 13:27

Jarní dny jsou přímo výzvou k hledání a prožívání nových zážitků. Jedním z nezapomenutelných zážitků plným vůní, chutí a jedinečné atmosféry může být i návštěva restaurace RRC Hluboká, která se právě na zážitkovou gourmetskou gastronomii specializuje.

Vejít do restaurace RRC znamená vejít do prostoru, který překvapí světlem a designově stylovou jednoduchostí, ve které je promyšlený každý detail. Velké prosklené plochy nabízí výhled na proměnlivý obraz golfového hřiště a koruny stromů na horizontu. Do restaurace se ale nechodí kvůli výhledu, ale hlavně kvůli jídlu. A že ti, kteří chtějí v jídle najít potěšení a zážitek, jsou tu správně, to potvrdí pohled do jídelního lístku.

„V naší restauraci hostům nabízíme speciality mezinárodní kuchyně. Naším záměrem je skutečně zážitková gastronomie, a to se vším, co k ní patří – tedy nejen jídlo z nejkvalitnějších, čerstvých surovin, připravované ´poctivě´ přesně tak, jak připravováno být má, ale za neméně důležité považujeme také maximální kvalitu servisu a obsluhy i atmosféru, ve které si hosté jídlo opravdu vychutnají,“ přibližuje nabídku restaurace generální ředitelka RRC Hluboká Lenka Havlová.

Zážitkem je už jen samotné nahlížení do jídelního lístku. Salát z marinovaného lososa, uzeného tuňáka, křepelčích vajec, dekorovaný olivovou tapenáde. Consommé z býčí oháňky, provoněné sherry s konfitovanými bramborami. Šťavnaté filátko sumce s mladou zeleninou, dýní a lemongrass. Řízečky z telecí svíčkové s houbovým špenátem a lehkým bramborovým salátem. Crème brûlée s vanilkovou zmrzlinou... To je jen velmi stručný výběr z hodně zajímavé nabídky.

„Jídelní lístek jsme nesestavovali, ale tvořili,“ říká Lenka Havlová. „V týmu restaurace, který vede zkušený šéfkuchař Zbyněk Szeliga, se sešli lidé profesionálové s dlouholetými a velmi dobrými zkušenostmi, a to se v konečné podobě menu pozitivně projevilo. Zbyněk Szeliga působil několik let jako šéfkuchař v pětihvězdičkovém hotelu ve Španělsku a k nám přinesl tu nejlepší možnou praxi – věnovat přípravě každého jídla pečlivou pozornost.

Do tvorby jídelního lístku všichni vložili to nejlepší ze svých znalostí a schopností a společným cílem bylo menu zajímavé a netradiční, aby u nás hosté našli trochu jiný výběr, než bývá obvyklé. Aby návštěva v restauraci RRC byla opravdu zážitkem, nejen kulinářským, ale i estetickým. A musím říci, že nás velice těší, že hosté, kteří k nám zpočátku přicházeli především při slavnostnějších příležitostech, se k nám stále častěji vrací „jen tak“ právě za těmi zážitky z našich specialit a doufám, že i celkové atmosféry. Moc si toho vážíme.“

Restaurace RRC Hluboká ale nenabízí jen stálé standardní, tedy spíš nadstandardní, menu, ale poskytuje i speciální možnosti dalších zážitků. Tématicky naplněná degustační menu, bussines lunche nebo stále oblíbenější „nedělní obědy v RRC“. Ty představují téměř neodolatelnou nabídku neděle prožité s dobrým jídlem a pitím a hlavně s rodinou a přáteli, ovšem bez nutnosti strávit nedělní dopoledne v kuchyni a u sporáku.

Lenka Havlová potvrzuje: „Ano, na ´nedělní oběd v RRC´ zveme všechny vždy každou první neděli v měsíci. Připraveno je menu, ze kterého si vybere opravdu každý a hlavně může svůj výběr určit podle ochutnávání i velikosti hladu, protože za jednotnou cenu je k dispozici výběr několika pokrmů, od předkrmů, polévek přes hlavní chody až po dezerty a nápoje. Ráda využívám této příležitosti a zvu vás na květnový nedělní oběd, který jsme připravili na neděli 6. května. Mimo jiné jsme pro vás připravili medailonky z vepřové panenky, chřestový krém s krutony, uzenou pražskou kýtu se švestkovou omáčkou, kančí gulášek s petrželkovými knedlíčky, domácí rösti nebo jemný čokoládový dort.  Bude nám potěšením vás v restauraci RRC přivítat.“

Potěšení. Ano. To je to správné slovo, které zážitek z návštěvy restaurace RRC charakterizuje. Potěšení z vynikajícího jídla, potěšení z působivého prostředí a z profesionálně perfektní obsluhy a nakonec i z jarně svěžího výhledu. Prostě – zážitek!

PR text

 


 

Kam dál?

Ztráty a nálezy. Co dělat když........ Díl 2.

pondělí, 23. května 2011, 09:57

Někdy hraje roli roztržitost, někdy shoda neuvěřitelných náhod .stačí chvíle nepozornosti a ztratíme důležitý doklad nebo věc....

Jak si počínat při početí

neděle, 22. května 2011, 17:19

Budějcká Drbna Vám přináší původní seriál, zaměřený na početí potomka. K publikování tohoto seriálu nás donutily okolnosti....

Ztráty a nálezy. Co dělat když........

pondělí, 16. května 2011, 09:08

Někdy hraje roli roztržitost, někdy shoda neuvěřitelných náhod .stačí chvíle nepozornosti a ztratíme důležitý doklad nebo věc....

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • Po srážce auta s autobusem museli...

  • Stát půjčí mladým rodinám na bydlení až dva...

  • Mezi Českými Budějovicemi a Třeboní došlo ke...

  • Sestry z Římova zachraňovaly životy při...

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

Filmový festival se stěhuje do Karlových Varů, začne už v pátek

Organizátoři Mezinárodního filmového festivalu se dnes začali přesouvat z Prahy do Karlových Varů, dějiště festivalu. Lázeňské město se už převléklo do festivalových kulis. Letošní 53. ročník začne v pátek a dnes během několika minut si zájemci zaregistrovali v internetovém předprodeji, do kterého festival dává deset procent vstupenek na všechna veřejná představení, první lístky na filmové projekce.

Vítr převrátil na Lipně plachetnici a rybářskou loď. Posádku obou lodí z vody vytáhli záchranáři

Všechny složky integrovaného záchranného systému (IZS) vyjížděly o víkendu ke dvěma převráceným lodím na lipenské přehradě. První loď se třemi rybáři se kvůli větru převrhla v sobotu 23. června kolem osmé ráno. Na záchranu posádky převrácené plachetnice se IZS vydaly kolem oběda. Žádný z mužů naštěstí nebyl zraněn.

Mít Zemana na Frekvenci 1 je čest, ale útočit na novináře by neměl, říká šéf české odnože Lagardère

„Zásadně ovlivnil podobu českého mediálního světa“. I tato slova zazněla v okamžiku, když letos v dubnu prezident mediální skupiny Lagardère Active ČR Michel Fleischmann přebíral francouzský Řád čestné legie. V obsáhlém rozhovoru pro HlídacíPes.org mluví i o tom, že tiskový zákon ve Francii novináře chrání, zatímco ten v Česku pojem novinář ani nezná.