Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Do Českých Budějovic dorazí Zdeněk Izer, Eva Urbanová i Lunetic!

Týden přímo nabitý koncerty všech žánrů nabídne lahůdky jak milovníkům opery, tak příznivcům rocku a metalu, ale i fanynkám kultovního boybandu Lunetic. V pondělí navíc začíná studentský festival Budějovický Majáles, který slibuje celý následující týden bohatý kulturní program.

Úterý 17. května

České Budějovice

Na Stojáka live! - Café Klub Slavie - 18:00, 20:30
Stand-up comedysólové výstupy bavičů, specialita angloamerických barů, je ultimátním testem komiků. Kdo nedokáže, aby divák zvedl oči od sklenky, natož odložil doutník a zaplácal, je vyřízen.

Zdeněk Izer a autokolektiv - DK Metropol - 19:00
Zcela nový pořad, ve kterém se diváci budou moci setkat s jedinečným a nezaměnitelným humorem Zdeňka Izera. Jako vždy přijdou na řadu oblíbené zábavné scénky, parodie, mnoho skvělých vtipů a imitování celé řady populárních českých i zahraničních zpěváků a zpěvaček.

Eva Urbanová a sólisté ND: Slavné árie a duety z českých a světových oper - Divadelní sál DK Metropol - 19:30
Excelentní komponovaný program, ve kterém zazní árie a duety z českých a světových operních mistrů jako jsou W. A. Mozart, G. Verdi, G. Puccini, A. Dvořák, B. Smetana a L. Janáček v podání sólistů Národního divadla v čele s Evou Urbanovou a Yuki Šrejma Kinjo za doprovodu orchestru Divadla J.K. Tyla v Plzni.

Stroy & Loco Loco - Velbloud Music Bar - 20:00
Zveme vás na večer plný energií nabitých kapel z Prahy. Stroy v čele s lídrem Michalem Skořepou a skvělým bubeníkem Milošem Meierem a Loco Loco, skvěle sehrané trio v čele s Matthew Chandersem.

Středa 18. května

České Budějovice

Karel - táta vlasti - Malé divadlo - 10:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Interaktivní prohlídka divadla - Jihočeské divadlo - 11:00
Poznejte divadelní prostor skrze „bojovou“ hru! Rozkryjte historii Jihočeského divadla. Najděte staré hradby, rozklíčujte divadelní slang a… Vyhrajte! Nechte se zavést do tajemných prostor zákulisí divadla, kam se běžný divák nedostane.

Jistě, pane premiére - Divadelní sál DK Metropol - 19:00
Jedna hláška za druhou, neustálé výbuchy smíchu, typický britský humor. Jistě, pane premiére je dnes již legendou. Komedie, ve které válí prvotřídní herci, jako je Karel Heřmánek, jenž je dokonce společně s Michalem Pavlíkem režisérem hry, Dana Morávková či Josef Carda. Představení je již vyprodané.

Slavné světové maličkosti - Jihočeská filharmonie - 19:00
Program: J. S. Bach, W. A. Mozart, A. Vivaldi, A. Dvořák a další.

Skutr Ántré - Jihočeské divadlo - 19:30
Setkání s režijním tandemem Kukučka - Trpišovský. Během jara připravuje tvůrčí duo Skutr hned dvě inscenace pro Jihočeské divadlo: Ravelovu operu Dítě a kouzla a Janáčkovu Lišku Bystroušku. Nahlédněme do kuchyně, kde se rodí koncepty a nápady této nerozlučné dvojice.

Předpremiéra X-Men: Apokalypsa - CineStar - 19:30
3D promítání nového pokračování série X-Men studia Marvel. Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází.

Čtvrtek 19. května

České Budějovice

Dalskabáty, hříšná ves - Malé divadlo - 10:00
Ještě se dnes někdo bojí čertů? Ve vesnici Dalskabáty již vůbec nikdo! Proto je tam nutné rozpoutat peklo! Úprava oblíbené pohádkové komedie o hříšném světě na půdorysu tradiční dell´artovské hry s maskami.

Písničky s Márou - Malá scéna DK Metropol - 19:00
Komponovaný pořad v rámci cyklu Malá renesance, ve kterém zpěvačka a moderátorka Mára v doprovodu své kapely naživo zazpívá, zatančí a odpoví na dotazy, zejména, jak se stala zpěvačkou televize Šlágr.

Slavné světové maličkosti - Jihočeská filharmonie - 19:00
Program: J. S. Bach, W. A. Mozart, A. Vivaldi, A. Dvořák a další.

Spolektiv - Koncert a křest CD Dej mi tvar - Divadlo U Kapličky - 19:00
Obnovená hudební skupina Spolektiv pokřtí své nové album. Po téměř 22 letech vydává nové album Dej mi tvar. Obsahuje šestnáct písní, patnáct jich vzniklo v posledních dvou letech a jedna je z roku 1988.

Event Relentless (FIN), Fall of Minerva (ITA) - Velbloud Music Bar - 20:30
Koncert kapel Event Relentless a Fall of Minerva. Metalová a post-hc noc v Velbloud Music Baru

Pátek 20. května

České Budějovice

Interaktivní prohlídka divadla - Jihočeské divadlo - 8:30
Poznejte divadelní prostor skrze „bojovou“ hru! Rozkryjte historii Jihočeského divadla. Najděte staré hradby, rozklíčujte divadelní slang a… Vyhrajte! Nechte se zavést do tajemných prostor zákulisí divadla, kam se běžný divák nedostane.

Cross Fest 2016 - mcFabrika - 17:00 až sobota
Heavy metal a rockový festival. Zahrají mimo jiné Malignant Tumour, Locomotive, Taped, Gutalax, Gride, X-Core, Out Day Will Come, Straight, Olltega, Chasing Christy, Procrastination, Sail This Ship Together a další.

