Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Budějovický Majáles naplní město kulturou a koncerty

Od pondělí do pátku probíhá v centru města Budějovický Majáles 2016. Nenechte si ujít program studentského festivalu, který letos přilákal na jih Čech umělce z celé republiky i ze zahraničí.

Úterý 24. května

České Budějovice

Budějovický Majáles - Homo Theatrális - Horká vana - 14:00
Homo Theatrális, synonymum pro kvalitní absurdno, si pro připravilo takovou adaptaci Havla, že to svět neviděl! Slovy jejich režiséra je to „nejlepší projekt, co jsem kdy vymyslel“.

Budějovický Majáles - Best of Brutal Relax Show - Měsíc ve dne - 17:30
Myslíte si, že jste v kině a televizi viděli už úplně všechno? Že vás už nic nepřekvapí? Z tohoto omylu vás vyvede kolekce krátkých filmů Best of Brutal Relax Show. Tyhle kraťasy z celého světa jdou proti zažitým konvencím neotřelou formou i šokujícím či nekorektním obsahem.

Budějovický Majáles - Kool-Aid - Sokolský ostrov - 18:30
Nechvalně proslulá kapela svým arogantním přístupem, bídným projevem bez špetky energie či dobrého vkusu s překombinovanými pseudointelektuálními aranžemi.

Budějovický Majáles - Known as Brooklyn - Majálesová kavárna - 19:45
Kluci z Prahy, kteří vás rozhodně budou bavit svým melodickým a příjemným indie-rockem.

Budějovický Majáles - Láďa Latka - Café Klub Slavie - 20:00
Budějovický indie-folkař Láďa Latka vystoupí společně s houslistou a zahájí poklidný úterní večer.

Budějovický Majáles - Humans of Budějovice - DK Metropol - 20:30
Unikátní projekt v rámci Budějovického Majálesu na pomezí divadla a sociologického experimentu, ve kterém bude účinkovat přesně 100 obyvatel Českých Budějovic. Každý z nich reprezentuje 1 % obyvatel, skrze které mohou diváci živě své město zkoumat. Účinkují studenti Gymnázia Česká.

Budějovický Majáles - Jazzevec - Café Klub Slavie - 21:15
Pražská kapela Jazzevec se pohybuje na pomezí jazzu, rocku, funku nebo i popu. Vydala své první CD s názvem Go Away a vymetá hlavně pražské kluby.

Budějovický Majáles - Mad.Doc - Komiks - 23:00
Lukáš Ryvola alias Mad.Doc je šestadvacetiletým rodákem z Českých Budějovic. Vystupuje především jako drum and bass DJ, ale poslední dobou se pokouší vystupovat i jako techno specialista.

Středa 25. května

České Budějovice

LiStOVáNí - Luis Sepúlveda - Malé divadlo - 19:00
Tento světoznámý spisovatel kdysi slíbil svým dětem, že pro ně napíše příběh, který nejen podněcuje fantazii a důvtip, ale zároveň ukazuje, jak lépe poznat svět, mít ho rád, a tak o něj pečovat s větším porozuměním. Tak se zrodilo vyprávění O Rackovi a kočce, která ho naučila létat. Účinkují: Lenka Janíková, Jakub Zedníček.

Helena Jiříkovská - Jihočeská filharmonie - 19:00
Helena Jiříkovská – housle, dirigent: Jan Talich. Program: Ralph Vaughan-Williams: Fantazie na téma Tomase Tallise, Pavel Fischer: Koncert pro housle a orchestr (světová premiéra), Joseph Haydn: Symfonie č. 101 D dur.

Sklep - Besídka 2016 - Divadelní sál DK Metropol - 19:00
Letošní Besídka Divadla Sklep opět zahrnuje brilantní scénky, písničky, skeče i současnou satiru v podání jejích členů. Více netřeba představovat.

Budějovický Majáles - Playboyz - pop-up letiště - 20:00
Představení vystihující muže, jak vnímají sami sebe a svoje tělo v současnosti. Duo Playboyz spojuje dva umělce - Marka Zelinku (absolvent fyzického divadla a pantomimy AMU) a Martina Talagu (absolvent choreografie AMU).

Majálesová tančírna - Café Klub Slavie - 20:00
Speciální Majálesová edice tančírny! Všichni, kdo se bojíte tančit, myslíte si, že jste polena, nebo naopak jste tanečníci od pána Boha, jste zváni na protančený večer s Jesusem & Adélou.

Majáles ve Velbloudu - Velbloud Music Bar - 20:30
Spirit Desire (A), 4 Straight (A), Splachovací nočník - grunge a punk-rock night ve Velbloudu.

