Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: První červnový týden patří dětem, ale na své si přijdou i rodiče

Po vyčerpávajícím majálesovém týdnu se kulturní dění v jihočeské metropoli trochu uklidní, ale i tak nabídne řadu zajímavých akcí a koncertů. Pokud se rádi smějete, nenechte si ujít vystoupení Na stojáka aneb Ženitba, stejně jako Underground Comedy – stand-up show z Prahy. V pátek a v sobotu proběhnou na výstavišti Slavnosti piva 2016.

Úterý 31. května

České Budějovice

Los Pepes (UK) - Velbloud Music Bar - 20:30
Power-pop/punk night ve Velbloudu. Přijďte si poslechnout pecky z nové desky britské kapely Los Pepes, která přijede do Budějc zahrát svůj nekompromisní našlapaný power-pop.  

Středa 1. června

České Budějovice

Den dětí 2016 - Galerie Mariánská - 16:00
Přijďte oslavit Den dětí do Galerie Mariánská. Ve středu od 16 hodin se s dětmi přenesete do Ledového království! Těšit se můžete na malování jak na papír, tak i obličej. Zahrajete si hry a užijete si sladké odměny. Nebude chybět ani umělý sníh a pohádka Ledové království.

Předpremiéra Želvy Ninja 2 - CineStar - 17:30
Město New York už zase potřebuje zachránit, a tak se ze stok vynoří čtyři zmutovaní želví kamarádi, aby znovu zastavili Trhače a jeho kumpány. Jejich hrdinské kousky prokládané zaslouženou pizzou dokumentuje sexy reportérka April. Předpremiéra filmu v multikině CineStar.

Na stojáka aneb Ženitba - Malá scéna DK Metropol - 19:00
Skupina autorů a herců známých mimo jiné z TV show „Na stojáka“ se rozhodla nastudovat jakoukoliv světoznámou divadelní hru a vtisknout jí něco ze „stojákovského“ kouzla. Ne náhodou padl los na ruskou klasiku – hru N. V. Gogola Ženitba, ve které herci spojili své samostatné vypointované scénky do celku, který zázračně funguje, má spád, je vtipný a současný.

Blackout D&B Resident Night - Velbloud Music Bar - 21:00
Blackout je rezidentní noc DJ Hanzalla v klubu Velbloud, kde si každou první středu v měsíci můžete vychutnat zkušené místní DJs i nové talenty.

Čtvrtek 2. června

České Budějovice

Balada pro banditu - Divadelní sál DK Metropol - 19:00
Koncertní verze představení. Autoři: Milan Uhde, Miloš Štědroň. Jihočeská filharmonie. Sólisté: herci z Divadla Husa na provázku – E. Vrbková, I. Orozovič, D. Buš, G. Vermelho etc. Dirigent: Vojtěch Spurný.

Pátek 3. června

České Budějovice

Quijote! - Galerie Pod kamennou žábou - 19:00
Důmyslný Don Quijote již sedlá Rocinanta a hodlá se bít pro slávu své milované Dulciney. Možná, že právě dnes ho potkáte v ulicích vašeho města. Vydejte se po jeho stopách a buďte ve střehu! Dobrodružství číhá na každém kroku! Letní pouliční představení, na které můžete vzít celou rodinu.

Znouzectnost - 30 let On The Road - Velbloud Music Bar - 20:30
Neplánovaný koncert známé bigbeatové a punkové kapely, která hraje už 30 let! Jako bonus zahraje Caine a Déma.

Afu-Ra (USA) NY Underground Hip hop - klub K2 - 21:00
Ikona newyorského underground hip hopu Aaron Phillip, známá pod pseudonymem Afu-Ra, dorazí do klubu K2! Již téměř dvacet let si Afu-Ra zve jiné hvězdy hip hopové scény na společné koncerty, ale u nás bude hlavní hvězdou on.

Save The Turntable - Komiks - 21:00
Zahrají DJs Edward Traumaxowski, BodyBass, Otiatros.

Slavnosti piva - výstaviště - 3. až 4. června
Nenechte si ujít jubilejní 20. ročník Slavností piva! Těšte se na prezentaci pivovarů, bohatou nabídku nápojů, potravin i suvenýrů a degustační soutěž Pivo České republiky 2016. Vystoupí: Argema, Vilém Čok & Bypass, Sto zvířat, Parkán a další.

Sobota 4. června

České Budějovice

Underground Comedy - stand-up show z Prahy - Horká Vana - 20:00
Originální stand-up show, žádné kostýmy, role ani rekvizity. Skvělí komici, kteří vystupují sami za sebe. Underground Comedy znáte z televizního pořadu na Stream.cz. Těšte se na pořádnou dávku humoru, který nezná tabu.

Idiot Bastard Son, Troglodyt, No Stress - mcFabrika - 20:00
Další undergroundový večírek v klubu Fabrika. Zahraje Idiot Bastard Son (underground), No Stress (blues-rock) a Troglodyt (blues-rock).

Grande Parade - DJ Marek Grande - Bar Broukárna - 21:00
Přijďte si v sobotu zatrsat do Broukárny! Zahraje vám k tomu DJ Marek Grande.

Pondělí 6. června

České Budějovice

Tanec Praha 2016 v Českých Budějovicích: Animal Exitus - náměstí Přemysla Otakara II. - 21:00
Kredance a Galerie současného umění a architektury / Dům umění města Č. Budějovice představují Tanec Praha 2016. Připravte se na nevšední zážitky ve veřejném prostoru. Animal exitus kombinuje expresivní pohyb, originální hudbu a netradičně pojatý mluvený text.

 

Autoři | Foto Regina Poklopová

Štítky České Budějovice, koncert, slavnost, Praha, pivo, galerie, svatba, kongresové centrum, herec, Ledové království, Cinestar, Dům kultury Metropol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: První červnový týden patří dětem, ale na své si přijdou i rodiče  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.