Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Majáles roztančí střechu Metropolu

Bohatou hudební nabídku nejen v rámci Majálesu zažijete v první půlce týdne: Jordan Prince, The Steepwater Band, Náruč Aster, Farewell Dear Ghost, Sasha Boole, The Drain nebo Caesarovy kanady.

Úterý 23. května

České Budějovice

Zahradní slavnost – Zátkovo nábřeží – Biskupská zahrada – 16:00
Dnes již klasické dílo Václava Havla v podání studentů z Český. Jo, a možná to bude trošku divadelní punk.

Majálesové zákulisí fuckup edition – Majálesová kavárna – 17:30
Bývalí organizátoři Martin Pikous a David Ostružár vás v 90 minutách svého stand-up vystoupení provedou tím největším majálesovým peklem, které se stihlo za celou historii největšího českobudějovického festivalu stát.

Trojan Horses – Metropol – střecha – 18:00
DJ a producentská dvojice Trojan Horses není pro budějovickou taneční scénu žádnou novinkou. Jejich sety, ve kterých kombinují různé house subžánry, vynikají především zvukem 90. let. Melodický synth-key a úderné hi-hat, jsou proto hlavním znakem každého DJ setu.

BM 2017@Velbloud – indie – Velbloud Music Bar – 19:00
Petr Wolgemuth, Kool-Aid, Role, Nixon Lads.

Divadlo Sklep: Besídka 2017 – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Jako každý rok, i letos uvítáme večer plný bláznivých skečů, scének a písniček. Účinkují členové divadla Sklep.

Antonín Padrta – Metropol – střecha – 19:15
Jeho sety jsou napumpované funky energií a těší se z každé příležitosti se o tuto energii podělit.

Lex Barker – Majálesová kavárna – 19:30
Domácí Lex Barker kombinují klasický kytarový rock, hip-hop a elektroniku. Tvrdší instrumentální pasáže střídají chytlavé melodie a flow MC Age spolu se zpívanými refrény přináší na keždém koncertu suprovou atmosféru.

Drag Addicts: X – Malé divadlo – 20:00
„X": Mark, Dave, John a Stewart. Jeden sobotní večer v malém provinčním městě severní Anglie, kde se názory hrotí, lámou, změkčují a mění. X je divadelní hra Tonyho Stowersa pro 2 herce a 4 charaktery a její realizaci podpořila Ambasáda USA.

Jenom tři mušketýři – Dominikánský klášter s chrámem Obětování Panny Marie – Rajská zahrada – 20:00
Příběh starší než vaše babička, divadlo lepší než dovolená v Provence. Co by se stalo, kdyby tři mušketýři zůstali opravdu jenom tři? Vyletněná parafráze jednoho z nejslavnějších románů všech dob v unikátní úpravě pro tři herce a kapelu.

Leon Pard – Metropol – střecha – 20:30
Všude kam vstoupí, zní éterem hudba, lidé pro něj mají slabost a tančí, jako by neexistoval zítřek. Ukáže vám disco nebe a na létajícím koberci uspořádá houseovou výpravu kolem světa.

Věc Makropulos – Majálesová kavárna – 20:30
Hudební kapela Věc Makropulos pochází z východních Čech a vznikla v roce 2010. Momentálně má základnu v Pardubicích. Od počátku se zaměřuje na tvorbu inspirovanou převážně americkými kapelami, jako jsou například Rage Against the Machine, Red Hot Chili Peppers nebo Dog Eat Dog.

Milan Lukaschek – Studentský klub Kampa – 21:00
Ačkoli se Milan Lukaschek se svou kapelou The Variety show drží spíše v kolejích blues-rocku, jako sólový zpěvák a kytarista hraje hlavně pop a folk. Jeho první EP vyjde na podzim tohoto roku.

Středa 24. května

České Budějovice

Mendík – Studentský kostel sv. Rodny – 16:00
Smíšený pěvecký sbor Mendík působí při Gymnáziu Jana Valeriána Jirsíka v Českých Budějovicích od roku 1989. Tvoří jej studenti od primy po oktávu.

Francisextet – Český rozhlas České Budějovice – Studiový sál – 17:00
Francisextet vznikl o letních prázdninách 2014 přibližně v půl třetí ráno v jedné z nejhorších náleven, kterou lze v Českých Budějovicích najít, přičemž dva členové souboru, kteří u založení nebyli, neměli ani ponětí o tom, že se stali členy nějakého tělesa.

Nová generace / Hudební ratolesti – DK Metropol – 18:00
Koncert „ratolestí“ – potomků hráčů orchestru Jihočeského divadla. Hlavní hvězdou večera je českobudějovická rodačka a jedna z nejlepších českých klavíristek Veronika Böhmová. Večerem provází Roman Anděl.

Divadelní představení Cylindr: Rozsviť – Horká vana – 18:00
Divadelní soubor Cylindr je seskupení mladých a kreativních lidí, kteří společně tvoří, hrají a baví se již třetím rokem. Pro letošní Majáles si připravili velmi zajímavé a netradiční představení nesoucí název Rozsviť.

Jordan Prince – Majálesová kavárna – 19:00
Neofolkař z New Orleans, jenž se vlivem své lásky k dívce z Mnichova přestěhoval do Evropy. Jeho písně jsou stejně emotivní jako jeho životní příběh.

Concerto grosso – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Jihočeská filharmonie. Altsaxofon: Zdeňka Podroužková, violoncello: Petra Meisl, cimbál: Johana Klára Kratochvílová, dirigent: Jan Talich.

Na návštěvě u Nezmarů – Standa Kahuda, Přelet M. S. – Metropol – Malá scéna – 19:00
Koncerty Přeletu M. S. jsou milé, uvolněné a až nakažlivé pozitivní atmosférou. Na stejně pohodovou strunu hraje i písničkář Standa Kahuda! Zkrátka úžasná kombinace, která posluchače potěší před začátkem léta.