Už Jsme Doma - Sokolský ostrov - 21:00
Kapela Už Jsme Doma vznikla v Teplicích v roce 1985 z části legendární punkové skupiny FPB. Hudba Už Jsme Doma, to není jen punk, to je rafinovaně propracovaná hudba s velice chytrými texty. Co se týče stylu, je velmi obtížné ji zařadit. V USA a Kanadě odehráli více než 600 koncertů, díky nimž jsou tam dnes rozhodně nejznámější českou rockovou kapelou.

Budějovický Majáles - Prášek proti Blbosti - mcFabrika - 22:15
Mladá budějcká punková kapela Prášek proti Blbosti je již na budějckých podiích známým triem. Kluci právě nahrávají své první CD a řádí v klubech v Jihočeském kraji.

Čtvrtek 26. května

České Budějovice

Budějovický Majáles - Squadra Sua - Piaristické náměstí - 15:00
Soldates - pouliční klaunské představení o bojové jednotce tří mužů připravených položit životy. Nejlépe do něčeho měkkého.

Rozmarné léto 2016 - Lucerna - Galerie Na dvorku - 18:00
Divadelní představení Lucerna - ženský amatérský soubor Homole.

Budějovický Majáles - Cool v Plotě stage - Café Klub Slavie - 20:00
Akce pořádaná festivalem Cool v Plotě v rámci spolupráce s Budějovickým Majálesem. Žádné kapely ani jiná hudební seskupení, jen a pouze sólo umělci.

Budějovický Majáles - Donnie Darko - Majálesová kavárna - 21:00
Donnie Darko, kdysi pouze změť nápadů a představ v jedné kreativní mysli, získali svou konkrétní podobu, když frustrace a ambice převážili nad uspokojením z hraní v úspěšné, leč stagnující kapele.

Budějovický Majáles - Depresivní děti touží po penězích - pop-up letiště - 20:30
Kabaretní představení, které bude takové, jaké si ho diváci udělají. Není doporučeno: klaustrofobikům, kardiakům, epileptikům, konzervativcům. Jinak můžou dorazit všichni.

Pátek 27. května

České Budějovice

Quijote! - Galerie Pod kamennou žábou - 10:00
Důmyslný Don Quijote již sedlá Rocinanta a hodlá se bít pro slávu své milované Dulciney. Možná, že právě dnes ho potkáte v ulicích města. Vydejte se s námi po jeho stopách a buďte ve střehu! Dobrodružství číhá na každém kroku! Letní pouliční představení, na které můžete vzít celou rodinu.

Majálesový průvod - Háječek - park - 12:00
Průvod studentů budějckých škol v maskách. Slavnostní průvod půjde po následující trase: park Háječek u planetária, dále ulicemi Biskupská, Široká, Kněžská, Hroznová, Krajinská, náměstí Přemysla Otakara II., Radniční, Česká, Hroznová až na Sokolský ostrov.

Budějovický Majáles - Thom Artway - Borovka stage - 13:15
Dvaadvacetiletý folk-popový písničkář Tomáš Maček působící pod pseudonymem Thom Artway už toho má na kontě spoustu. Skladba Towards the Sun se objevila v soundtracku k filmu Křídla Vánoc, ale jeho jméno se do podvědomí posluchačů vrylo hlavně díky hitovce I Have No Inspiration z roku 2015.

Budějovický Majáles - On the Shoulders Of Giants - Borovka stage - 15:00
On the Shoulders Of Giants je izraelská kapela, v jejíž rockových skladbách jsou cítit znaky folku, blues a hlavně country.

Budějovický Majáles - Just For Being - 16:00
Just For Being je čtyřčlenná česká kapela, která vznikla v roce 2009. Tihle hudebníci se snaží o vlastní, melodické pojetí punk-rocku, který jim na tuzemské scéně chyběl. Ve svých textech se dotýkají i aktuálních témat, a bojují tak například proti rasismu či homofobii. Za sebou mají vydání EP Mistake in the rules, více jak 150 koncertů a 2 evropské tour.

Budějovický Majáles - Květy - Borovka stage - 17:00
Ačkoliv je to od začátku experimentální a inovátorská kapela, počet jejích posluchačů se rozrostl do velmi širokého spektra. Oceňovány jsou silné texty, aranžérská barevnost, brilantní výtvarné řešení obalů desek, živelné koncerty i přítomnost humoru.

Budějovický Majáles - Adi - Borovka stage - 19:00
Adi je izraelská producentka, zpěvačka a rapperka pocházející z Jeruzaléma. Svoji debutovou desku vydala v roce 2013 a od té doby se stihla umístit na příčkách několika prestižních světových žebříčků a spolupracovat se slavnými producenty. V roce 2014 uchvátila publikum v Glastonbury a loni v Praze vyprodala Archu v Rámci Telekom Electronic Beats.

