Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Sváteční týden plný velikonočních koncertů i populární hudby

Během týdne, který má jen čtyři pracovní dny, si můžete vybírat z bohaté nabídky koncertů od Mozarta až po Buty. Pokračuje také promítání filmů v rámci festivalu Jeden svět 2016 v klubu Horká Vana. Od pátku do pondělí nehraje Jihočeské divadlo žádná představení.

Středa 23. března

České Budějovice

Interaktivní prohlídka divadla pro školy - Jihočeské divadlo - 9:00
Poznejte divadelní prostor! Rozkryjte historii Jihočeského divadla. Interaktivní prohlídku s návštěvou divadelní zkoušky a dalších prostor, kam se běžný divák nedostane, provází herečka Malého divadla Stáňa Drápelová a umělecká šéfka Ateliéru 3D Veronika Riedlbauchová.

Kurz múzického herectví - Studiová scéna Na Půdě - 16:00
Tento kurz nabízí základy pohybové kultury, základy hlasové a mluvní praxe, výuku umění střihu, práci s rytmem a dynamikou, cvičení synchronizace a kontrapunktu, charakterizaci postavy a proměny její psychologie prostřednictvím pohybu, hlasu, proměn dynamiky a temporytmu.

Humor v opeře - Měsíc ve dne - 18:00
Zpěv: Irena Lenzová, Viktor Toms a Josef Hajna, klavírní doprovod Ladislav Tříska.

ReBRELové - Kavárna Galerie Mariánská - 19:00
REsusCITÁL nesmrtelných písní francouzských, ruských aj. šansoniérů, zejména J. BRELa, B. Okudžavy, J. Bulise aj.

Žalman a spol. „70 Jar“ - DK Metropol - 19:00
V roce 2016 Pavel Lohonka oslaví 70. narozeniny a k tomuto jubileu chystá velké celoroční turné jako průřez svojí dosavadní tvorbou. Koncert je výjimečný a kromě pár dalších měst se nebude opakovat.

Slam poetry - Velbloud Music Bar - 19:00
Tak jako rituální totem vprostřed prérie stojí mikrofon zaklesnut ve stojanu uprostřed podia. Napětí by se dalo krájet, šňůra si ani nedovolí sebemíň se pohnout. Jeden po druhém přistupují mistři slova připraveni do posledního rýmu bojovat o vítězství v nervy drásajícím klání.

Ani za milion - Divadlo U Kapličky - 19:00
Co má společného dáma z nejvyšší francouzské společnosti a zpustlý strážce majáku? Vůbec nic a přesto spolu stráví den a noc na Bohem zapomenutém místě, bojují o holý život a mají společné tajemství, které navždy spojí jejich životy.  V této brilantní detektivní komedii z pera známé autorské dvojice je totiž vše jinak, než se zdá, každá lež je pravdou, každá pravda lží a jisté je pouze to, že pod rouškou humoru se skrývá vrah… 

Předpremiéra Batman vs. Superman - CineStar - 19:00
V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. Předpremiéra ve 3D s titulky od 19 hodin, ve 3D s dabingem od 19:30 a ve 2D s titulky od 20 hodin.

E Converso - Český rozhlas České Budějovice - Studiový sál - 20:00
Výjimečný koncert kapely E Converso můžete zažít ve středu ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice. Ten se při pořádání akce spojil s Českým rozhlasem Vltava a Jihočeských jazzovým festivalem.

Buď & Nebo - křest CD - Café Klub Slavie - 20:00
Po 7 letech existence si udělali radost a vylisovali si cédéčko. Je o něco málo lepší než ticho. Slibují, že je první a poslední. Přijďte jim i sobě udělat radost. Sí ja sún! Support Mons Pubis.

Čtvrtek 24. března

České Budějovice

Pohádkové Velikonoce - kino Kotva - od 24. do 28. 3.
V rámci Pohádkových Velikonoc bude kino Kotva promítat filmy Zootropolis: Město zvířat, Kung Fu Panda 3 a Řachanda.

Jihočeská Thálie - Jihočeské divadlo - 19:00
Slavnostní večer Jihočeská Thálie - konaný k příležitosti vyhlášení vítězů v kategoriích Nejlepší ženský jevištní výkon, Nejlepší mužský jevištní výkon a Nejoblíbenější inscenace za rok 2015 a spojený s předáním Cen Stanislavy Součkové, Karla Rodena a Arnoštky a Matěje Kopeckých - se letos uskuteční 24. března 2016 v Jihočeském divadle, tentokrát v režii uměleckého šéfa opery Tomáše Studeného.

Travesti show Kočky - Plnou parou vzad - DK Metropol - Malá scéna - 19:00
Plnou parou vzad do let sedmdesátých, osmdesátých a devadesátých. Nekončící mejdan plný hitů, které dodnes vládnou tanečnímu parketu. Kočky opět hravé, dravé a skvělé.

