Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pořešínský hrad ožije dobou středověkou

Tento týden se můžete těšit nejenom na zajímavé koncerty jak tuzemských, tak zahraničních hudebníků, ale i na divadelní, taneční a jiná představení. Pustit kačku zase budete moci ve Vodáckém areálu Lídy Polesné.

Hvězda britského jazzu vystoupí v Budějcích

Slavný hudebník s nigerijskými kořeny zavítá ve středu do Highway 61 Jazz & Blues Clubu. Femi Temowo Trio, které doplňují dva čeští hudebníci Petr Dvorský a Kamil Slezák, uslyšíte od 20 hodin.

Koncert pro Nepál

Zapařit a i přispět na dobrou věc budete moci ve čtvrtek v mc Fabrika. Charitativní večer začne ve 20 hodin a vystoupí na něm kapely Prase osudu, Quiet a Dog On The Catwalk.

Tanec, hudba, divadlo, to je Metropol

Taneční studio No Limit pořádá v rámci ukončení 4. ročníku taneční show, která se odehraje ve čtvrtek v Divadelním sále DK Metropol od 17:30 do 19:30.

Tradiční červnový koncert pěveckého sboru uslyšíte v pátek v Divadelním sále DK Metropol. Dětský pěvecký sbor Jitřenka vystoupí od 18 hodin.

Veselé příběhy ze soukromého i uměleckého života manželského páru Václava Vydry a Jany Bouškové si poslechnete v pátek na Malé scéně DK Metropol. Herecká dvojice vás od 19 hodin zavede na divadelní prkna i před televizní kameru. 

V Café Klubu Slavie se neustále tančí

Další latinsko-americké tance se naučíte ve středu v Café Klubu Slavie. Profesionální tanečníci se vás ujmou od 20 hodin.

Ti z vás, kteří jezdí na kole do práce, z práce či po práci, si rozhodně nesmí nechat ujít vyhlášení soutěže Do práce na kole 2015, které proběhne ve čtvrtek od 18:30. V rámci večera vystoupí v Café Klubu Slavie kapela The Maso.

Café Klub Slavie není jen prostorem pro koncerty, ale vychutnat si zde můžete i divadelní představení. Na pátek je nachystána hra Hračky na útěku, kterou ztvární 12 divochů scházejících se v loděnici v DDM. Představení začne v 17 hodin. 

Rocková ponorka zakotvila v doku Slavie a vy si v sobotu vychutnáte rockové pecky, které pro vás skupina Submarine (D)effect v dlouhých chvílích pod vodou připravila. Koncert vypukne ve 21 hodin.

Trhy U vrby

Rodinný farmářsko-řemeslný trh, kde si nakoupíte regionální potraviny a setkáte se s přáteli, proběhne opět tuto sobotu od 7 do 12 hodin.

Den na středověkém hradě

Zřícenina hradu Pořešín u Kaplice v sobotu ožije. Vrátí se do dob své největší slávy, kdy hrad byl ještě v plné kráse a od 10 hodin otevře své brány rodinám, dětem i dospělým, kteří se rádi baví. Všichni si budou moci do 18 hodin vyzkoušet kování, hrnčířství, bude se mlít mouka a péct placky na ohni v černé kuchyni, holky se zabaví vyráběním šperků a na kluky bude čekat sokolník, koně a střílení.

Pusť kačku

Čtvrtý ročník benefičního závodu kachniček s bohatým programem pro děti i dospělé se odehraje v neděli ve Vodáckém areálu Lídy Polesné v Českém Vrbném. Program začne od 14 hodin a první kachničky odstartují v 15 hodin.

O dalších akcích si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Foto: Karel Hudera

Štítky koncert, hrad, představení, Petr Dvorský, Nepál, Dům kultury Metropol, Václav Vydra, České Budějovice, Jana Boušková, hudební skupina, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořešínský hrad ožije dobou středověkou  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.