Labutí jezero - Jihočeské divadlo - 19:00
Jeden z nejkrásnějších a nejznámějších klasických baletních příběhů na nesmrtelnou hudbu P. I. Čajkovského. Tentokrát jako příběh zraněné mužské duše.

Koncert 3P - Kavárna Galerie Mariánská - 19:00
Projekt 3P je tím nejaktuálnějším, co České Budějovice mohou v rámci urban hudby nabídnout. Nepůjde o klasický rapový koncert, nýbrž o představení hip-hopu pojatého jako umění třetího milénia.

Gangster Trippin / Philip TBC - Café Klub Slavie - 21:00
Klasická dance party pro všechny, kteří se chtějí bavit celou noc. Philip TBC krotí nejnovější trendy elektronické muziky úhledně poskládané do dobře nazvučených písniček, většinou bez vokálu.

Osa Killers / Constantin - K2 - 21:00
Kapela OSA Killers se dala dohromady v roce 2008. Stylové zaměření kapely se na začátku ubíralo směrem k hardcore, crossover, ethno (přibrání didgeridoo + djembe), což je celkem výjimečné spojení.

Retro party & Lunetic Live - Dance bar Paradox - 22:00
Skutečně vám do Paradoxu přivezeme fenomenální boy band 90. let Lunetic, a to v rámci naší květnové Retro Párty. Za DJ pultem tradičně Jirka Ježek a party si nenechá ujít ani Jim Beam Retro Team.

Bamboška 2016 - areál u Sportovní haly v Českých Budějovicích - pátek a sobota
Na akci Bamboška 2016 můžete zhlédnout kromě vystoupení mnoha dětských tanečních a pěveckých spolků také zdarma divadelní představení a koncerty různých kapel. V pátek: Jak Václav vyléčil princeznu, Zakletý les, kapela Koníček. Sobota: Rumcajs loupežníkem, Podařené taškařice klauna Huga, Energy Centre - Maxim Turbulenc, kapela Country Rebels C.B.

Sobota 21. května

České Budějovice

McBerds feat. Domar - Horká vana - 20:00
Přijďte si poslechnout hudbu etnických menšin i většin. Zahrají dvě třetiny kapely McBerds a host. Krystyna Skalická a Libor Heřman: Krystyna je harmonikářka a loutkoherečka, která ve svých písních míchá folklor Beskyd a nálady velkoměsta. Krystynu doprovodí Libor Heřman na kontrabas.

The Southern Blues Kings (UK) - Café Klub Slavie - 20:00
Britští bluesoví králové se po úspěšném loňském turné vrací do Čech. V Café Klubu Slavie předvedou své autentické Chicago Blues, West Coast Swing, Jump Blues a Rock'n'roll 50. let. Jako host vystoupí Sestry Stupkovy alias The Moonbeans.

Houba v Budějcích - Velbloud Music Bar - 21:00
Koncert kapely Houba. Houba je punková kapela z Ústí nad Labem, která vznikla v roce 1995 na troskách grind/punkové kapely SRPŠ.

Ragga Fucking Jungle vol.15 - Komiks - 21:00
Poslední Ragga Fucking Jungle v klubu, pak se uvidíme na festivalech a venkovních akcích. Fredy High, Ladia Rasta, Flint.

Pondělí 23. května

České Budějovice

FAMO - studentské snímky - Shisha bar - 15:00
Pásmo studentských snímků z písecké FAMO. Můžete se těšit na pohled na svět budoucích filmařů a jejich práce. Program v rámci Budějovického Majálesu.

Bratři v tricku - Piaristické náměstí - 16:00
Přáli jste si někdy, aby prase mělo křídla? Prasečí cirkus vás vláká do světa dvou podivínů, kteří bezmezně věří, že kdyby to tak bylo, celý svět by byl krásnější! Vystoupení v rámci Budějovického Majálesu.

Dechová harmonie Konzervatoř České Budějovice - Český rozhlas České Budějovice - 16:15
Koncert studentského orchestru. Vznikl v roce 2002, od roku 2005 se stal třikrát laureátem národní soutěže studentských orchestrů Concerto Bohemia. Program v rámci Budějovického Majálesu.

Jihočeský univerzitní orchestr - Český rozhlas České Budějovice - 17:00
Koncert studentského orchestru. Vznikl v roce 2010 na Katedře hudební výchovy Pedagogické fakulty JU v Českých Budějovicích. Za svou krátkou existenci orchestr úspěšně odehrál řadu samostatných koncertů a vystoupení k různým slavnostním příležitostem. Program v rámci Budějovického Majálesu.

Rozhlasový swingový orchestr Václava Hlaváče - Český rozhlas České Budějovice - 18:00
Orchestr založil při Českém rozhlase České Budějovice v roce 2004 trumpetista a pedagog Václav Hlaváč. V současnosti orchestr složený z profesionálů i amatérů vede trombonista Josef Krejčík. Program v rámci Budějovického Majálesu.

Humans of Budějovice - Sokolský ostrov - 20:30
Unikátní projekt na pomezí divadla a sociologického experimentu, ve kterém  bude účinkovat přesně 100 obyvatel Českých Budějovic. Každý z nich reprezentuje 1 % obyvatel, skrze které mohou diváci živě své město zkoumat. Znáte své město? Na co byste se ho zeptali? Jediná dvě představení v rámci Budějovického Majálesu. 

Autoři | Foto partypolna.cz

Štítky České Budějovice, hudební skupina, Lunetic, koncert, Eva Urbanová, Zdeněk Izer, divadlo, festival, Jihočeské divadlo, orchestr, opera, představení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Do Českých Budějovic dorazí Zdeněk Izer, Eva Urbanová i Lunetic!  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.