Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: V halloweenském týdnu se určitě nikdo nudit nebude!

Končí říjen a to znamená extra úrodu divadelních a hudebních zážitků. Navíc je v pátek svátek a také se blíží Halloween! Tradiční halloweenské mejdany proběhnou třeba v Besedě, Komiksu, Rush café baru, Fine music clubu nebo Velbloudu. Tak vytáhněte kostýmy a hurá do města!

Úterý 25. října

České Budějovice

Holka nebo kluk – Jihočeské divadlo – 19:00
Slavná stejnojmenná prvorepubliková filmová veselohra Vladimíra Slavínského se – podobně jako Hledám děvče na boogie woogie – stala pro „plzeňského Molièra“ startovací plochou k zbrusu nové, trochu nostalgické, ale více komediální „hudební revue“, kterou dokonce sám autor přivede k životu na jevišti historické budovy Jihočeského divadla!

V. Student's Big Electroswing Party – klub K2 – 21:00
Student's electroswing je zpátky! Pouze dvakrát za semestr electroswingová akce s velkým A. Bude hrát kapela Ting, DJ Fox a Edward Traumaxowski.

Středa 26. října

České Budějovice

Cantus Firmus – Jihočeské muzeum – 18:00
U příležitosti 700. výročí narození Karla IV jsme pro vás připravili koncert souboru staré hudby v podání skupiny Cantus Firmus. Přijměte pozvání na tuto zajímavou akci, která volně navazuje na přednášku PhDr. Lavičky s názvem Doba Karla IV.

Zavolejte Jeevese – Jihočeské divadlo – 19:00
Nedostižný a originální sluha Jeeves inspiroval Zdeňka Jirotku při psaní Saturnina. Jeeves, stejně jako Saturnin, má zvládnout vše – milostné eskapády svého mladého pána Bertieho, tajné obchodní transakce jeho obávaného strýce lorda Worplesdona, nástrahy žárlivého strážníka i šílené nápady mladého pána Edwina, nadšeného shromažďovatele dobrých skutků, který jako by panu Miloušovi ze Saturnina z oka vypadl.

Bamboochotéka vol. 3 – Café Hostel – 19:00
Večer ve stylu chill, house, synth, pop a disco.

Zpívání v dešti – DK Metropol – 19:00
Od chvíle, kdy se na stříbrném plátně objevil americký stejnojmenný filmový muzikál režiséra a tanečníka Gene Kellyho, uplyne zanedlouho už 65 let. Podobně jako u pozdějšího filmového – i divadelního – evergreenu Někdo to rád horké, tvůrci „Zpívání“ děj zasadili do zlatých dvacátých.

Saturday's Heroes, Pissycat, Real Deal, Fire At Will – Velbloud Music Bar – 20:00
Sarurday'S Heroes (SWE) – punk-rock/rock'n'roll, Pissycat (CZE) – punk-rock, Real Deal (FRA) – hardcore, Fire At Will (FRA) – punk hardcore.

Čtvrtek 27. října

České Budějovice

Rozhlasová tančírna v náladě swingu – DK Metropol – 19:00
V předvečer státního svátku k výročí vzniku republiky vystoupí Rozhlasový swingový orchestr Václava Hlaváče se svými sólisty a vokální skupinou The Swings. Moderuje Petr Hanzlík.

Trio Clavio – Jihočeská filharmonie – 19:00
Trio Clavio – klarinet: Jana Černohouzová, housle: Lucia Fulka Kopsová, klavír: Lucie Valčová. Na programu: W. A. Mozart, D. Šostakovič, D. Milhaud, S. Nichifor, F. Schoenfield.

Příležitost dělá zloděje/ aneb Italština pro zamilované – Jihočeské divadlo – 19:00
Slibně rozjetý operní road-trip do Neapole končí v bláznivých zmatcích v momentě, kdy na dálku dohodnuté námluvy nečekaně zkomplikuje záměna zavazadel a následně i osob. Když se navrch přidají i vrtochy půvabné, nicméně temperamentní Italky, je to příslib zábavy nejen pro milovníky opery.

Přisámbůh! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Ruka teenagera může být dost nebezpečná, když srostla se šíleným maňáskem, který se vymkl veškeré kontrole. Bude to případ pro exorcistu? Hra byla uvedena na Broadwayi a získala pět nominací na cenu Tony, včetně nominace za nejlepší hru.

Damn City (ITA), Backfist, Sail This Ship Together – mcFabrika – 20:00
Damn City je italská hardcore kapela, fungující od roku 2011. Stoprocentní hardcore show v pozitivním duchu a řádu tohoto žánru. Liberecká mašina Backfist hraje hardcore toho nejhrubšího zrna, těžkotonážní, přímočarý, nekompromisní. Sail This Ship Together se od old school hardcore dostali až k nekompromisnímu beatdownu.

