Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Hradišťan, J.A.R. i Alkehol v Budějcích

Podzimní záplava kultury pokračuje, a tak se můžete těšit kromě výše zmíněných koncertů taky na baletní a muzikálová představení i stylové diskotéky.

Úterý 18. října

České Budějovice

Saturnin – Jihočeské divadlo – 19:00
Představte si noblesní poloprázdnou kavárnu, ve které sedíte a před sebou máte mísu koblih. Jen výjimečný lidský exemplář se může pyšnit příslušenstvím k těm, kteří začnou koblihami bombardovat nic netušící hosty. S takovým člověkem zažijete dobrodružství, o kterých se vám ani nesnilo.

Zpívání v dešti – DK Metropol – 19:00
Od chvíle, kdy se na stříbrném plátně objevil americký stejnojmenný filmový muzikál režiséra a tanečníka Gene Kellyho, uplyne zanedlouho už 65 let. Podobně jako u pozdějšího filmového – i divadelního – evergreenu Někdo to rád horké, tvůrci „Zpívání“ děj zasadili do zlatých dvacátých.

Středa 19. října

České Budějovice

Felix Holzmann: Včera, dnes a zítra – David Šír – Café Klub Slavie – 19:00
Rádi byste znovu naživo viděli legendární show Felixe Holzmanna? Můžete! David Šír připravil pro milovníky inteligentního humoru unikátní profesionální ztvárnění nejznámějších scének Felixe Holzmanna. Přijďte se podívat na to nejlepší z jeho celoživotního díla v podobě celovečerního zábavného programu. V první části vás čekají scénky Kvíz, Náhodné setkání, Hřbitovní rozhovor a V restauraci. Následuje přestávka a po ní scénky Ukulele, Statistika, Rozvod a Svačina. Vaše oblíbené scénky uvidíte v provedení přesně takovém, na jaké si pamatujete z televize a originálních nahrávek.

Muž sedmi sester – Jihočeské divadlo – 19:00
Svést 7 sester během 7 dnů a získat tak bezmezný obdiv kamarádů? Erotická groteska je volně inspirovaná skandální prvotinou Jaroslava Havlíčka, autora Petrolejových lamp, Helimadoe a Neviditelného.

Pepa Štross Duo – Metropol – Malá scéna – 19:00
Klasik české písničkářské scény. Jeho písně jsou plné lehké ironie a vůbec pohody. Je prvotřídní bavič, a tak není divu, že je známý i jako moderátor, jistě jste ho i v této roli na některé z folkových akcí zažili.

Hradišťan a J. Pavlica – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Jihočeská filharmonie vystoupí spolu s kapelou Hradišťan a Jiřím Pavlicou. Program večera pod názvem Chvění je suita dialogů na texty Vladimíra Holana, Jana Skácela, Filosofa Konstantina, Dalimilovy kroniky, Jiřího Brabce, Michala Stránského, Josefa Veselého a lidovou poezii.

Ani za milion – Divadlo U Kapličky – 19:00
Komediografové Roman Vencl a Michaela Doleželová originálně dokazují, že i když ve hře vystupuje jeden muž a jedna žena, nemusí se zápletka točit jen kolem partnerských vztahů. Hrají: Adéla Gondíková, Jiří Langmajer.

Zpívám, tedy jsem – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Cyklus večerů s písní o písni s hercem činohry Jiřím Untermüllerem. První večer přinese další porci světových muzikálů.

Pink-in (post-Pinkout) Vzkříšení & Halloween párty – Velbloud Music Bar – 20:00
Párty, která oslaví vzkříšení tradičního Gay&Lesbian&Friends večera v novém Pink-in duchu, tentokráte v halloweenském ražení.

UV Neon Party – klub K2 – 21:00
Celý klub bude pod palbou UV světel! Nasaďte bílý ohoz a rozsviťte celou K2. U vstupu budou k dispozici UV barvy na tělo. Můžete ukázat svoji kreativitu. Z Tábora do K2 opět zavítá jedinečný DJ Čechťa.

