Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Kulturní tipy vás zvou do letního kina nebo na otáčivé hlediště

Největší hvězdou, která v tomto týdnu dorazí do Českých Budějovic, je bezpochyby jazzový muzikant Skip Wilkins. Na velké hvězdy stříbrného plátna se ale můžete zajít podívat i do letního kina. A nechybí ani pozvánka na Otáčivé hlediště Český Krumlov, kam tento týden zavítá Labutí jezero, jeden z nejkrásnějších baletních příběhů.

Úterý 26. července

České Budějovice

Radniční léto – Čarodějnice z kumbálu a Dva klíče – radniční nádvoří – 18:00
Francouzská pohádka o tom, jak si Pierre dům za pět franků koupil a v kumbále se mu usadila čarodějnice. A druhá, česká pohádka, o Jeníkovi, který byl čertu zaprodán a svým dobrým srdcem se vykoupil, svou milou získal, ztratil a znovu našel. Hraje Téměř divadelní společnost.

Revenant: Zmrtvýchvstání – Letní kino Háječek – 21:00
Americký západ, Jižní Dakota, 1823. Zkušený lovec a trapper Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) je se svým synem na výpravě s lovci kožešin. Uprostřed hlubokých lesů vzdorují nečekaným útokům indiánů a musí na své pouti překonávat nemilosrdnou, zatím nezmapovanou krajinu plnou nástrah.

Středa 27. července

České Budějovice

Rozmarné léto 2016 – Skip Wilkins a Petra Chlebníčková – Galerie Na dvorku – 19:00
Narozen v Massachussetts, od roku 1995 žije v Pennsylvánii, kde je vůdčí jazzovou osobností. To je Skip Wilkins, který si po ročním pobytu v Praze ke spolupráci přizval české muzikanty. Natočil s nimi album Czech Dreams, které si můžete přijít živě poslechnout do Galerie Na dvorku. Petra Chlebníčková doplní jazzový večer.

Ve středu města ve středu – Circus Problem – před klubem K2 – 20:00
Venkovní scénu před klubem K2 naplní alternativní hudba kapely Circus Problem. Její vznik se datuje do celkem nedávného roku 2012 a od té doby baví při pouličních vystoupeních, klubových koncertech a různých festivalových událostech svou směsí balkánské dechovky, diskotékových rytmů, popu i stylu house. Circus Problem se toho nebojí, v klubech hraje klidně až do rána – hlavní je bavit fanoušky a ohromovat fanynky!

Radniční léto – Cyrano – radniční nádvoří – 20:30
Nesmrtelný příběh lásky, naděje a odhodlání v jedinečném muzikálovém zpracování. Cyrano de Bergerac, obdařený básnickým talentem, ale také zhyzděný velkým nosem, věří, že je příliš ošklivý, než aby mohl být milován. Nadčasové dílo se stalo předlohou pro mnoho uměleckých adaptací a v Českých Budějovicích se k nim přidává jedno české prvenství – studentský muzikál Cyrano.

Insanity – Velbloud Music Bar – 21:00
V rámci Summer Tour 2016 přijede na jih Čech švýcarská kapela Insanity se svým hardcore rockem a metalem. Aktuálně museli z rodinných důvodů zrušit dva ze svých koncertů, ale do Českých Budějovic nakonec dorazí.

Kung Fu Panda 3 – Letní kino Háječek – 21:00
Jedna z nejúspěšnějších animovaných sérií na světě se vrací a v jejím čele nestojí nikdo jiný než slavný kung-fu bojovník, tak trochu i do šířky urostlý panda Po. A vše začne tím, že se znenadání objeví Poův ztracený biologický otec, společně pak odcestují do tajného pandího ráje, kde se setkají s dalšími pandími členy široké a černobílé rodiny.

Český Krumlov

Labutí jezero – otáčivé hlediště – 21:00
Jeden z nejkrásnějších a nejznámějších klasických baletních příběhů na nesmrtelnou hudbu P. I. Čajkovského se po letech vrací před Otáčivé hlediště Český Krumlov v nové choreografii Attily Egerháziho, tentokrát jako příběh zraněné mužské duše.