Jelen – Vlčí srdce Tour 2016 – KD Vltava – 20:00
Vlčí srdce Tour 2016 je zatím největší turné v historii kapely Jelen. Koncert v Českých Budějovicích je vůbec prvním koncertem turné, a tak kapela bude mít ještě spoustu energie! Jako hosta přizvali už tradičně zpěvačku Kateřinu Marii Tichou a koncertní večery bude otevírat charizmatický básník David Stypka se svojí kapelou Bandjeez. Kapela Jelen začala v současné sestavě koncertovat v roce 2012 a na konci roku 2013 vydal Jelen maxisingl s písněmi Magdaléna, Smutný pocit, Nebe nad Prahou a Tančíme spolu. V dubnu 2014 pak vyšlo debutové album Světlo ve tmě.

NAAB presents: Kaplan Bros. + Červen – Velbloud Music Bar – 20:30
Kaplan Bros. – bratrské duo Kaplanů, kteří působí i ve více známých Vložte Kočku. Živé bubny, elektronika a spousta potu.

Young Blood / Beesu, Tony Terra, PWP, Hoow Hoe a další – Komiks – 21:00
Beesu (Let It Roll), DJ Tony Terra (Drum and Bass production), Hoow Hoe (Drum and Bass production), PWP (Drum and Bass production), L1 & Sphere (Empire Recordings). Support DJ's: R-Flyer (Young Blood Crew, Raving Panda Records), Furious Weed (Young Blood Crew), Shanix (Young Blood Crew).

Toxymoron – Beats & Breaks edition w. Kan-Jacca & Skais – K2 – 21:00
V dalším vydání drum&bassového šílenství Toxymoron na začátku hodně zpomalíte a odstartujete s Fikesem v rytmu hip-hopu, poté mírně přidáte tempo na frekvencích basslinu a dubstepu s Wizualem, následně se pohoupete na vlnách breakbeatu a D&b z vinylů ostřílené české dýdžejky jménem Kan-jacca z Bassistaz crew. Po Hanzallově rezidentním setu završí ranní zrychlení Skais /hardcore Operation/ se svým crossbreedem a konec rozsekne Tallar.

Pátek 28. října

České Budějovice

Trautenberk + Crawall – mcFabrika – 20:00
Tanz metal jest subžánr, který si plzeňsko-pražská kapela Trautenberk vymyslela sama a jejich styl to naprosto vystihuje. Crawall – krumlovská letitá thrash-metalcore banda, s novým tlučmistrem a repertoárem.

Halloween dance party – DJ Maniac – Rush café bar – 20:00
Každá party je lepší, když je v maskách. Nahoďte tu svou a dorazte na strašidelný mejdan. Je pro vás nachystaná speciální výzdobu a nedivte se, pokud vás budou místo krásných servírek obsluhovat oživlé mrtvoly. O muziku se z Karlových Varů přijede postarat živoucí Hulk, DJ Maniac.

Zeměžluč, Resurgo – Velbloud Music Bar – 20:00
Zeměžluč – počátky fungování skupiny lze vystopovat až do roku 1986. V roce 2011 skupina oslavila čtvrtstoletí existence vydáním dvoj-LP Hledání. Po vydání této desky nastávají změny v sestavě, ve které kapela dokončuje zdárně třetí a načíná čtvrtou dekádu svojí existence. Od roku 2011 přibylo pár dalších nahrávek. Kapela v těchto letech dále koncertuje v ČR a občas i v zahraničí. Resurgo je mladá brněnská krev, která vydává svou první velkou desku. Patří k novější generaci brněnských punkových kapel a na svém kontě zatím měli jednu demonahrávku a v těchto dnech vychází u PHR Records jejich vinylový debut V zajetí myšlenek.

Strapo | Wbbs, Dj Ramel, Sali, Payya Matys a hosté – River music club – 20:00
Jan Strapec, známý zejména pod uměleckým jménem Strapo, je slovenský raper a freestyler. Stal se dvojnásobným vítězem slovenské soutěže ve freestyle battlu – Artattack Freestyle Battle – který poprvé vyhrál v roce 2006. Na Radio_Head awards 2012 byl nominován ve dvou kategoriích: Nováček roku a Nejlepší album v kategorii Hip-Hop, Rap a R&B.