Čtvrtek 20. října

České Budějovice

Vycházka za historií budovy České národní banky – 16:00
Historii dalšího architektonicky zajímavého bankovního domu poodhalí průvodkyně Pavla Bláhová během této vycházky. Prohlédnete si bankovní halu, pracoviště likvidatury a prohlídku zakončíte v kabinetu platidel. Sraz před Českou národní bankou na Lannově třídě v 15:45.

Je úchvatná! – Jihočeské divadlo – 19:00
Florence Jenkinsová skutečně žila, i když se její příběh, odehrávající se v New Yorku ve 40. letech minulého století, zdá neuvěřitelný. Tato pozoruhodná žena byla přesvědčena, že je obdařena nádherným hlasem. A pro svůj výjimečný soprán hledala nejkrásnější árie operního repertoáru, s nimiž veřejně vystupovala. Jak dokazují dochované gramofonové nahrávky, její zpěv byl opravdu výjimečně příšerný.

J.A.R. – Eskalace dobra Tour 2016 – Café Klub Slavie – 21:00
Do Café Klubu Slavie se opět vrací legendární česká kapela J.A.R., která byla založena 17. listopadu 1989 a základní sestavu tvořil v té době autor hudby Roman Holý a duo „akademických“ rapperů Oto Klempíř a Michael Viktořík. Po prvních dvou rockovějších albech ukázala kapela svoji sílu a potenciál především na revolučním třetím albu Mein Kampfunk z roku 1997, kde již plně zpívá Dan Bárta. J.A.R. v pravém slova smyslu nefunguje jako kapela, spíše jako příležitostné setkání předních českých jazzmanů a hudebních producentů. Členové J.A.R. figurují ve svých vlastních kapelách a věnují se svým projektům.

Ledová země – Divadlo U Kapličky – 19:00
SPgŠ Prachatice uvádí na scéně Divadla U Kapličky autorský muzikál Ledová země. Režie: Marcela Haspeklová. Autor hudby: Jan Hovorka.

Pátek 21. října

České Budějovice

Shakespeare v Hollywoodu – Jihočeské divadlo – 19:00
Shakespearův Sen noci svatojánské jako hollywoodský trhák? Slavný režisér Max Reinhardt tvrdí, že ano, je to ale Evropan a o americkém byznysu neví nic. Bratři Warnerovi si rvou vlasy. Kvůli lásce jednoho z nich k filmové hvězdičce toužící po umění, může firma Warner's Brothers přijít na buben.

Baletní GALA #1 – DK Metropol – 19:00
Slavnostní galavečer baletu Jihočeského divadla u příležitosti nástupu nového šéfa Lukáše Slavického za účasti předních sólistů z ND Praha, ND Brno, DJKT Plzeň, Finského národního baletu, Estonského národního baletu, Landestheater Salzburg a Bavorského státního baletu.

65. výročí založení souboru Úsvit – Slavie – 19:30
Vystoupení JSPT Úsvit a dětský folklorní soubor Úsviťáček.

7. koncert k poctě sv. Huberta – Jihočeská filharmonie – 19:30
Účinkují Jihočeští trubači a jejich hosté.

SwampSounD DJ's – Komiks – 21:00
SwampSounD DJ's útočí na České Budějovice! V klubu Komiks vám zahrají jako už tradičně nekompromisně našlápnutou muziku. Za gramofony se vystřídají Schade, Ark3r, Brano aka GoldenTerror a DJ Pokustone. Na všechno si posvítí Visualizer0s.

Litveč IX - Festival hudby a poezie – Velbloud Music Bar – 20:30
V rámci festivalu Litveč IX vystoupí kapela The Primitives Group, která letos obnovila svou činnost a objíždí kluby se svým The Return Primitives Tour 2016/2017. Tahle kultovní psychedelic rocková skupina vznikla už v roce 1965, ale rozpadla se v roce 1969, kdy Ivan Hajniš emigroval. Na její činnost navázala v sedmdesátých letech kapela The Plastic People of the Universe. Jako další v pátek vystoupí Idiot Bastard Son, parta českobudějovických undergroundových muzikantů, která se vrací na pódium po téměř 35 letech. V sobotu se těšte na Nuly (soul-noise z Českých Budějovic), The Podzemnix (alternative-rock'n'roll) a Caesarovy Kanady (jihočeský doom-punk).

