Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Libor Šmoldas, ABBA CZ, Ektomorf & Incite i Music Battle v K2

Osvěžte se kulturními zážitky na některé ze zajímavých akcí. V Českém rozhlase bude Libor Šmoldas hrát Ježka, v Metropolu to rozjede skupina ABBA CZ a do Budějc přijedou i maďarští Ektomorf spolu s americkou Incite.

Úterý 11. dubna

České Budějovice           

Humor v opeře II. – Level Lounge Club – 18:00
Zpěv: Irena Lenzová, Viktor Toms a Josef Hajna, klavírní doprovod: RNDr. Ladislav Tříska. Slovem provází: Petr Cozl.

Příležitost dělá zloděje/ aneb Italština pro zamilované – Jihočeské divadlo – 19:00
Slibně rozjetý operní road-trip do Neapole končí v bláznivých zmatcích v momentě, kdy na dálku dohodnuté námluvy nečekaně zkomplikuje záměna zavazadel a následně i osob. Když se navrch přidají i vrtochy půvabné, nicméně temperamentní Italky, je to příslib zábavy nejen pro milovníky opery.

Opona! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Richard, herec a režisér v jedné osobě, a navíc divoch se zálibou v alkoholu, chystá premiéru. Jeho herecké partnerky před ním ale utíkají jedna za druhou. Jako poslední záchrana se objeví Lies, Richardova dávná kolegyně a láska, teď šťastně provdaná za úspěšného lékaře. Na jevišti to jde skvěle, ale v zákulisí to brzy začíná vřít…

Music Battle – K2 – 21:00
Studentská unie JU a Klub K2 uvádí II. ročník soutěže v tom, kdo udělá největší Hype. David Guetta, Rudimental, Queen, Chinaski, AC/DC a i třeba melodie Titanicu ve dvou hodinách? Hudebně-zábavné klání se odehraje podruhé na jihu Čech, uprostřed boxerského ringu přímo v klubu K2.

House de Luxe – Velbloud Music Bar – 21:00
Stav se zpříjemnit si úterní večer nějakým príma drinkem a nech se při tom unést houpavými rytmy starých dobrých housíků. DJ Antonín Padrta + host.

Středa 12. dubna

České Budějovice

Všechno, co jste o divadle nikdy vědět nechtěli, ale my vám to stejně řekneme – Malé divadlo – 10:00
Přijďte se podívat do divadla... které je úplně celé vaše! Z Malého divadla záhadně zmizeli herci, režiséři, osvětlovači, zvukaři, uvaděčky i šatnáři. Jenom vy jej můžete zachránit! Staňte se na chvíli naším kolegou a zachraňte svoje Malé divadlo! První setkání s divadlem pro nejmenší diváky, při kterém se sami stanou tvůrci svého vlastního představení.

Libor Šmoldas hraje Ježka – Český rozhlas České Budějovice – Studiový sál – 19:00
Středečním dubnovým večerem se ponesou jedinečné skladby, které vzešly z Osvobozeného divadla. Libor Šmoldas zahraje i známé melodie Šaty dělaj člověka, Klobouk ve křoví, Nebe na zemi a řadu dalších. Na své desce má celkem patnáct sólových skladeb.

ABBA CZ galakoncert – DK Metropol – 19:00
Česká skupina ABBA CZ z Prahy vám přiveze show a energii! Můžete očekávat perfektní provedení hudby. Devizou kapely je 100% živé hraní a super show podpořená nesmrtelnými hity skupiny ABBA.

Muž sedmi sester – Jihočeské divadlo – 19:00
Svést 7 sester během 7 dnů a získat tak bezmezný obdiv kamarádů? Erotická groteska je volně inspirovaná skandální prvotinou Jaroslava Havlíčka, autora Petrolejových lamp, Helimadoe a Neviditelného.

Leonce a Lena – Studiová scéna Na Půdě – 19:00
Studenti z Ústavu česko-německých areálových studií a germanistiky FF JU představují moderní verzi staré klasiky „Leonce und Lena“ od Georga Büchnera. Leonce a Lena žijí zlatý život, ale stále jim něco chybí. Při útěku ze starého života se setkávají a začíná to, co náš svět drží pohromadě: láska.

