Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Karel Gott, Olympic, Peter Nagy, Petr Kolář, Oceán a další vystoupí na výstavišti

Vrcholem týdne bude bezesporu Somersby Kiss Retro Party, která proběhne v sobotu odpoledne na Výstavišti České Budějovice a nabídne hvězdy a hudební stálice jako jsou Karel Gott, Olympic, Peter Nagy, Petr Kolář, Oceán a třeba také Těžkej Pokondr, Josef Laufer, Milan Schelinger band a Slovani. V pátek probíhá Noc kostelů, v rámci které budou otevřené i kostely, do kterých běžně není přístup.

Pátek 9. června

České Budějovice

DPS Jitřenka: Hurá na prázdniny – Metropol – Divadelní sál – 18:30
Tradiční koncert DPS Jitřenka na závěr školního roku. Sbormistr: Elvira Gadžijeva. Klavír: Klára Žižková.

Od srdce – Evangelický kostel – 19:00
Černošské spirituály hraje Walter Bobr Matlášek se svými kamarády. Unikátní seskupení hudebníků, které se sejde vždy jen jednou v roce, a to právě tento večer. Koncert se koná v rámci akce Noc kostelů.

Koko Comedy stand-up vol.2 feat Neochotníci – Stage club&restaurant – 20:00
Téměř po roce přiváží do Stage svoji zbrusu novou show Koko Comedy. Trojice tří ultravtipných dívek, které si kdysi říkaly blondýny, ale už jim to odrůstá. S vařečkou v ruce vás otráví, s mikrofonem v ruce ale zaručeně pobaví. Tentokrát sice dorazí jen ve dvou, ale i tak se máte na co těšit.

Koncert Zuzky a Martina – Adore’s Cafe – 20:00
A máme tu další koncert muzikálové zpěvačky Zuzany Benešové! Na kytaru ji doprovodí skvělý kytarista Martin Formánek.

Romantický večer s Alvarez Perez a Andromedou Draco – mcFabrika – 20:00
Večer naplněný hudbou a tancem. Vy, kdo máte rádi melancholickou hudbu, nenechte si tento večer ujít. Alvarez Perez je kapela patřící ke stálicím tuzemské klubové scény a od svého vzniku v roce 1993 si jde svou vlastní cestou. Andromeda Draco je hudební projekt jedné osoby, skladatelky, zvukařky a zpěvačky Andromedy fungující od roku 2011.

Kill The Dandies!, L'RU, Federico – Velbloud Music Bar – 20:30
Kill The Dandies! Skoro po 6 letech přichází s novým albem Ron Ron Ron. Garage psychedelic alternative s hodně výraznou basou. L'Ru je psychedelic-stoner rock, jak má být. Federico je sólo kytarista a požitkář hrající progressive psychedelic post rock.

Jenom tři mušketýři – Dominikánský klášter s chrámem Obětování Panny Marie – Rajská zahrada – 20:30
Příběh starší než vaše babička, divadlo lepší než dovolená v Provence. Co by se stalo, kdyby tři mušketýři zůstali opravdu jenom tři? Vyletněná parafráze jednoho z nejslavnějších románů všech dob v unikátní úpravě pro tři herce a kapelu.

Young Blood w/The Hybrids (DJ liNEGiv, 5th Element, iLL Minded) – Komiks klub – 21:00
The Hybrids – DJ Linegiv vlastním jménem Josef Janda, vykoukl na svět v roce 1993. Ve svých mixech preferuje, double-drop a dlouhé nápadité mixy. 5th Element –  DJingu se dostal v roce 2010 a tím začalo i hraní na menších akcí a s partou bláznů Wicked Minds. Od ragga jungle pomalu přechází v experimentování se stylem neurofunk, mainstrem a melodické styly drum & bassu.