Sodoma Gomora, Řezník, DeSade, DJ Ill Rick, Ramel, DJ Adie – klub K2 – 21:00
Sodoma Gomora je zpátky v K2! Show, která nemá obdoby, pouze pro ty, co ví. Řezník s novým albem Říše za zrcadlem valí po České republice a bere s sebou samozřejmě celou bandu.

Sobota 22. října

České Budějovice

Pohádky ve Vaně – Téměř divadelní společnost – Zlatá husa a Modrý kahanec – Horká Vana – 10:15
Pohádka o Truhlíkovi, který se vydá do světa s prapodivnou smečkou, najít si pro sebe kousek štěstí. Druhá o vysloužilém vojákovi a nevděčném králi. Loutkové představení na motivy pohádek bratří Grimmů.

Ježíšek Superstar – Malé divadlo – 17:00
Proč slavíme Vánoce? Protože má Ježíšek narozky! Ježíškův narozeninový heavy-mejdan v doprovodu Jesus Christ Superband! Vánoční večírek, na kterém se voda mění ve víno, chodí po vodě a chodí po vodě proměněné ve víno.

Dámský krejčí – Divadlo U Kapličky – 17:00
Situační komedie od světoznámého autora tohoto žánru. Záletník a notorický lhář doktor Moulinot se tak zaplete do svých lží, že je okolnostmi donucen předstírat, že je dámský krejčí.

Země úsměvů – DK Metropol – 19:00
Svět starého Rakouska a Číny ožije znovu v proslavené operetě odehrávající se kolem roku 1910 ve Vídni a Pekingu. Plejáda krásných melodií korunovaná dodnes okouzlujícím vyznáním Své srdce tobě dám navozuje rafinovanou orientální atmosféru, plnou nekonečné milostné touhy.

Keks a Jihočeská filharmonie – DK Metropol – 20:00
Výjimečný koncert bigbeatové legendy a Jihočeské filharmonie pod taktovkou dirigenta Petra Chromčáka.

Alkehol – River music club – 20:00
Rocková parta Alkehol hraje od roku 1992 a za tu dobu si získala slušnou fanouškovskou základnu. Jak už název kapely napovídá, muzikanti se dali dohromady v oblíbené pražské hospodě Na Slamníku a i jejich první Demo se jmenovalo Hospodo, nalejvej. Jako předkapela vystoupí Prasklej jogurt – českobudějická kapela, která hraje blues-rock.

G&L Pride – Scvadrers – Fine music club – 21:00
Pinkout – opět v provozu. Akce, která se konala ve Velbloudu, se teď bude pravidelně konat ve Fine Clubu.

Sound of my hood – klub K2 – 21:00
Edward Traumaxowski, Body Bass, Aman JJ, Blueberry.

Reggae Nite vs. RFJ / Dr. Kary – Komiks – 21:00
Na další díl byl pozván Dr. Kary. Hraje reggae, dancehall, ragga, ska, rocksteady, dub, hiphop, raggajungle, dnb a breakbeat.

Roman Dragoun a Miloš Švec – Kolibar U Sida – 21:00
Po dvou letech návrat krásného koncertu na naši půdu. Pod záštitou Baron Hildprandt.

Neděle 23. října

České Budějovice

O líných strašidlech – Divadlo U Kapličky – 15:00
Pohádka plná písniček o hledání pokladu. Režie: M. Mašková. 

Autoři | Foto Matěj Večeřa

Štítky České Budějovice, hudební skupina, divadlo, koncert, kaplička, Dům kultury Metropol, Felix Holzmann, balet, muzikál, představení, hudba, William Shakespeare

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Hradišťan, J.A.R. i Alkehol v Budějcích  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.