Mátový nebo citron? – Divadlo U Kapličky – 19:00
Skupina herců zkouší novou hru. Technika je flegmatická, kostymérka držkatá, režisérka nezvládá krizové situace. Mezi herci vzrůstá napětí. První dáma souboru je zoufalá z nesmělého, neohrabaného herce – začátečníka, nicméně synáčka sponzora představení. Nadchází večer premiéry. Vše se mění v nezvládnutelné delirium. Hra získala v Paříži v rámci cen Les Moliéres 2011 cenu za nejlepší komedii sezony. Režie: J. Malinová.

Jihočeská filharmonie – Svatopostní koncert – Katedrála sv. Mikuláše – 20:30
Gabriela Eibenová – soprán, alt, Václav Čížek – tenor, Jan Krejča – theorba, Vojtěch Spurný – cembalo. Allessandro Scarlati: La Giuditta – oratorium.

Tělocvikářská jarní – Army edition – K2 – 21:00
Nejvíc nejlepší tělocvikářská noc roku. Tentokrát Army edice. Oblékni se do maskáče a přijď si užít party s celou pedagogickou fakultou. Soutěž o nejlepší kostým, ceny, dárky! DJ Čechťa.

Čtvrtek 13. dubna  

České Budějovice

Velikonoční hrkání 2017 – čtvrtek až neděle – náměstí Přemysla Otakara II.
Na Zelený čtvrtek se naposledy rozezní zvony a varhany, které umlknou až do Velikonoční vigilie a jejich místo zaplní dřevěné hrkače, řehtačky a klapačky – odtud název „Velikonoční hrkání“. Každý den bude ve znamení symbolů: čtvrtek – poslední večeře, pátek – tesání křížů, rakev, sobota – mlha, kouř, neděle – svatba.

Dítě a kouzla & Kouzla a dítě – DK Metropol – 18:00

Kouzelný příběh z jednoho domu, ve kterém ožijí lenoška, čínský šálek, čajová konvice, hodiny, učebnice aritmetiky a další, aby se vzbouřili proti zlobivému chlapci, který je trápí. Opera, která svou hudbou i vtipným libretem učaruje malým i velkým, je ideálním vstupem do tajemného světa hudebního divadla pro celou rodinu. Jedinečný projekt Kouzla a dítě umožní vašim dětem i vám vykouzlit hudbou imaginativní svět. Hravou formou probudí vaši fantazii a poodhalí mistrovství zvukomalebnosti operního díla Maurice Ravela Dítě a kouzla.

Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách – Jihočeské divadlo – 19:00
K poctě největšího světového dramatika, od jehož úmrtí v roce 2016 uplyne 400 let, sehrají tři herci všech jeho 37 her a 154 sonetů ve 120 minutách! Zdá se vám to neuvěřitelné? Přijďte se přesvědčit, divte se a bavte se.

Ektomorf & Incite & Xtortya + support – mcFabrika – 19:00
Maďarští Ektomorf jsou v Českých Budějovicích jako doma. Milují Budvar a jihočeské publikum, které zaslouženě miluje je. Pánové jedou tour po boku americké senzace Incite, ve které zpívá syn legendárního Maxe Cavalery Richie.

The Atavists + Snap Call – Velbloud Music Bar – 20:00
The Atavists – stoner-surf rock´n´roll – žánr, který tady chyběl. Pomyslná hvězda The Atavists raketově stoupá na klubové scéně a pomalu se začíná zářit i za naše hranice. Tento rok vyhráli české Gbob a účastnili se světového finále v Berlíně. Snap Call – nádhera z drsného města Turnov. Rock"n"roll blues jak Mississippi, ortodoxně v americkém střihu. Myslím, že budete překvapeni.

House of Madness – Dominico (Belgium, Tomorrowland DJ) – K2 – 21:00
DJ Dominico – nejen že produkuje vlastní chytlavé tracky, ale spolupracuje na tvorbě jiných DJs. V létě hrál jako rezident klubu Privilige Ibiza. Jako support přijede Dj Tokátku z Duplexu. Na závěr samozřejmě miláček budějckého publika, rezident klubu K2, spoluorganizátor akce House of Madness, energický DJ Melvin Coxx.

Autoři | Foto www.abbacz.cz

Štítky ABBA, Libor Šmoldas, divadlo, České Budějovice, Dům kultury Metropol, Český rozhlas, herec, hudba, The Atavists, Metzlův dům, William Shakespeare, Jihočeské divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Libor Šmoldas, ABBA CZ, Ektomorf & Incite i Music Battle v K2  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.