Dámský krejčí - Divadlo U Kapličky - 19:00
Situační komedie od světoznámého autora tohoto žánru. Záletník a notorický lhář doktor Moulinot se tak zaplete do svých lží, že je okolnostmi donucen předstírat, že je dámský krejčí.

Budějovický Majáles - Echo & Tito feat. Malox - Majálesová kavárna - 19:45
Dvojice hudebních producentů tvořící bláznivý mix etnických beatů s elektronickými basovými podtexty, trochou dubstepu a hip hopu.

Budějovický Majáles - John Wolfhooker - Borovka stage - 20:30
Kluci z kapely John Wolfhooker na Majálesu už jednou hráli a svojí show nadchli všechny. Za krátkou dobu svého působení stihli nahrát jednu desku, druhou rozdělat, objet tour po Kanadě, absolvovat 14 koncertů s kapelou Rybičky 48 a třeba zahrát na několika předních českých festivalech.

Gudlak Tour 2016 - Logic, Gumbgu, Decky - Komiks - 21:00
Československé duo Logic a Gumbgu vyráží na společnou tour s jejich novým albem Gudlak. Doplní je Decky a jako support DJ vystoupí Gory Ruffian.

Budějovický Majáles - Elf Kid - Majálesová kavárna - 21:30
Teprve devatenáctiletý rapper z Londýna vnáší do svých tracků i živých show neuvěřitelnou energii, a možná právě proto jeho nezávisle vydaný Golden Boy boduje v britských žebříčcích. Loňský rok byl pro Elf Kida průlomový. Vystoupil na festivalu v Glastonbury, předskakoval grimovému guru Skeptovi a v rámci turné se vydal do Osla, Milána, nebo třeba do Shanghaie.

Budějovický Majáles - Purist - Borovka stage - 22:15
Purist je anglicky zpívající elektro-popová kapela původem z Bratislavy, která své první EP vydala v roce 2012. Jejich pilotní singl Renaissance si rychle získal pozornost médií a během pár týdnů byl k vidění například na MTV a téměř okamžitě se octl na předních příčkách slovenských rádií.

Budějovický Majáles - Zerohero - klub K2 - 0:45
Mladá nadějná kapela Zerohero z Českých Budějovic. Melodický metal se špetkou metalcoru.

Sobota 28. května

České Budějovice

Taneční workshop pro děti s taneční skupinou Zawirowania - Studiová scéna Na Půdě - 10:00
Elwira Piorun a Szymon Osiński nabídnou dětem a mládeži pohybovou dílnu. Jejich motto zní „Baví nás učit se – učení je hra“. Věří, že pohyb a tanec má pozitivní dopad na vývoj dítěte, zlepšuje fyzickou kondici, pružnost, pomáhá navázat vztahy s vrstevníky. Je to nástroj, díky kterému si můžeme lépe vzájemně porozumět a snadněji vkročit do dospělosti. Pro děti od 7 do 14 let.

Quijote! - Galerie Pod kamennou žábou - 19:00
Důmyslný Don Quijote již sedlá Rocinanta a hodlá se bít pro slávu své milované Dulciney. Možná, že právě dnes ho potkáte v ulicích města. Vydejte se s námi po jeho stopách a buďte ve střehu! Dobrodružství číhá na každém kroku! Letní pouliční představení, na které můžete vzít celou rodinu.

Cygne - koncert americké písničkářky - Fér Café - 19:00
Cygne působí ve své branži již skoro 10 let. Za tu dobu nashromáždila sbírku skladeb, které odráží náladu z jejích cest po alternativní dráze, kterou zvolila.

Pondělí 30. května

České Budějovice

Dalskabáty, hříšná ves - Galerie Pod kamennou žábou - 10:00
Ještě se dnes někdo bojí čertů? Ve vesnici Dalskabáty již vůbec nikdo! Proto je tam nutné rozpoutat peklo! Úprava oblíbené pohádkové komedie o hříšném světě na půdorysu tradiční dell'artovské hry s maskami.

Przepych (POL) & Five Seconds To Leave - Velbloud Music Bar - 20:30
Przepych - dynamické duo z polské Wroclawi, jejichž produkce vděčí za mnohé post-punku, no wave a experimentálnímu přístupu k tvorbě. Five Seconds To Leave - zádumčivé trio z Jindřichova Hradce, jehož tvorba se převaluje v hlubinách post rocku, metalu, sludge, drone a ambientu. 

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky hudební skupina, koncert, České Budějovice, festival, představení, kavárna, divadlo, kultura, Česko, galerie, Thom Artway, žába

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Budějovický Majáles naplní město kulturou a koncerty  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.