Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Finští Rattus i ukrajinská kapela Zrada zavítají do Budějc!

Svátek pro milovníky punku, originální mejdany, ale i zajímavá nabídka pro posluchače českých filmových melodií. To a mnohem víc nabízí začátek týdne.

Úterý 28. března

České Budějovice            .

Kronikáři – Jihočeské divadlo – 19:00
Víte, jak Kolumbus objevil Ameriku nebo jak vedla Johanka z Arku francouzské vojsko do boje? Co když to ale bylo trochu jinak, než jak nás to učili ve škole? Čtrnáctiletému Matyášovi zbyla po tátovi jen hromada zakázaných kronik ve sklepě a jejich vábení se prostě nedalo odolat. A tak se ztratil v dějinách. Původní rodinný muzikál o příběhu táty a syna na pozadí zběsilého kolotoče dějin. Společný projekt Malého divadla, činohry, opery a baletu JD.

Bigysbor – Jihočeská vědecká knihovna – pobočka Lidická 1 – 19:00
Pěvecký sbor Biskupského gymnázia v Českých Budějovicích.

Chytrý kvíz v Adore's Cafe – Adore’s Cafe – 19:30
Tužka, papír, žádný mobil a neveřejné týmové odpovědi. Pojďte se bavit a vyzkoušet si, na kolik otázek umíte vymyslet odpověď. Vyrazíte s přáteli na pivo, strávíte spolu fajn večer a můžete u toho vyhrát jednu ze skvělých cen! Odměna čeká vítěze, nejlépe tipující tým i další hráče. Hraje se o lahvinku Jacka Danielse a další ceny!

Kreutzerova sonáta – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Hra o lásce, zradě a vraždě podle Tolstého sexuální novely" z roku 1890, která byla ve své době pro skandálnost soudně pronásledována.

Hrajeme spolu s kapelou McBerds – Velbloud Music Bar – 20:30
Přijďte zapařit a podpořit kapelu McBerds.

Středa 29. března

České Budějovice

Filmmakeři – Malé divadlo – 18:30
Ve spolupráci s profesionálním animátorem a maličkým živým filmovým orchestrem vznikne na jevišti dokonale vybavené filmové studio. Příběh fenoménu, který má po celém světě miliony fanoušků. Nejslavnější filmové hvězdy, zrod fantastických filmových efektů i konečný souboj filmu a divadla o místo nejzábavnějšího média všech dob.

Papá, že se nestydíš! – Premiéra II. – Divadlo U Kapličky – 19:00
Nic se nejí tak horké! Nová komedie Divadla U Kapličky. Režie: Jiří Havlín.

Chytrý Kvíz Lucky Burger 88 – Lucky Burger 88 – 19:00
Podťe se bavit! Vyrazíte s přáteli třeba na dobré pivo a burger, strávíte spolu zábavný večer, a přitom si zkusíte v pěti patnáctiminutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor.

Zavolejte Jeevese – Jihočeské divadlo – 19:00
Nedostižný a originální sluha Jeeves inspiroval Zdeňka Jirotku při psaní Saturnina. Jeeves, stejně jako Saturnin, má zvládnout vše – milostné eskapády svého mladého pána Bertieho, tajné obchodní transakce jeho obávaného strýce lorda Worplesdona, nástrahy žárlivého strážníka i šílené nápady mladého pána Edwina, nadšeného shromažďovatele dobrých skutků, který jako by panu Miloušovi ze Saturnina z oka vypadl.

Antidiskotéka – Jihočeská vědecká knihovna – pobočka Lidická 1 – přednáškový sál – 19:00
Poslechový pořad známého hudebního kritika a publicisty Jiřího Černého. Večer plný hudby, zajímavostí a hudebních souvislostí.

Rattus (Fin), Dezinfekce, Godsfury – mcFabrika – 19:00
Legendární finská punk kapela Rattus se v rámci svého tour ukáže taky v Budějcích. Sekundovat jim budou domácí hrdinové Dezinfekce, kteří letos slaví 25 let existence. Do třetice zahraje nově vzniklá grindcore banda Godsfury, která je složená z ostřílených mazáků a ex-členů z kapel jako Attack of Rage, Bowel Fuck či Deoag.

Legendario party – K2 – 21:00
Do Káčka se valí další bezva akce. Po celý večer Legendario shot za tři pětky. Těšit se můžete na hostesky, dárky, odměny a spoustu taneční hudby od Lukáše Pohůnka z Táborska.

Psyritual w Astrolab – Velbloud Music Bar – 21:00
Astrolab je freakedelic live act duo tvořené Janem Richterem (Richtář), Jakubem Majerem (Woschlina) a hostujícím hráčem Jaroslavem Fialou (Raaaya). Tento kosmický ansámbl doplní kamasutří DJs a UVdekorace.

Čtvrtek 30. března  

České Budějovice

Kazisvět – Malé divadlo – 10:00
Když člověk na svět vykročí špatnou nohou, ani ty nejlepší kecky mu nepomohou. Kam šlápl, tam otřásla se země hned, přátelé i nepřátelé říkají mu: Kazisvět. Divadelní cestopis inscenovaný s hrubkami a škrabopisem. O tom, že pár chyb ještě neznamená konec světa.

Chytrý kvíz Měsíc ve dne – Měsíc ve dne – 19:00
Pojďte se bavit! Vyrazíš s přáteli třeba na dobré pivo, strávíte spolu zábavný večer, a přitom si zkusíte v pěti patnáctiminutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor. Odměna čeká na vítěze a nejlépe tipující tým. Přitom stačí pouze selský rozum, důvtip a dobrý odhad.

Obsluhoval jsem J. Menzela a J. Hřebejka – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Jihočeská filharmonie. Skladatel: Aleš Březina, dirigent: Vojtěch Spurný. Hudba k filmu Jiřího Menzela Obsluhoval jsem anglického krále, Horem pádem, Musíme si pomáhat a k televizní trilogii Exorcista Jana Hřebejka.

Zrada (UA), Absolutní Bezmoc, The Two Eggs – Velbloud Music Bar – 20:00
Zrada je ukrajinská hardcore-punková kapela, která pravidelně pořádá turné po Evropě. Absolutní bezmoc – strakonická punk-hardcorovka, The two Eggs – opařanská garáž punková kapela.

Autoři | Foto rattus.kuvat.fi

Štítky hudební skupina, České Budějovice, divadlo, Jana z Arku, pivo, Jiří Menzel, Jan Hřebejk, Metzlův dům, Amerika, Jack Daniels, Ján Richter, Jiří Černý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Finští Rattus i ukrajinská kapela Zrada zavítají do Budějc!  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.