Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Dan Bárta & Robert Balzar Trio, britští The Kut nebo místní Smutný Karel!

V prvním dubnovém týdnu se nám v Budějcích představí mladí a nadějní hudebníci z jižních Čech, ale i zkušení mazáci, jako je třeba Dan Bárta, který vystoupí společně s kapelou Robert Balzar Trio, nebo Smutný Karel.

Úterý 4. dubna

České Budějovice           

Mladí hudebníci se představují – Patrik Červák – Jihočeská vědecká knihovna – pobočka Lidická 1 – audiosál – 19:00
Patrik Červák, klavír.

Saturnin – Jihočeské divadlo – 19:00
Představte si noblesní poloprázdnou kavárnu, ve které sedíte a před sebou máte mísu koblih. Jen výjimečný lidský exemplář se může pyšnit příslušenstvím k těm, kteří začnou koblihami bombardovat nic netušící hosty. S takovým člověkem zažijete dobrodružství, o kterých se vám ani nesnilo.

Chytrý kvíz v Adore's Cafe – Adore’s Cafe – 19:30
Tužka, papír, žádný mobil a neveřejné týmové odpovědi. Pojďte se bavit a vyzkoušet si, na kolik otázek umíte vymyslet odpověď. Vyrazíte s přáteli na pivo, strávíte spolu fajn večer a můžete u toho vyhrát jednu ze skvělých cen! Odměna čeká vítěze, nejlépe tipující tým i další hráče. Hraje se o lahvinku Jacka Danielse a další ceny!

The Kut (UK) / Dezert of the Day / Dog on the catwalk – Velbloud Music Bar – 20:00
The Kut (UK), Dezert of the Day, Dog on the catwalk + afterparty DJ.

Středa 5. dubna

České Budějovice

Humor v opeře II. – Kavárna Galerie Mariánská – 19:00
Zpěv: Irena Lenzová, Viktor Toms, Josef Hajna a Jan Maule, klavírní doprovod: RNDr. Ladislav Tříska. Pořadem provází: Petr Cozl.

Frankenstein – Malé divadlo – 18:30
Horor pro děti i dospělé o šíleném vědci Viktoru Frankensteinovi, který chtěl stvořit umělého člověka. Inscenace s živým klavírním doprovodem, živým operním zpěvem, živou baletkou a loutkou v nadživotní velikosti. Inscenace vzniká za spolupráce Malého divadla, opery, baletu a orchestru Jihočeského divadla.

Mladá sólisté – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Jihočeská filharmonie, sólisté: vítězové Soutěže mladých sólistů, dirigent: Vojtěch Spurný.

Vítání se svobodou – Divadlo U Kapličky – 19:00
Svěží komedie o tom, co většina z nás si v životě prožila, o lásce, zklamání, nedorozumění, rozchodech a návratech. Režie: Jiří Havlín.

Chytrý Kvíz Lucky Burger 88 – Lucky Burger 88 – 19:00
Přijďte se bavit! Vyrazíte s přáteli třeba na dobré pivo a burger, strávíte spolu zábavný večer, a přitom si zkusíte v pěti patnáctiminutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor.

Dekkadancers na jihu – Jihočeské divadlo – 19:00
V choreografiích čtyř mladých umělců tvořících ve volném uskupení pod názvem Dekkadancers se snoubí vášeň s energií. Projekty tohoto uskupení mají divácky vstřícnou dramaturgii. Jejich hlavním působištěm je Nová scéna Národního divadla v Praze.

Opona! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Richard, herec a režisér v jedné osobě, a navíc divoch se zálibou v alkoholu, chystá premiéru. Jeho herecké partnerky před ním ale utíkají jedna za druhou. Jako poslední záchrana se objeví Lies, Richardova dávná kolegyně a láska, teď šťastně provdaná za úspěšného lékaře. Na jevišti to jde skvěle, ale v zákulisí to brzy začíná vřít…

Dan Bárta & Robert Balzar Trio – River music club – 20:00
Stylově patří toto spojení někam na pomezí jazzu a popu, jejich společná tvorba je navíc částečně konceptuální a syntetická. Sestava Robert Balzar Trio se několikrát obměňovala až k dnešní podobě, kdy jej tvoří kontrabasista Robert Balzar, pianista Jiří Levíček a hráč na bicí Kamil Slezák. Dan Bárta s uskupením spolupracuje od roku 1999.

Smutný Karel – Studentský klub Kampa – 20:30
Přijďte si poslechnout kultovní českobudějovické uskupení Smutný Karel hrající blues a grass.

Blackout D&B Resident Night – Velbloud Music Bar – 21:00
Je libo párty uprostřed týdne? Není problém! Hrají DJ Hanzall a hosté.

Medic Party – K2 – 21:00
Jsi ze zdrávky? Tak tohle je mejdan na míru pro tebe. DJ Marotha.

Čtvrtek 6. dubna  

České Budějovice

Radovanovy radovánky – Malé divadlo – 10:00
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Přijďte se radovat i z mála!

Big Band Symphonic – Jihočeská vědecká knihovna – pobočka Lidická 1 – přízemí – 19:00
Swingový večer s Jihočeským univerzitním symfonickým Big Bandem, řídí Jan Meisl.

Chytrý kvíz Měsíc ve dne – Měsíc ve dne – 19:00
Přijďte se bavit! Vyrazíš s přáteli třeba na dobré pivo, strávíte spolu zábavný večer, a přitom si zkusíte v pěti patnáctiminutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor. Odměňujeme vítěze a nejlépe tipující tým. Přitom stačí pouze selský rozum, důvtip a dobrý odhad.

Autoři | Foto smutnykarel.cz

Štítky Robert Balzar, Dan Bárta, divadlo, České Budějovice, Jihočeský kraj, pivo, hudební skupina, Jihočeské divadlo, Zdeněk Svěrák, Jack Daniels, Jiří Jelínek, Vojtěch Spurný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Dan Bárta & Robert Balzar Trio, britští The Kut nebo místní Smutný Karel!  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.