Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Novinka slavnosti Dotkni se Písku rozpohybuje budovu radnice průřezem historií města

Obyvatelé a návštěvníci města Písku mohou těšit na tradiční městskou slavnost Dotkni se Písku. Ta začíná už dnes, v pátek 9. června a potrvá do neděle 11. června. Pro všechny generace je připravena rozmanitá zábava v podobě hudebních a tanečních vystoupení, workshopů a dobových programů, ale bohatý program nejen pro náctileté je připraven v letním kině.

Páteční večer začíná Taneční pěnovou párty. Ta nejlepší taneční muzikou současnosti bude doplněna o největší pěnovou party v republice. O muziku se postará Djs Basslicker z rádia Kiss. Dále zahrají Djs Pietro a Djs Martin. Areál Letního kina bude otevřen od 19:00 hodin, začátek je od 20:00 hodin. Sobotní program pro mladé vyvrcholí hiphopovými koncerty rappera Lipa, DJaye a Viktora Sheena.

Lipo patří mezi nejzajímavější a nejúspěšnější hiphopopové umělce u nás. Rapující básník Lipo alias Jonáš Červinka se do povědomí veřejnosti dostal s formací BPM a svou provokativní písničkou Pozdravy z Liberce. Kromě vlastní tvorby se Lipo věnuje i režii videoklipů. Mimo vlastních klipů točil například video k hitu Navěky Tomáše Kluse a Anety Langerové, dále Levnou instituci a Kávu a sex Marka Ztraceného, Baby Mira Šmajdy, nebo Možná se mi zdáš, La La a By My Side od Debbi. Má za sebou několik úspěšných rádiových singlů a jeho videa na youtube.com dosahují fantastických čísel. V letňáku bude už v 17:00 hodin. Milevsko vysílá do Písku vítěze Milevských hudebních cen Grammy 2016. Raper PJay, který datuje svoji tvorbu k PJay zahraje od 18:00 hodin. Viktor Sheen vystoupí od 20:00 hodin, po něm následuje Fireshow a Afterparty s DJ Kali.

Celý program slavnosti, s možností filtrování programu podle zvolených kritérií, najdete na Dotkni se Písku.

A jaký program nabízí městské slavnosti v Palackého sadech? Palackého sady budou na slavnosti města již tradičně vyhrazeny pro představení škol, místních spolků a organizací, ale hlavně příznivcům dechovky a country.


Yvetta Simonová a Josef Zíma.

Určitě největší hvězdou v Palackého sadech bude nekorunovaný král české dechovky Josef Zíma, který přijde se svou uměleckou partnerkou Yvettou Simonovou a orchestrem Jiřího Sládka s pořadem Už kamarádi… pořadem bude provádět Jan Hrdlička. Zazní oblíbené jihočeské lidovky i populární písničky ze šedesátých let.

V pátek se Palackého sady rozezní hudbou v podání Písecké čtyřky Josefa Nováka, Pavlíny Jíšové a přátel (zahrají ve složení Pavlína Jíšová, Adéla Jonášová, Petra „Šany“ Šanclová a Romana Tomášková). K večernímu  k poslechu i tanci budou hrát Strings. V sobotu se představí Dechová hudba města Písek, poté již zmiňovaný Josef Zíma a večer představí svůj repertoár Hastrmani.

Ale zajímavé koncerty jsou připraveny i na Velkém náměstí. Kromě hlavních hudebních hvězd vystoupí například oblíbený Písecký komorní orchestr, Písečan nebo TC Louisiana, ale i několik hostů ze zahraničí: Korrontzi - baskická skupina jejíž repertoár vychází z tradiční baskické lidové hudby nebo Linz Quetschnspüla. Skupina harmonikářů Linz Quetschnspüla hrála na letošním Mezinárodním setkání harmonikářů v Kulturním domě v Písku. 

A určitě si nenechte ujít novinku letošních slavností – videomapping. Při promítání se „rozpohybuje“ budova radnice, kdy bude k vidění průřez píseckou historií od první písemné zmínky o městě z roku 1243 až po rok 2002, kdy do Písku přišla povodeň. Strhující podívaná je připravena na pátek od 22:20 a sobotu od 23:00 hodin.

Štítky Písek, slavnosti, country, dechovka, hudba, tanec, slavnost, Josef Zíma, historie, radnice, sad, Yvetta Simonová, Pavlína Jíšová, Tomáš Klus, Aneta Langerová, Marek Ztracený

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novinka slavnosti Dotkni se Písku rozpohybuje budovu radnice průřezem historií města  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.