Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Začátek září oslavuje hudbu všeho druhu

Přestože už začala škola, kulturní léto pokračuje a na své si přijdou milovníci hudby všech žánrů. V Budějcích zazní Pub Animals, jazz, pražský symfonický orchestr i Nick Cave. A kluby zajistí hudební nářez pro mladší publikum.

Úterý 6. září

České Budějovice

Hudební večery na náměstí – BezNOT – náměstí Přemysla Otakara II. – 19:00
Skupina BezNOT vznikla okolo roku 1993 a žánrově se pohybuje na pomezí bluegrassu a vlastní tvorby, nejvíce z dílny kapelníka a kytaristy skupiny Petra Feikla. V dubnu 2014 kapela ukončila činnost, nicméně Petr Feikl pokračuje ve své hudební produkci s původním názvem BezNOT a příležitostně spolu s ním vystupují další hudebníci.

Muffin afterparty: First Degree Burns (UK), Hanzall, Ladia Rasta, Luke Flint – Velbloud Music Bar – 20:00
3 dny po Muffin open-air festivalu jsme pro vás připravili lahůdku v podobě strhující sedmičlenné anglické skupiny neurvalých a drzých hudebníků, kteří rozjedou svůj reggae-ska-hop-rock!

Středa 7. září

České Budějovice

Ve středu města ve středu – Pub Animals – před klubem K2 – 20:00
Již čtvrtý ročník pravidelných letních koncertů před klubem K2 vrcholí. Tentokrát to rozjede českokrumlovská reggae kapela Pub Animals. Kapelou prošlo za dobu existence několik hudebníků, které spojuje láska k reggae, ale hudební styl se postupně měnil, jako se z malého školního projektu stávala úspěšná hudební skupina. V roce 2010 vydali Pub Animals první album s názvem Safar-I a to rovnou získalo ocenění Anděl za reggae album roku. V současné době má kapela sedm členů a úspěšně vystupuje v České republice i v zahraničí, například ve Španělsku na festivalu Rototom Sunsplash nebo v Bruselu.

Blackout D&B Resident Night – Velbloud Music Bar – 21:00
Blackout je rezidentní noc v klubu Velbloud v Č. Budějovicích s tradicí od roku 2003, kde si každou první středu v měsíci můžete vychutnat zkušené místní DJs i nové talenty.

Čtvrtek 8. září

České Budějovice

Jazz open 2016 – Slavie – letní open-air scéna – 18:00
Příjemné melodie v příjemném prostředí zahraje Veliký ZUŠ Band vedený J. Klimešem.

27. Hudební slavnosti Emy Destinnové – Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK – Divadelní sál DK Metropol – 19:30
V rámci 27. ročníku Hudebních slavností Emy Destinové zahraje ve čtvrtek 8. září Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK v Divadelním sálu Metropol. Pro posluchače si orchestr připravil program složený z Pohádky Josefa Suka, Koncertu pro lesní roh a orchestr Es dur č. 1 Richarda Strausse a Symfonie č. 5 c moll „Osudová“ Ludwiga van Beethovena.

Čtvero ročních dob – Jihočeská filharmonie – 18:00
Čtvero ročních dob – Jaro, léto, podzim a zimu nevymaloval hudbou jen Vivaldi. Udělali to i další skladatelé – z Argentiny, Ruska, Francie, Německa. A to si pište, že třeba zima vypadá jinak v Rusku a jinak v Argentině. Slovem provází Lukáš Hurník.

Atropas + Words That Burn IE European Tour – Velbloud Music Bar – 19:00
Concert Agency „Iskonovjaz“ & Dark Wings uvádějí: Atropas, to je švýcarská kapela hrající modern melodic metal. Words that burn z Irska hrají alternative melodic metal. Vstupné jen 70 korun!

27. Hudební slavnosti Emy Destinnové - Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK – Metropol Divadelní sál – 19:30
Účinkují: Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK, Zuzana Rzounková – lesní roh; Tomáš Brauner – dirigent. Program: J. Suk – Pohádka, R. Strauss – Koncert pro lesní roh a orchestr Es dur č. 1, L. v. Beethoven – Symfonie č. 5 c moll „Osudová“. Sólisté: Zuzana Rzounková – lesní roh, Tomáš Brauner – dirigent.

Nick Cave: One More Time with Feeling – Kotva – 20:30
Kapela Nick Cave & the Bad Seeds vydá 9. září nové album. Fanouškům se ho chystá představit v předvečer oficiálního vydání jednorázovou celosvětovou projekcí v kinech. Projekce bude probíhat také v multikině CineStar.

Český Krumlov

Baron Prášil – otáčivé hlediště – 20:00
Vítejte ve světě nejslavnějšího lháře všech dob. Vítejte ve světě barona Prášila! Točí se poněkud rychleji, než jste zvyklí, a není o moc větší než Zámecká zahrada. Přesto se do něj všechno vejde. Dějí se v něm věci zázračné, neslýchané, neobyčejné… Považte, láska a dobro vítězí a zlo nemá sebemenší šanci.