Spitfire Company – Hlas Anne Frankové – Letiště České Budějovice – 20:00
Hlas Anne Frankové se dotýká strastí, radostí a první lásky třináctileté holčičky, donucené se ukrývat ve skrýši zadního traktu domu. Avšak v hlase deníku nezaznívá pouze Anne, ale veškeré problémy skrývaných – těch, kteří přežili i nepřežili. Život Anne nekončí na poslední stránce jejího deníku.

Hovno Pankáči – mcFabrika – 20:00
Budějovická shit-punková kapela Hovno Pankáči se po roce znovu vrací na majálesový punkový večer. V kapele došlo ke změně v sestavě, ale i přesto stále hrají.

The Steepwater Band (USA) – River music club – 20:30
The Steepwater Band je americká bluesrocková kapela založená v Chicagu v roce 1998 jako trio: Jeff Massey (kytary a zpěv), Joe Winters (bicí) a Tod Bowers (basa).

Náruč Aster – Majálesová kavárna – 20:30
Pán psychedelického diska vás provede majálesovou kavárnou.

Děti mezi reprákama – Široko – 21:00
Děti mezi reprákama jsou v současnosti trio. Dominik Zezula (post-hudba), Ondřej Mikula (Aid Kid) a Jiří Libánský (Piáno Libánský, Orlak) spolu připravují materiál na třetí desku.

Wash Up! / Pixie (letitroll, T2B) – Komiks klub – 21:00
DJ Pixie, představitel pražského soundsystému T2B a LIR kru, se za gramofony postavil poprvé v roce 2001. Z jeho vystoupeních je cítit velká energie, jeho sety mají spád a jsou nabité peckami, které nechají jen málokterého návštěvníka party v klidu.

BM 2017@Velbloud – LAB – Velbloud Music Bar – 21:00
Fau One & MOR4m, Satinsky, MOR4M, Náruč Aster.

Prášek proti blbosti – mcFabrika – 21:15
Prášek proti blbosti je mladá punková kapela z Hluboké nad Vltavou. Hrají přibližně od roku 2013 a stále vymetají kluby.

Kry$í Kry$ & Chef3000 – Měsíc ve dne – galerie – 22:00
Brněnská DJ a producentská dvojice tvořící alternativní a experimentální druhy klubové hudby.

Čtvrtek 25. května

České Budějovice

Farewell Dear Ghost – Metropol – střecha – 17:00
Začalo to původně jako projekt sólového písničkáře a vyvinulo se to až do plnohodnotné indie-rockové formace Farewell Dear Ghost. Před třemi lety vydali debutové album We Colour The Night a na začátku tohoto roku nové EP Skin, ve kterém každý song udává jiný pocit.

Tensalomi – Majálesová kavárna – 17:30
Krásný kytarový pop, který odstartuje čtvrteční kytarový večer.

A$AP Jarda – Metropol – střecha – 18:30
Rappeři ASAP Jarda z vesnice a milionář z chatrče Don Chain umí dobře vyhmátnout nejslabší místa lokální hiphopové scény, ale taky mluvit jazykem virálních bizárů z hlubin českého internetu.

Sasha Boole – Majálesová kavárna – 18:30
Sasha Boole – ukrajinský Bob Dylan se vším všudy. Jedna z nejzářivějších postav ukrajinské folkové scény přiveze muziku založenou na tradičním surovém zvuku věhlasných amerických songwriterů kombinovanou s typickým gotickým american a surovým a drsným soundem.

Concerto grosso – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Jihočeská filharmonie. Altsaxofon: Zdeňka Podroužková, violoncello: Petra Meisl, cimbál: Johana Klára Kratochvílová, dirigent: Jan Talich.

BM 2017@Velbloud – Tornádo Lue (SK), The Rozladěn – Velbloud Music Bar – 19:00
Tornádo Lue – slovenský kult nezávislé hudební scény, The Rozladěn – legenda českého undergroundu, Petr Vořešák – zpívající básník, básnící zpěvák.

Underground Comedy – River music club – 19:00
Jen komik a jeho publikum. Žádné kulisy, kostýmy, žádné role ani připravené skeče. Underground Comedy má tu čest představit vám skupinu komiků, kteří jsou zároveň individualitami a svébytnými tvůrci.

Jenom tři mušketýři – Dominikánský klášter s chrámem Obětování Panny Marie – Rajská zahrada – 20:00
Příběh starší než vaše babička, divadlo lepší než dovolená v Provence. Co by se stalo, kdyby tři mušketýři zůstali opravdu jenom tři? Vyletněná parafráze jednoho z nejslavnějších románů všech dob v unikátní úpravě pro tři herce a kapelu.

The Drain – Majálesová kavárna – 21:00
Glamrockeři The Drain o sobě dávají vědět téměř deset let. Za tu dobu se zvládli z garážových nadšenců vypracovat na stálici klubové scény se spoustou hudebních úspěchů a nyní již třetím studiovým albem.

Libido Challenge – K2 – 21:00
Libido Challenge je kapela z jižních Čech, která hraje hardcore se silným vlivem metalu.

Caesarovy kanady – K2 – 22:30
Kapela ze Střední Evropy hrající lehkotonážní soft rock s prvky freeridu a příležitostného backflipu s jemným nádechem tuzemského rumu s vanilkou.

Autoři | Foto teepwater.com

Štítky hudební skupina, kavárna, střecha, České Budějovice, Dům kultury Metropol, Sasha Boole, divadlo, majáles, kostel, Kanada, Anne Franková, zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Majáles roztančí střechu Metropolu  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.