Lenny – Hearts Tour 2016 – Café Klub Slavie – 21:00
Česká zpěvačka a písničkářka Lenny je dcerou Lenky Filipové. V šestnácti začala hrát s kapelou, vystupovala na koncertech své matky jako host a doprovázela ji na klavír na turné v Evropě, Austrálii, Americe i Kanadě. Její skladba You're My Everything se v americké mezinárodní písničkářské soutěži International songwriting competition umístila v semifinále. Hearts Tour 2016 je její první české turné. Naživo si užijete autorskou desku Hearts (vyjde na podzim 2016), nové i starší hity jako Standing At The Corner Of Your Heart, Letter To You či aktuální singl Hell.o. Jako host se představí Jakub Ondra, který se svým hitem On The Menu vede žebříčky hitparád.

Sobota 29. října

České Budějovice

Dítě a kouzla – DK Metropol – 17:00
Kouzelný příběh z jednoho domu, ve kterém ožijí lenoška, čínský šálek, čajová konvice, hodiny, učebnice aritmetiky a další, aby se vzbouřili proti zlobivému chlapci, který je trápí. Opera, která svou hudbou i vtipným libretem učaruje malým i velkým, je ideálním vstupem do tajemného světa hudebního divadla pro celou rodinu.

Etiketa pro sígry – Malé divadlo – 17:00
Jak pozdravit britskou královnu? Jak se chovat na večeři s diktátorem? Proč vůbec existují nějaká pravidla? A kdy se na ně úplně vykašlat? Akční komedie ze základky.

Shakespeare v Hollywoodu – Jihočeské divadlo – 19:00
Shakespearův Sen noci svatojánské jako hollywoodský trhák? Slavný režisér Max Reinhardt tvrdí, že ano, je to ale Evropan a o americkém byznysu neví nic. Bratři Warnerovi si rvou vlasy. Kvůli lásce jednoho z nich k filmové hvězdičce toužící po umění, může firma Warner's Brothers přijít na buben.

Dokonalá svatba – Divadlo U Kapličky – 19:00
Bill se dnes dopoledne žení, ale proč se probudil v tomhle pokoji, proč má tu bouli na hlavě a hlavně, „kde se tu proboha vzala ta...?“ Nevázaná komedie o tom, co všechno se může stát, když se muž příliš vášnivě loučí se svobodou.

Castle of Clouds, Unravel, Marked As An Enemy – Velbloud Music Bar – 20:00
Koncert kapel Castle of Clouds /GER/, Unravel, Marked As An Enemy.

Poetika v Riveru clubu – autoři hitu Zkouším žít – River music club – 20:00
Textař a rapper Eduard Rovenský alias Packet už nějakou dobu natáčel a vystupoval se skladatelem, instrumentalistou a producentem Danem Hrdličkou. Po setkání s textařem, hudebním skladatelem a zpěvákem Ondřejem Brejškou vzniklo nové uskupení. Dali si jméno Poetika a začali pracovat na vlastní tvorbě. Prví hit nese název Zkouším žít.

Květy – mcFabrika – 20:00
Fenomenální stálice české alternativně-experimentální scény.

House Of Madness – Pauli Gabrieli, Melvin Coxx – K2 – 21:00
Další pokračování housového mejdánku ve stylu EDM, house, techhouse. Tentokrát přijede Paulie Gabrieli, který má nejenom velké zkušenosti z pražského Duplexu, ale letos třeba i Airfestival například s Donem Diablem a Martinem Garrixem.

Halloween / DJ Basslicker – Fine music club – 21:00
Jako minulý rok i tuto párty povede oblíbený DJ Basslicker! DJ support: Scvadrers. V průběhu večera bude vyhlášena soutěž o nejlepší kostým – tři nejlepší vyhrají zajímavou cenu.

Pondělí 31. října

České Budějovice

Etiketa pro sígry – Malé divadlo – 10:00
Jak pozdravit britskou královnu? Jak se chovat na večeři s diktátorem? Proč vůbec existují nějaká pravidla? A kdy se na ně úplně vykašlat? Akční komedie ze základky.

Dítě a kouzla – DK Metropol – 19:00
Kouzelný příběh z jednoho domu, ve kterém ožijí lenoška, čínský šálek, čajová konvice, hodiny, učebnice aritmetiky a další, aby se vzbouřili proti zlobivému chlapci, který je trápí. Opera, která svou hudbou i vtipným libretem učaruje malým i velkým, je ideálním vstupem do tajemného světa hudebního divadla pro celou rodinu.

Klezmer kabaret – Schimmerle – Café Hostel – 19:30
Poctivá židovská muzika přímo z táborských luhů a hájů na váš stůl! Tedy na prkna Café Hostel.

Autoři

Štítky hudební skupina, České Budějovice, Halloween, divadlo, Jihočeské divadlo, koncert, styl, Dům kultury Metropol, turné, William Shakespeare, komedie, Karel IV. Lucemburský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: V halloweenském týdnu se určitě nikdo nudit nebude!  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.