Pátek 9. září

České Budějovice

Vltava žije 2016 – náplavka u Dlouhého mostu – 16:30
Audiovizuální festival Vltava žije je unikátní akcí, která každoročně přiláká přes 25 tisíc diváků. Pátý ročník festivalu na vodě přináší výpravnou multimediální scénu přímo uprostřed Vltavy. V loňském roce rozzářily scénu více než 20 metrů vysoké holografické projekční obrazy, vodní stěny, lasery, videomapping, ohňostroje, akrobaté, obří loutky i operní diva Michaela Gemrotová. Mimo audiovizuální show doprovází festival také program pro děti z dětských domovů, atrakce a vystoupení. Vltava žije již tradičně proběhne na náplavce u Dlouhého mostu.

Baloo in da House vol.II aneb narozky of Sherry Lady – Bohemia – 18:00
DJ Baloo a DJ Swoop nám zahrají k tanci, drinku a malému občerstvení.

Mute – představení o tom, jak krásné je (ne) slyšet – Malá scéna DK Metropol – 19:00
Tichý Svět, centrum pro osoby se sluchovým postižením, si připravil zážitkové představení skupiny slyšících a neslyšících herců. Mute boří bariéru mezi světem ticha a světem většiny z nás, kteří si život v tichu nedokáží ani představit. Nenechte si ujít nevšední divadelní zážitek, při kterém se díky sluchátkům oprostíte od sluchových vjemů a ponoříte se do vyprávění o předsudcích, proti kterým se dá bojovat láskou a porozuměním. Herci využívají pantomimu a pohybové divadlo s využitým znakového jazyka.

Drumatic – klub K2 – 21:00
Tradiční poprázdninový Drumatic po velmi úspěšném minulém vydání s Mikkimem a MC Turnerem. DJ Rich (zakladatel Bass Beast) a MC NU.C (člen kapely Skyline), Olivaz z Killah Tunes, Ladia Rasta a Flint z Ragga Fucking Jungle CZ a v neposlední řadě rezidenti Mach a Yenik z Drumatic crew.

Český Krumlov

Baron Prášil – otáčivé hlediště – 20:00
Vítejte ve světě nejslavnějšího lháře všech dob. Vítejte ve světě barona Prášila! Točí se poněkud rychleji, než jste zvyklí, a není o moc větší než zámecká zahrada. Přesto se do něj všechno vejde. Dějí se v něm věci zázračné, neslýchané, neobyčejné… Považte, láska a dobro vítězí a zlo nemá sebemenší šanci.

Sobota 10. září

České Budějovice

EHD – Pohádky Téměř divadelní společnosti Viktora Pirošuka – Galerie Pod kamennou žábou – 16:00
Budějovice za vlády Otce vlasti. Pohádky Téměř divadelní společnosti Viktora Pirošuka „Zlatá Husa a Modrý kahanec“. Loutková divadelní představení.

Seek & Destroy – All Your Sorrows – Support – mcFabrika – 20:00
Tři rakouské partičky: Seek & Destroy, All Your Sorrows, A Caustic Fate a jedna česká: Zerohero.

JR From Dallas / House music star in K2 – klub K2 – 21:00
JR From Dallas se etabloval mezi světově uznávané DJ's / producenty Deep Chicago & Jackin house music. Mezi umělci je oceňován právě jeho unikátní deep jackin sound. Pro svou tvorbu čerpá z vlivů deep, jackin, tech-house, současně však chce zachovat 90's house oldschool beat.

Český Krumlov

Baron Prášil – otáčivé hlediště – 20:00
Vítejte ve světě nejslavnějšího lháře všech dob. Vítejte ve světě barona Prášila! Točí se poněkud rychleji, než jste zvyklí, a není o moc větší než zámecká zahrada. Přesto se do něj všechno vejde. Dějí se v něm věci zázračné, neslýchané, neobyčejné… Považte, láska a dobro vítězí a zlo nemá sebemenší šanci.

Neděle 11. září

České Budějovice

Kino Kotva
Nevíte, co dělat v neděli? Vyrazte do kina! V Kotvě dávají v 15:30 rodinnou komedii Zdeňka Trošky Strašidla, od 17:30 film Božská Florence s Meryl Streep v hlavní roli a ve 20:00 nové české drama na motivy knižního bestselleru Zloději zelených koní.  

Pondělí 12. září

České Budějovice

Komentované prohlídky v Expozici historických motocyklů – Malá Solnice – 13:00
Srdečně vás zveme do Expozice historických motocyklů na pravidelnou komentovanou prohlídku. Expozicí vás provede sběratel, cestovatel a dobrodruh Petr Hošťálek. Prohlídky probíhají každé pondělí. 

Autoři

Štítky České Budějovice, hudební skupina, hudba, orchestr, festival, Nick Cave, slavnost, láska, zámecký park, Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK, Ema Destinnová, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Začátek září oslavuje hudbu všeho druhu  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.