Čtvrtek 28. července

České Budějovice

CPS 2016 – Pavlína Jíšová a přátelé – open-air scéna vedle KD Slavie – 18:00
Program festivalu CPS jede na plné obrátky. Dalším číslem je koncert dámského uskupení pod názvem Pavlína Jíšová a přátelé. A nebude to obyčejný koncert, ale hned čtyřhodinové pásmo vystoupení jak celé kapely, tak i jednotlivých členek. Pavlína Jíšová představí své autorské písničky, které zdobí podmanivý vícehlas. Samostatně zahrají také Adéla Jonášová, Petra „Šany“ Šanclová a Romana Tomášková.

Radniční léto – Barbucha – radniční nádvoří – 18:00
Pohádka o medvědáři jménem Kuba Kubikula, kterého doprovází na cestách medvídek Kubula, velký neposeda. Kuba si s ním mnohdy už neví rady, a tak na jeho nezbednosti vymyslí medvědí strašidlo Barbuchu. A jak to všechno dopadne? Z medvídka a strašidla se nakonec stanou nejlepší kamarádi, kteří společně zažijí plno dobrodružství.

Hudební večery na náměstí – Kaplan's Friends Blues Band – náměstí Přemysla Otakara II. – 19:00
Tradiční bluesové písně, které mají původ ve skladbách předválečných bluesmanů z delty Mississippi. Sestava je pětičlenná – harmonika – Jan Friš, basová kytara – Zdeněk Couf, varhany Hammond – Ondřej Lenz, bicí – Jan Bruna, alternativně, event. společně Jiří Punda, kytara, zpěv – Vladimír Kaplan.

Tohle je náš svět – Letní kino Háječek – 21:00
Hluboko v lesích mimo civilizaci vychovává svérázný a charismatický otec (Viggo Mortensen) svých šest dětí podle vlastních představ. Jejich život připomíná letní tábor v ráji, plný neotřelých pravidel a her. Dokud nepřijde zpráva, která všechno změní.

Český Krumlov

Labutí jezero – otáčivé hlediště – 21:00
Jeden z nejkrásnějších a nejznámějších klasických baletních příběhů na nesmrtelnou hudbu P. I. Čajkovského se po letech vrací před Otáčivé hlediště Český Krumlov v nové choreografii Attily Egerháziho, tentokrát jako příběh zraněné mužské duše.

Pátek 29. července

České Budějovice

CPS 2016 – Smutný Karel – open-air scéna vedle KD Slavie – 18:00
Kapela Smutný Karel už dnes není žádným nováčkem na koncertních pódiích, vznikla v roce 1999 a od roku 2004 hraje ve složení Jiří Hondejs Janda, Eduard Hájek, Pavel Prechtl, Miroslav Oborník, Roman Jack Urban a Zdeněk Volák. Svou hudbu shrnují pod dvojsloví psychedelic rock, ale rádi se inspirují všemi žánry moderní hudby, jako třeba reggae a blues.

Jak se zbavit nevěsty – Letní kino Háječek – 21:00
Lenka Vlasáková hraje v romantické komedii „Jak se zbavit nevěsty“ moderní dynamickou ženu Evu, která vlastní cukrárnu, stará se o syna a musí krotit svou rázovitou maminku v podání Jany Švandové. S bývalým manželem s tváří Davida Matáska má skvělý vztah a jak říká její kamarádka: „Nebyli byste první, co se rozvedli a zase dali dohromady.“

Big Friday Night – DJ Matyáš Palkovič – Bar Broukárna – 21:00
Tradiční páteční diskotéka v klubu Broukárna pod taktovkou DJ Matyáše Palkoviče.

No Band, No DJ, Just Chill – klub K2 – 21:00
Večírek, kdy sice má klub K2 otevřeno, ale trochu jinak. Přijďte se přesvědčit.