Český Krumlov

Pes baskervillský – Otáčivé hlediště – 21:30
Po záhadné smrti pána na baskervillském panství se i kolem jeho dědice stahuje síť. Podaří se Sherlocku Holmesovi a jeho věrnému Watsonovi zastavit pekelného psa? Nejslavnější případ Sherlocka Holmese v režii Petra Zelenky.

Sobota 10. června

České Budějovice

Somersby Kiss Retro Party – Karel Gott, Olympic, Peter Nagy a další – Výstaviště České Budějovice – 15:00
Neskutečná párty na jednom místě! V rámci letošní Somersby Kiss Retro Party vystoupí na Výstavišti v Pavilonu T Karel Gott, Olympic, Peter Nagy, Petr Kolář, Oceán, Těžkej Pokondr, Josef Laufer, Milan Schelinger band, Karel Kahovec a George & Beatovens, Slovani!

Amer, Daerrwin, Maae, A Saving Whisper – Velbloud Music Bar – 20:00
Dance Tonight Revolution Tomorrow & Tell Hell Booking ve spolupráci s Music Bar Velbloud přinášejí show, na který zkrátka nemůžeš chybět. Posthardcore, metalcore, emo, melodic, postblackmetal a postmetal – všechny tyhle hudební vlivy můžete slyšet/vidět v jednom večeru zastoupené tuzemskou i zahraniční produkcí v tom nejlepší světle.

Český Krumlov

Pes baskervillský – Otáčivé hlediště – 21:30
Po záhadné smrti pána na baskervillském panství se i kolem jeho dědice stahuje síť. Podaří se Sherlocku Holmesovi a jeho věrnému Watsonovi zastavit pekelného psa? Nejslavnější případ Sherlocka Holmese v režii Petra Zelenky.

Neděle 11. června

České Budějovice

Arpiďácká pohodička – Arpida – 14:00
Benefiční hudební odpoledne na kraji přírodní rezervace pro děti a dospělé. Pod širým nebem vám zahrají hudební skupiny: Nezmaři, Ivo Jahelka, Budějovičtí vodáci, Bigin brothers, Folk Team. Dětem se mohou těšit na divadelní představení Líná strašidla, projížďku na koni a skákací hrad.

LiStOVáNí: Turné v hajzlu – Studiová scéna Na Půdě – 21:00
Po loňském červnovém turné s Robertem Fulghumem přiváží LiStOVáNí na šňůru po Česku další hvězdu, autora kultovního Mládí v hajzlu, C.D.Payna. V akci uvidíte hned několik jeho knih (Mládí v hajzlu, Neviditelný, Nestydaté plavky či jeho poslední vydanou knihu, Zázrak v plechovce). Za účasti autora, autogramiáda.

Český Krumlov

Pes baskervillský – Otáčivé hlediště – 21:30
Po záhadné smrti pána na baskervillském panství se i kolem jeho dědice stahuje síť. Podaří se Sherlocku Holmesovi a jeho věrnému Watsonovi zastavit pekelného psa? Nejslavnější případ Sherlocka Holmese v režii Petra Zelenky.

Pondělí 12. června

České Budějovice

Země úsměvů – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Svět starého c. k. Rakouska versus Čína ožije znovu v proslavené operetě odehrávající se kolem roku 1910 ve Vídni a Pekingu.

M. Doleželová, R. Vencl: Ani za milion – Metropol – Malá scéna – 19:00
Divadlo v Rytířské. Brilantní detektivní komedie, která svede dohromady bohatou manželku anglického velvyslance s manželkou opuštěného strážce majáku, o který se stará čtyřiadvacet hodin denně.

Autoři | Foto Facebook Karel Gott

Štítky Gott, oceán, koncert, představení, hudba, Karel Gott, Peter Nagy, Olympic, Petr Kolář, České Budějovice, Sherlock Holmes, Josef Laufer, Milan Schelinger, Noc kostelů, Těžkej Pokondr, kongresové centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Karel Gott, Olympic, Peter Nagy, Petr Kolář, Oceán a další vystoupí na výstavišti  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.