Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Týden Vltavy. Z Vyššího Brodu po ní vyrazí plavidla, v Budějcích bude součástí každoroční show

Ze začátku školního roku nebude nouze o zajímavé hudební akce. Milovníci vážné hudby jistě neopomenou Hudební slavnosti Emy Destinové. Zajímavé budou i Kaplické slavnosti se Cmundobraním, a ti z vás, kteří mají rádi zábavu, by si rozhodně neměli nechat ujít kuriózní plavidla.

Hudební slavnosti Emy Destinové

Dvacátý šestý ročník slavností přináší další skvělé hudební zážitky. V úterý si užijete klavírní recitál. Hrát bude Martin Kasík a uslyšíte skladby od Ludwiga van Beethovena, Bedřicha Smetany či Fryderyka Chopina. Koncert vážné hudby se bude konat v Jihočeské filharmonii v kostele sv. Anny.

Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK uvidíte a uslyšíte ve čtvrtek v Divadelním sále DK Metropol. Na programu budou od 19:30 skladby Ludwiga van Beethovena a Antonína Dvořáka. Na housle vystoupí Sophia Jaffé, v roli dirigenta se představí Petr Altrichter.

Robert Křesťan a Druhá tráva

Na dvoře Mariánských kasáren se odehraje ve čtvrtek koncert Roberta Křesťana a druhé trávy. Jejich hosty budou hudebníci Kateřina García a Charlie McCoy. Koncertní vystoupení začne v 19:30. 

Ve středu města ve středu

Každou letní středu si můžete přijít před sokolovnu užít od 20 hodin zajímavý koncert. Tento týden uslyšíte kapelu Satisfucktion, kteří budou hrát unplugged. Chybět nebude alko i nealko občerstvení.

Mariánská kasárna hlásí: Otevíráme!

Zrekonstruovaná kasárna na Mariánském náměstí se konečně otevírají veřejnosti. Tento čtvrtek začíná bohatý program už v 10 hodin, vystoupí například Studio dell´arte, Trio de Compostela nebo Robert Křesťan a Druhá tráva

Předvádění lidových řemesel

Tento týden se ve středu v Galerii Na dvorku naučíte plést výrobky z papírového pedigu. Dále bude k vidění tradiční malování na sklo. Řemesla si budete moci sami vyzkoušet od 12 do 18 hodin.

Kaplické slavnosti

Dvoudenní městská slavnost bude mít zahájení v sobotu od 12 hodin v městském parku. Páteční den bude věnovaný hlavně dětem. Konat se bude i rybářská soutěž. Zahraje kapela Na-EX a od 21 hodin proběhne diskotéka.

Sobotní den začne historickým průvodem a přehlídkou dobových aut. V rámci slavností proběhne i Cmundobraní s Kaplickou cmundou. Hudební program bude v tento den bohatý. Uslyšíte například Swingový orchestr Jihočeského rozhlasu, U2 revival, O5 a Radeček, Black Tower, Tabasco a další.

Vltava žije

Čtvrtý ročník audiovizuálního festivalu na vodě proběhne v pátek na náplavce u Dlouhého mostu v Budějcích. Těšit se od 15 hodin můžete na Setkání jihočeských dětských domovů, atrakce a soutěže pro děti. Následovat bude od 16:30 koncert kapely HE band, od 18 hodin vystoupí Pavel Šporcl a po něm zazpívá ve 20 hodin Marta Kubišová. Multimediální show je přichystána od 21 hodin a tentokrát se ponese v duchu snění. 

Radiofest České Budějovice

Hitrádio Faktor pořádá v sobotu na výstavišti festival plný dobré hudby, který začne už ve 12:30. Těšit se můžete na Xindla X, kapelu Mig 21, Helenu Vondráčkovou, skupiny Nebe, Jelen, Big Papa či Charlie Band.

Plavba kuriózních plavidel

Netradiční plavidla vyplují tuto sobotu na Vltavu již po třiačtyřicáté. Prezentace plavidel proběhne od 9 do 12 hodin ve Vyšším Brodě. Vyplouvat se bude ve 13:27 a konečná plavidel je jako každý rok v Rožmberku nad Vltavou. Během akce uslyšíte hrát kapely Black Out, Fusion of the Ruins, Lakomá Barka, Nadoraz a Whitesnake revival. Vyhlášení výsledků bude v 19 hodin. Na vítěze čeká 20 tisíc korun.

O dalších akcích si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Štítky slavnost, Vltava, České Budějovice, koncert, hudební skupina, Vyšší Brod, Ema Destinnová, Ludwig van Beethoven, Robert Křesťan, klasická hudba, Fryderyk Chopin, tráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Týden Vltavy. Z Vyššího Brodu po ní vyrazí plavidla, v Budějcích bude součástí každoroční show  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.