Strýčkova Zahrádka, Tommy Alwarez, Zoey - Velbloud Music Bar - 20:30
Už skoro klasická formace Strýčkova Zahrádka, Zoey a Tommy Allwarez zahraje ve věhlasném budějckém Velbloudu. Těšte se na velmi hlasitou nálož kvalitní muziky.

Forbidden Land - Komiks - 21:00
Veit B, Bodybass, J-Zo, 2Stych

Angel Dance - DJ Marek Anděl - Bar Broukárna - 21:00
Diskotéka pod taktovkou Marka Anděla.

Playboy Party Official - K2 - 21:00
Tak to v Českých Budějovicích ještě nebylo! Oficiální party pánského časopisu Playboy! Křest časopisu, playboy girl a další lákadla. DJ Rudeboy / Diablo.

Pátek 25. března

České Budějovice

Requiem - kostel Obětování Panny Marie, Piaristické náměstí - 19:00
Slavnosti Velkého pátku 25. března 2016 - největšího liturgického svátku, jímž si připomínáme ukřižování a smrt Ježíše Krista - vyvrcholí v  krajském městě provedením magické skladby W. A. Mozarta, jeho zádušní mší - Requiem d-moll, K. 626.

Velikonoční koncert - Jihočeská filharmonie - 19:00
Marie Fajtová - soprán, Daniela Čermáková - alt, Alexandra Berti - soprán, Martin Vodrážka - bas, dirigent: Vojtěch Spurný. Alessandro Scarlati: Agar ed Ismaele esiliati - oratorium.

Cocotte Minute + X-Core + BVS - mcFabrika - 20:00
Cocotte Minute zpět v Českých Budějovicích. Nové album, nový klip, nové DVD.

Švihadlo, Ladia Rasta&Flint, Boris Planeta - Velbloud Music Bar - 20:30
Jedna z největších legend, ne-li největší legenda české houpavé scény, která slaví třiatřicátý rok od založení! Za tu dobu stihli vydat 8 desek a jednu bestofku, odehrát nespočet koncertů v ČR a zahraničí.

Buty - Café Klub Slavie - 21:00
Nenechte si ujít koncert jedné z nejpopulárnějších českých kapel! V hudbě skupiny Buty se mísí velké množství hudebních stylů (rock, folk, folklor různých etnik, country, jazz, reggae a další) s nápaditými a vtipnými texty. Každé album se od předešlého výrazně odlišuje.

Hip Hop - Živě: Atmo Music, Raego, Lipo - KD Vltava - 21:00
České Budějovice zažijou na jednom jevišti Raega, Atmo Music a Lipa!

Sobota 26. března

České Budějovice

Pohádky ve Vaně - Horká Vana - 11:00
Pohádka klaunky Pepiny o tom, jak k cirkusu přišla - Sabi Buble. Pepina pracuje v cirkuse u zlého principála jako prodavačka vstupenek, uklízečka a ošetřovatelka zvířat. Stará se taky o šikovnou kobylku Francesku, která nesnáší jeho cirkusovou drezuru a bití.

No Place to Hide Tour - Velbloud Music Bar - 20:00
Legendární Alkothrashers po letech v Českých Budějovicích představí svojí novinkovou desku No Place To Hide. Po jejich boku stanou blackový Asgard a deathový Fatality doplněni o vynikající domácí kapelu Dark Angels.

Wortex Rotation - K2 - 20:00
Roztočíme spirály, tentokrát v K2. Časoprostorová brána se otevře, přijďte si do ní zatančit. Tekno, Tribe, Acid, PSY.

Boschský ples - DK Metropol - 20:00
Reprezentační ples společnosti Robert Bosch bude moderovat Roman Anděl. V rámci programu vystoupí skupina Olympic s Petrem Jandou, Timber Music či trapnomág Richard Nedvěd. Těšit se můžete také na UV Acrobatic show a videodiskotéku.

Rumba Latina - Café Klub Slavie - 21:00
Klasická taneční zábava pro milovníky latinsko-amerických rytmů. Přijďte si zdokonalit své taneční dovednosti pod vedením zkušených tanečníků přímo z Latinské Ameriky. Příjemná atmosféra, pohyb, přátelé.

Neděle 27. března

České Budějovice

Zmrtvýchvstání Fest - Velbloud Music Bar - 18:30
Sons of death Valley (DK): řízný rock’n’roll, Varan (DE): hc-punkoví veleještěři z Merseburgu, Sumosluts (DE): těžká rocková váha z Bambergu, Kraost, Hiroshima Nightmare.

Soundtrain - Komiks - 21:00
Djs: Edward Traumaxovski, A. Padrta

Autoři

Štítky koncert, České Budějovice, Jihočeské divadlo, divadlo, Wolfgang Amadeus Mozart, hudební skupina, Jeden svět, festival, Dům kultury Metropol, Velikonoce, Pavel Lohonka, Marek Anděl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Sváteční týden plný velikonočních koncertů i populární hudby  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.