Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Slavnosti zakladatele města budou vyvrcholením oslav, v týdnu dojde i na mlsání čokolády

Budějcká Drbna přináší další kulturní tipy tohoto týdne. Vážnou hudbu si užijete v DK Metropol, protože Jihočeská filharmonie začíná svou 35. sezonu. Ti z vás, kteří mají nejenom rádi dobrou hudbu, ale i rádi tančí, rozhodně musí vyrazit do Café Klubu Slavie, kde zahraje Orchester La Descarga.

Počátky města České Budějovice

Máte otázky, které se týkají zrodu vašeho rodného města? Tak si je sepište a v úterý v 19 hodin dorazte do Horké Vany, kde vám na ně odpoví Daniel Kovář, ředitel Státního archivu České Budějovice.

Naab uvádí…

Francouzská dvojka říkající si Deux Boulle Vanille předvede své bubenické umění v úterý ve 20:30 ve Velbloud Music Baru.

Předvádění lidových řemesel

Tento týden se ve středu v Galerii Na dvorku naučíte plést výrobky ze slámy pod vedením Olgy Stehlíkové. Dále uvidíte Miluši Heralovou plést z papírového pedigu. Řemesla si budete moci sami vyzkoušet od 12 do 18 hodin.

Zahajovací koncert Jihočeské filharmonie

Třicátou pátou koncertní sezonu zahájí ve čtvrtek Jiří Bárta hrou na violoncello spolu s Jihočeskou filharmonií pod vedením dirigenta Jana Talicha v Divadelním sále DK Metropol v 19 hodin.

Čokoládové odpoledne

Mlsat se bude v pátek v obchodním centru Čtyři Dvory, kde budete od 14:30 moci ochutnat čokoládové pralinky, zažijete ovocný raut s čokofontánou, pro děti budou připraveny i čokoládové workshopy a chybět nebudou ani soutěže, a to o vstupenky na Festival čokolády do Tábora. 

V rytmu let minulých

Klub K2 přináší v pátek akci s názvem Najtýs Mix. Hudbu devadesátých let bude hrát od 21 hodin DJ Standokan.
Na předprázdninovou akci navazuje v sobotu v nově zrekonstruované K2 večer naplněný žánry elektronické hudby. Těšit se od 19 hodin můžete na DJ's jako Bodybass, Brock, Dirty Boy, Fox a další.

Rumba latina

Klasická taneční zábava pro milovníky latinskoamerických rytmů se tentokrát v Café Klubu Slavie odehraje v sobotu za rytmů živé kapely. Orchester La Descarga začne hrát ve 22 hodin a vy díky nim protančíte střevíce.

Sólo koncert na statku

Jarda Samson Lenk zahraje v sobotu na statku Výštice u Hluboké nad Vltavou v 16 hodin. Koncert je vhodný i pro děti, které se mohou těšit na oblíbené písničky ze známých večerníčků jakým je například Vydrýsek.

Stoner nářez s Black Velvet Suicide

Budějčtí Black Velvet Suicide zahrají v sobotu ve Fabrice. Jejich našlapaný stoner si v ničem nezadá se zahraničními kolegy, čehož důkazem jsou nové skladby, které naleznete například na kapelním Bandzone. O koncertě ani nemluvě... Na akci dále vystoupí pražští Bikini karneval, kteří se také pohybují v rockových mantinelech, a švédští Veonity, kteří předvedou nefalšovaný severský power metal. Koncert začíná v 19.30.

Slavnosti Přemysla Otakara II. aneb České Budějovice železné a zlaté

Dvoudenní slavnosti na náměstí Přemysla Otakara II. a na Sokolském ostrově budou vyvrcholením letošních oslav 750 let města. Zahraje známá středověká kapela Corvus Corax, na koni přijede sám Přemysl Otakar II. a uskuteční se rytířské hry. Akce se koná v pátek a v sobotu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky slavnost, Jihočeská filharmonie, koncert, Dům kultury Metropol, Drbna.cz, Přemysl Otakar II., České Budějovice, čokoláda, Daniel Kovář, klasická hudba, Olga Stehlíková, Jiří Bárta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavnosti zakladatele města budou vyvrcholením oslav, v týdnu dojde i na mlsání čokolády  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.