Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Závody dračích lodí na Lipně pobaví jak na vodě, tak na souši

Teplé až letní počasí přináší do města spoustu venkovních akcí. Jednou z nich bude dvoudenní open air festival u kolejí Jihočeské univerzity, další si užijete na náplavce u Krytu či ve Vodáckém areálu Lídy Polesné, kde proběhne festival Vltava Open 2015.

Univerzitní zavírák

Na konec semestru připravila Jihočeská univerzita novinku. Dvoudenní open air festival u kolejí. Festival dnes odstartoval překážkovým během Iron Student. Pokračovat se bude venkovním Laser Tagem od 15 hodin a od 20 hodin si zapaříte při Silent discu v Bobíku. Určitě si nenechte ujít venkovní kino, kde se od 21 hodin bude promítat film Hodinový manžel.

Středa začne v 9:30 prezentacemi zahraničních studentů a ve 13:30 vás čeká Gastrofestival. Od 16 do 22 hodin pak přijdou na řadu open air koncerty.

Přednáška, divadlo i koncert, to je Metropol

Audiovizuální show plná fotek, videí a reálných příběhů cestovatele a fotografa Václava Šilhy je nachystána v DK Metropol ve středu od 19 hodin. Díky poutavému vyprávění a projekci prožijete cestu Antarktidou.

Hudební středeční večer s Rozhlasovým swingovým orchestrem, jeho sólisty a hosty Láďou Kerndlem, Lukášem Koudelkou a dalšími si užijete v DK Metropol od 19 hodin v Divadelním sále. 

Dámská jízda

Květnová Dámská jízda přinese v Cinestaru od středečních 19 hodin ukázku moderního tance a prezentovat se bude i obchod se zdravou výživu a bylinkami. Losování o atraktivní ceny rozhodně chybět nebude, stejně jako promítání filmu. Tentokráte uvidíte snímek Život je život.

Jihočeské muzeum pořádá dvě výstavy

Výstava, která přinese výběr nejzajímavějších depotů a obětin jihočeského regionu z období od starší doby bronzové do 17. století, bude ke zhlédnutí od čtvrtka 14. května v Jihočeském muzeu. Expozici budete moci navštívit až do 30. srpna.

Další výstavou, která otevře tuto sobotu dveře dokořán v Jihočeském muzeu, bude Mistr Jan Hus a Kostnický koncil. Výstava je zapůjčena Archeologickým muzeem v Kostnici a zachycuje názornou formou, pomocí stavebnice, průběh Kostnického koncilu. Výstava potrvá do 13. ledna 2016.

PSH v Komiksu

Milovníci hudebního stylu hip hop zaplesají, když si přečtou, že legendární česká kapela Peneři strýčka Homeboye zavítá v pátek do Budějc. Vladimíra 518, DJ Mika Trafika a Oriona uslyšíte od 21 hodin v Komiks klubu.

Somersby Gangster Trippin

Dva ostřílení borci z pražského klubu Roxy budou v pátek hrát v Café Klubu Slavie. DJ 2K & SWEG zahrají po půlnoci, do varu se ale budete dostávat už od 21 hodin. Dále za mixážním pultem uvidíte DJ HellSmitha, Furyho, Weeda, Sadmana a Fikese.

Charitativní taneční večer

Divadlo SUD poskytne prostory skupině břišních tanečnic, jejichž jméno není v Budějcích slyšet poprvé. Aiwa! tribe se věnují především skupinovému improvizačnímu tanci tribal dance a flamencu, které vám předvedou v sobotu od 19 hodin.

Náplavka před Krytem ožije letním životem

Pátá akce v Krytu je naplánována na sobotu od 14 hodin. Pařit se bude venku u Excelent baru, hrát budou známí DJs jako Adam Edlly či Kari Ovi, možná bude i písečná pláž a přijede Rocky Leon. Hraví jedinci si budou moc zasoutěžit ve stavění přehrad nebo si hodit frisbeem.

Dračí lodě na Lipně

Osmý ročník závodů na dračích lodích odstartuje již v pátek dopoledne na loděnici a to závodem dětských posádek Lipenský dráček. V sobotu se bude bojovat o titul mistrů Lipenské přehrady na 200 metrů. Zábava bude připravena během dne i pro děti a dospělí si jistě užijí koncerty pod širým nebem večer po závodech. V neděli bude soutěžení pokračovat závodem na dlouhou trať.

Festival Vltava Open 2015

Bohatý program bude připraven na festivale, který se bude konat v sobotu ve Vodáckém areálu Lídy Polesné. Připravena bude lukostřelba, bumperball fotbal, indiánské foukačky, pohybový workshop i skákací hrad. Chybět nebudou ani zajímavé koncerty jako skupiny VEES, Gazdina Roba, Lola běží, A5, Another Fake Heroes a dalších.

Bazar pro Bazalku

Charitativní sbírka se odehraje v sobotu od 14 hodin v otevřeném kulturním prostoru Kredance.

O dalších akcích nejen z kultury si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Štítky festival, dračí lodě, Vodní nádrž Lipno, koncert, muzeum, kryt, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, náplavka, Dům kultury Metropol, Kostnický koncil, Jan Hus, Laďa Kerndl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závody dračích lodí na Lipně pobaví jak na vodě, tak na souši  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.