Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řemesla, divadla, koncerty. To vše zažijete tento týden v Budějcích a okolí

Léto ve městě je v plném proudu. Každý den si můžete užívat zajímavých kulturních akcí. Rozhodně si nenechte ujít středeční koncert Pampalini Funky Jam a promítání v Letním kině Háječek.

Léto ve městě

Folková kapela Kamelot revival rozezní náměstí Přemysla Otakara II. v úterý od 19 hodin.

V úterý se také můžete těšit na čínskou nezávislou animaci v rámci akce, kterou pořádá Výtvarný ateliér TVOR, Ozvěny anifilmu 2015. Promítat se bude od 21 hodin v Galerii Pod kamennou žábou.

Taneční večer s hudební skupinou Dixie Old Boys se odehraje v Galerii Na dvorku ve středu od 18:30.

Dalším místem, kde se bude ve středu hrát, je nádvoří radnice, kde od 20 hodin vystoupí folk-rocková kapela Street Wings.

Loutkové pohádky si děti spolu s rodiči vychutnají ve čtvrtek od 18 hodin na nádvoří radnice. Hrát se budou Čarodějnice z kumbálu a Dva klíče.

Hudební večer zažijete, když přijdete ve čtvrtek na náměstí Přemysla Otakara II., kde vystoupí od 19 hodin jazzrocková kapela Tarapaca jazz.

Na poslední červencový den je pro děti přichystána na nádvoří radnice inscenace sestavená ze čtyř klasických pohádek. Divadlo ŠUS představí v pátek od 18 hodin Čtyři pohádky.

Poznávat památky za letních úplňků budete moci v pátek od 20:30 díky Jihočeskému muzeu. Archeologické výzkumy období před 750 lety v centru Českých Budějovic vám osvětlí O. Chvojka. V neděli se pro změnu vydáte od 20:30 se spisovatelem H. Klimkem za bludnými rytíři a strašidly budějovickými.

Zajímáte-li se o české dějiny, přijďte si v sobotu poslechnout komentovanou prohlídku výstavy Přemysl Otakar II., král rytíř a zakladatel, která se nachází v křížové chodbě dominikánského kláštera na Piaristickém náměstí.

Ve středu města ve středu

Každou letní středu si můžete přijít před sokolovnu užít od 20 hodin zajímavý koncert. Tento týden uslyšíte kapelu Pampalini Funky Jam. Chybět nebude alko i nealko občerstvení.

Letní řemeslné dílny

V Horní Plané budou během prázdnin probíhat řemeslné dílny v rodilém domě Adalberta Stiftera. Ve středu se bude hrát na tržnici od 17 hodin pohádka Bajaja v podání Studia dell'arte. Vyzkoušet si budete moci drátenictví, šití, drhání, tvoření korálkových šperků, ketlování, pletení z pedigu, předení na přeslenu a jiná zajímavá řemesla.

Předvádění lidových řemesel

Tento týden se ve čtvrtek v Galerii Na dvorku naučíte vyrábět dárečky pro radost z textilu pod vedením Romany Lukášové.  Stanislava Měchurová vás zase naučí zdobit perníčky. Řemesla si budete moci i sami vyzkoušet od 12 do 18 hodin.

Letní kino Háječek

Promítat se pod širým nebem bude tento týden ve čtvrtek. Kdo navštíví od 21 hodin Letní kino Háječek, uvidí českou komedii Obsluhoval jsem anglického krále. V pátek večer od 21 hodin se bude v kině promítat film Woodyho Allena Poznáš muže svých snů.

Manželství po italsku

Co všechno musí podstoupit prostá žena Filumena, aby dostala k oltáři zhýralého boháče Domenica? To zjistíte, když ve čtvrtek navštívíte Divadelní sál DK Metropol, kde se od 19 hodin odehraje představení s názvem Filumena Marturano aneb Manželství po italsku. V hlavních rolích uvidíte Simonu Stašovou a Svatopluka Skopala.

Central Park Slavie

Ve čtvrtek si na před KD Slavie užijete od 17:30 kapelu Vehicle Club Band, po nich vystoupí od 19 hodin Never Been 2 Yamaica a hudební večer zakončí od 20:30 kapela AKIA B.A.

Páteční večer se ponese v duchu hudebního stylu house. Letní scéna Slavie bude v rámci DeepRoomu hostit zajímavé DJs od 18 hodin. V nepříznivém počasí se celá akce přesune do Café Klubu Slavie.

O dalších akcích si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Štítky koncert, hudební skupina, České Budějovice, nádvoří, letní kino, divadlo, pohádka, galerie, Přemysl Otakar II., radnice, kulturní akce, Woody Allen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řemesla, divadla, koncerty. To vše zažijete tento týden v Budějcích a okolí  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.