Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Tento týden se bude v Budějcích promítat pod širým nebem

Do jihočeské metropole přijede oblíbený Kinematograf bratří Čadíků, který bude po čtyři dny promítat čtyři české filmy. Své brány otevře i Letní kino Háječek. Těšit se můžete i na koncert Wild Sticks.

Promítání na náměstí

Kinematograf bratří Čadíků bude od úterý zahajovat své promítání na náměstí Přemysla Otakara II. Promítat se bude vždy od 21:45. V úterý uvidíte pohádku Tři bratři, ve středu český film Hodinový manžel, ve čtvrtek českou komedii Vejška a v pátek film Fotograf.

Léto ve městě

Ve středu se děti mohou těšit na pohádku Červená Karkulka, kterou si na nádvoří radnice připravilo od 18 hodin Divadlo ŠUS.

Galerie Pod kamennou žábou pořádá ve středu a ve čtvrtek rodinné pouliční představení Quijote!, které sehraje od 19 hodin ansámbl Malého divadla.

Ve středu ve středu města

Každou letní středu si můžete přijít před Sokolovnu užít od 20 hodin zajímavý koncert. Tento týden uslyšíte Wild Sticks. Chybět nebude alko i nealko občerstvení.

Předvádění lidových řemesel

Ve středu se v Galerii Na dvorku naučíte pracovat s keramickou hlínou, osvojíte si techniku plátování. Dále bude k vidění tradiční paličkování krajek. Řemesla si budete moci sami vyzkoušet od 12 do 18 hodin.

Letní kino Háječek

Letní kino otevře své brány v sobotu a na programu je od 21:30 promítání filmu Bobule. V neděli si ve stejný čas užijete snímek Půlnoc v Paříži. Kino je zdarma.

Exhibice pro Pavla Hronka

Další přátelské fotbalové utkání zažije E.ON stadion v Roudném, kde se tuto sobotu uskuteční zápas fotbalových a hokejových hvězd s jedním jediným cílem - pomoci mladému Pavlu Hronkovi, který je odkázán už přes dva roky na invalidní vozík, jelikož trpí transverzální myelitidou. Akce začíná ve 14 hodin, samotný zápas o hodinu později.

Seidelovský vlak

Vlak se vydá na cestu z Českých Budějovic v sobotu v 7:40 do Nové Pece, kde bude účastníky zájezdu čekat autobus, který je doveze až k portálům Schwarzenberského kanálu. Očekávaný návrat je po 18. hodině.

Borůvkobraní

Už jedenáctý ročník Borůvkobraní se o víkendu uskuteční v Borovanech u Českých Budějovic. Program startuje jak v sobotu, tak v neděli od 10. hodin a je doslova nabitý. Uvidíte soutěž ve vaření knedlíků, na místě si vyzkoušíte lidová řemesla, poslechnete si folklórní soubory a večer zahrají třeba Pub Animals. V neděli pak přijde na řadu klasická soutěž jedlíků a na závěr uslyšíte kapelu Parkán.

Letní řemeslné dílny

V Horní Plané budou během prázdnin probíhat řemeslné dílny v rodilém domě Adalberta Stiftera. V sobotu si užijete předení na kolovrátku, pletení z papírového proutí, pyrografii, didaktické hry a pryskyřicové šperky. Také je od 10 hodin přichystáno Loutkové divadlo u kašny a hrát se bude Sněhurka. Další pohádkou bude od 11:30 Dlouhý, Široký a Bystrozraký.

V neděli si vyzkoušíte drhání, šité věci, korálkové šperky, pletení z pedigu, ketlování, plstění či ruční výrobu mýdel. Divadlo bude hrát od 11 hodin Šípkovou Růženku a od 13 hodin Zlatovlásku.

O dalších akcích si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Štítky České Budějovice, letní kino, Kinematograf bratří Čadíků, pohádka, koncert, česká kinematografie, Červená karkulka, Tři bratři, Vejška, Adalbert Stifter, divadlo, E.ON

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tento týden se bude v Budějcích promítat pod širým nebem  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.