Český Krumlov

Labutí jezero – otáčivé hlediště – 21:00
Jeden z nejkrásnějších a nejznámějších klasických baletních příběhů na nesmrtelnou hudbu P. I. Čajkovského se po letech vrací před Otáčivé hlediště Český Krumlov v nové choreografii Attily Egerháziho, tentokrát jako příběh zraněné mužské duše.

Sobota 30. července

České Budějovice

Cannibal Accident (FIN) + Support – mcFabrika – 20:00
Kapela Cannibal Accident přijede k nám na jih Čech až z finského města Turku. Pětice hudebníků se dala dohromady v roce 2007 s cílem přinést posluchačům poctivý oldschool grindcore se vším, co k němu patří. Zjistili totiž, že jim mezi současnými kapelami přesně takový žánr chybí. Na kontě mají zatím čtyři alba, z čehož poslední je z letošního roku a nese název Ritual Paprika.

Lída Baarová – Letní kino Háječek – 21:00
Česká herečka Lída Baarová je v roce 1934 pozvána do berlínských filmových ateliérů Babelsberg, považovaných za evropský Hollywood. Po počátečních potížích nakonec okouzlí i davy fanoušků v celém Německu a zaplete se s vysokými představiteli Třetí říše.

Český Krumlov

Labutí jezero – otáčivé hlediště – 21:00
Jeden z nejkrásnějších a nejznámějších klasických baletních příběhů na nesmrtelnou hudbu P. I. Čajkovského se po letech vrací před Otáčivé hlediště Český Krumlov v nové choreografii Attily Egerháziho, tentokrát jako příběh zraněné mužské duše.

Třebín

Wodvaz – hospůdka na hřišti – 19:00
Pokud si chcete odpočinout po náročném týdnu u dobré muziky, měli byste v sobotu vyrazit do Třebína. K poslechu a případnému tanci zahraje kapela Wodvaz. Dobré pivo nebude chybět, k jídlu si můžete dát žebírka nebo kolénka. 

Temelín

Den otevřených dveří v Temelínu – Jaderná elektrárna Temelín
Jen jednou ročně otevírá jaderná elektrárna Temelín své brány. Letos to bude v sobotu 30. července a do prostor elektrárny se podívá přesně 810 lidí, kteří se mohli registrovat od 18. 7. Návštěvníci zblízka uvidí chladicí věže, hlavní výrobní bloky nebo sklad použitého paliva. Vedle toho si lidé udělají představu, jak vypadá velín jaderné elektrárny. Součástí je totiž i návštěva simulátoru, který je přesnou kopií temelínského velína. Letošní novinkou je pak olympijský park, který organizátoři připravili v těsné blízkosti temelínského infocentra. 

Pondělí 1. srpna

České Budějovice

Mezinárodní festival pro děti a mládež Duha – náměstí Přemysla Otakara II. – 17:00
Folklorní festival: lidově-scénický tanec a stylizace (sólo, skupiny), lidový zpěv (sólista, skupina, sbor), hudební folklór (malá skupina, sólista, kapela, orchestr).

Dream High – Hammond café – 20:00
Poslechový pořad, při kterém si můžete dát dobrý drink a užít si pohodový večer.

Český Krumlov

Carmen – otáčivé hlediště – 21:00
Geniální zhudebnění příběhu o divoké cikánce Carmen, jejíž lásku nikdy nikdo nezíská natrvalo. Autorova poslední opera je plná smyslných i vroucích melodií a patří nepochybně vedle Verdiho Rigoletta či Dvořákovy Rusalky k základním kamenům operního repertoáru před Otáčivým hledištěm. V tomto magickém prostředí zazní poprvé ve francouzském originále s mezinárodním pěveckým obsazením pod taktovkou Maria De Rose a v režijním ztvárnění Jany Kališové.

Autoři

Štítky letní kino, hlediště, České Budějovice, jezero, hudební skupina, Otáčivé hlediště Český Krumlov, hudba, nádvoří, koncert, festival, Attila Egerházi, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Kulturní tipy vás zvou do letního kina nebo na otáčivé hlediště  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.