Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tipy na letní ochlazení

PR článek

Letní horké dny sužují téměř každého z nás, zvláště ve větších městech. Jak se v letních měsících nejlépe ochladit, když nemáte po ruce bazén nebo jezero k osvěžení?

Dostatek tekutin je základ

Ve velkém horku je nutné udržovat pravidelný pitný režim a pít, i když zrovna necítíte žízeň. Vyhněte se sladkým limonádám a udělejte si doma třeba džbán vody s citronem a mátou. Mějte ho v lednici vždy vychlazený a uvidíte, jak vás dokáže osvěžit.

Větrání pomůže, ale ne vždy

Naše babičky nám vždycky říkaly, abychom se vyhýbali průvanu, protože nastydneme. Samozřejmě měly pravdu, ale v jejich době nebylo zvykem, aby teploty přesahovaly třicítky a noci byly tropické.

Přes den, kdy teploty rostou a pálí slunce, zavřete všechna okna, protože se dovnitř dostane jen minimum teplého vzduchu. Pro lepší cirkulaci v místnostech si můžete pořídit jednoduchý ventilátor. Naopak jakmile slunce zajde a ochladí se, je načase provětrat celý byt. Čerstvý vzduch v noci neublíží a bude se vám lépe dýchat. K ránu, kdy slunce zase vychází a teploty se zvyšují, okna zavřete, byste v místnostech chladný vzduch udrželi.

Studená sprcha, když už se to nedá vydržet

Když už teploty vyšplhají přes 30 stupňů a vy se nemůžete ochladit, dejte si studenou sprchu. V tomto případě ale doporučujeme regulovat teplotu od vlažné až po studenou. Zejména starší lidé by si měli dávat pozor a vodu postupně ochlazovat. Rychlá změna teploty by lidem trpícím problémy se srdcem mohla spíše uškodit.

Pokud nemáte zrovna po ruce sprchu, vystačíte si ale i s umyvadlem. Opláchněte si obličej, pokud je to možné, a také se zaměřte na předloktí a zátylek. Pocítíte okamžitou úlevu.

Klimatizace a ventilátor jako nejlepší prázdninoví kamarádi

Nebudeme zapírat, že nejúčinnější metodou, jak ochladit vzduch v domě či bytě je klimatizace. Nejvíce budou jistě souhlasit lidé žijící v podkrovních bytech, ve kterých teploty v létě dosahují úrovně sauny. Klasické nástěnné klimatizace jsou nejúčinnější, pomoci si ale můžete i mobilní klimatizací, která je podstatně levnější. Její vývod lze totiž pomocí příslušenství jednoduše nainstalovat na okno.

Štítky okno, klimatizace

Tipy na letní ochlazení  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.