Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Program Budějovického Majálesu 2015: Den druhý

Ani přes možnou nepřízeň květnového počasí Budějovický Majáles v žádném případě neutichá. Na pořadu je den číslo dvě. Budějcká Drbna znovu přichází s výběrem toho nejzajímavějšího, co můžete během úterý vidět.

13:00 - 18:00: Kavárna ve tmě (Měsíc ve dne)

Představit si život nevidomých kamarádů není nic jednoduchého. Alespoň trochu vám to přiblíží Kavárna ve tmě, kde si můžete zkusit, jaké to je, když si sypete cukr do kafe, případně naléváte mléko. Kavárna je otevřená dnes a ve čtvrtek do 18 hodin

16:00: Opera Jihočeského divadla (Piaristické náměstí)

Velký úspěch slavili organizátoři Majálesu už loni, kdy se soubor Jihočeského divadla představil na budějckém náměstí. Tentokrát tomu bude na Piarisitickém, nicméně je očekávána podobně velká účast.

17:00: Pragulic České Budějovice (náměstí Přemysla Otakara II.)

A to se klidně vsaďte, že neznáte Budějce tak dobře, jako tahle dvojka bezdomovců, která vás po celý týden bude provázet známými i neznámými místy. Navíc vás také zasvětí do svého života.

18:00: CBA Městské večeře (centrum města)

Vzpomínáte ještě na loňský piknik? No tak to si pro vás organizátoři letos nachystali zajímavou novinku. Nyní totiž nepůjde o pikni, ale rovnou o večeři. Sraz je před radnicí a místo, kde se bude večeřet, je stále neznámé. Pro jistotu si však zarezervujte místa, nával bude obrovský!

18:30: Jiří Schmitzer (Majálesová kavárna)

Toho si prostě nemůžete nechat ujít. Řeknete: „Prdel!“ Ostřílený hudebník zavítá znovu do Budějc, aby rozezvučel svou kytaru a pobavil nejednoho hudebního fajnšmekra.

19:00: Expedice Mt. Abi (Café Klub Slavie)

Velké dobrodružství prožila před nedávnem trojice horolezců v čele s Davidem Kovaříkem. Rozhodla se vylézt po severní stěně hory Mount Abi. Kvůli klimatickým podmínkám ale skončila jen těsně pod vrcholem. I tak to byl zážitek. Střípky z jejich putování si vyslechnete ve Slavii.

20:30: Spitfire Company - Antiwords (Sfinx)

Divadelní hra inspirována hrou Audience od zesnulého českého prezidenta Václava Havla dnes bude k vidění ve Sfinxu. Zda se ale podaří překonat pojetí legendárního Jiřího Menzla, na to je potřeba si počkat do večera. Na akci je nutné si místo rezervovat.

21:00: Autokino: Co jsme komu udělali? (náplavka u Dlouhého mostu)

Organizátoři Budějovického Majálesu 2015 si pro své fanoušky připravili přídavek v podobě druhého autokina. Po včerejším filmu Rychle a zběsile 5 je dnes na programu film Co jsme komu udělali. Vjezd je povolen od 19:30.

23:15: Lex Baker (Velbloud Music Bar)

Budějcká kapela v čele s rapujícím frontmanem se před půlnocí představí ve Velbloudovi. Jde už o stálici Majálesu, která čím dál více proráží na hudebním poli. Její novinky si tak nemůžete nechat ujít.

Kompletní program prvního dne najdete na webových stránkách www.budejovickymajales.cz.

Štítky Drbna.cz, majáles, Jihočeské divadlo, České Budějovice, Přemysl Otakar II., Sfinx, Měsíc, Václav Havel, Jiří Schmitzer, Piaristické náměstí, Rychle a zběsile 5, Co jsme komu udělali?

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Program Budějovického Majálesu 2015: Den druhý  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.