Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Dny slovenské kultury navštíví ochotnické divadlo i Masné krámy

Užijte si rozmanitou kulturní nabídku tohoto týdne, který provází Dny slovenské kultury. České Budějovice a Hluboká nad Vltavou nabídnou vše, co vás napadne, od koncertů všech žánrů, přes plesy a bály, až po stand-up comedy. Nechybí samozřejmě ani tradičně nabitý program profesionálních i ochotnických divadel.

Úterý 16. února

České Budějovice

Andělé v mém srdci - DK Metropol - Malá scéna - 19:00
Andělé v mém srdci jsou prvním monodramatem Léčivého divadla Gabriely Filippi. Uslyšíte skutečné příběhy žen, které od dětství komunikují s anděly a duchy zemřelých.

Kreutzerova sonáta - Studiová scéna Na Půdě - 19:30
Hra o lásce, zradě a vraždě podle Tolstého „sexuální novely“ z roku 1890, která byla ve své době pro skandálnost soudně pronásledována.

Dny slovenské kultury - Ondřej Štveráček, Jazz Trio - Kuloár - 19:30
Trio - Ondřej Štveráček/saxofon, Rastislav Uhrík/kontrabas a Tomáš Jochman/klavír - jazzový večer V rámci Dnů slovenské kultury, pořádané statutárním městem České Budějovice.

Večer s poetickým slovem i zpěvem - Dům U Beránka - 20:00
Ukázková hodina Jana Nepomuka Piskače a jeho oveček. Básně a zpěvy evropských básníků se pod klenbami rozechvějí.

TED’16 Dream: Opening Night in Cinemas - Kino Kotva - 20:00
TED (Technology, Entertainment, Design) je prestižní konference, která se už od roku 1984 každoročně koná pod heslem „myšlenky hodné šíření“. Konference je přenášena v originálním anglickém znění.

Up Against the Fantom (NOR) - Velbloud Music Bar - 20:30
Připravili jsme si pro vás norskou lahůdku mísící v sobě prvky popiny a indie. Zahraje také Jakub Vančura - alternative/indie.

Welcome Semester Party - klub K2 - 21:00
Přivítejte nový semestr v klubu K2! hraje DJ Čechťa.  

Středa 17. února

České Budějovice

Interaktivní prohlídka divadla pro školy - Jihočeské divadlo - 9:00
Poznejte tajemství divadla skrze bojovku nebo při prohlídce zjistěte, co se děje v zákulisí a jaké profese vlastně v divadle pracují.

Etiketa pro sígry - Malé divadlo - 10:00
Jak pozdravit britskou královnu? Jak se chovat na večeři s diktátorem? Proč vůbec existují nějaká pravidla? A kdy se na ně úplně vykašlat? Akční komedie pro základky.

Svatby, křtiny a jiné slavnosti - Jihočeská filharmonie - 18:00
Dirigent Jan Talich, slovem provází Lukáš Hurník. Hudba nás provází při důležitých okamžicích života. Představte si svatbu bez hudby.

Jazzový večer - Kavárna Galerie Mariánská - 19:00
Hudební večer - hraje kapela Jazz Béé.

Tomáš Linka a kapela Starý fóry - Český rozhlas Studiový sál - 19:00
Ve studiovém sále při veřejné nahrávce Českého rozhlasu České Budějovice vystoupí zpěvák, vynikající hráč na foukací harmoniku i autor Tomáš Linka. Rovnocenným partnerem na jihočeském pódiu mu bude brněnská kapela Starý fóry, s níž natočil i společné album Jdu do toho s vámi a s níž také často hostuje.

Blackout - Jihočeské divadlo - 19:00
Vypadl proud. Na dlouho. Všechny technické vymoženosti, které bereme jako automaticky dostupné a na nichž jsme závislí, zkolabují. Nepůjde topení, voda, ve městech se začnou hromadit odpadky, policie i zdravotní péče přestane fungovat. A zkuste si to představit v předvánočním čase.

Země úsměvů - DK Metropol - 19:00
Svět starého Rakouska a Číny ožije znovu v proslavené operetě odehrávající se kolem roku 1910 ve Vídni a Pekingu. Plejáda krásných melodií korunovaná dodnes okouzlujícím vyznáním Své srdce tobě dám navozuje rafinovanou orientální atmosféru, plnou nekonečné milostné touhy.

Šťovík, pečené brambory - Divadlo U Kapličky - 19:00
Komedie z fotbalového prostředí z pera nejhranějšího maďarského dramatika současnosti Zoltána Egressy o třech fotbalových rozhodčích, odehrávající se na pozadí utkání, které může být pro jednoho z nich velmi důležité.

Dámská jízda - Zoolander No. 2 - CineStar - 19:00
Dámská jízda nabídne návštěvnicím welcome drink, soutěž o ceny a předpremiéru komedie Zoolander No. 2.

Lakuna - Horká Vana - 20:00
Koncert v rámci festivalu Hudební sklepy s Tullamore dew. Originální hudební mix kolem zpěvačky a akordeonistky Petry Kuny Hynčíkové, kvalitní texty a písničky, které vám nepůjdou z hlavy - to je hudba kapely Lakuna. Nepřehlédnutelné zjevení na poli šansonu.

Souboj fakult vol.II - klub K2 - 21:00
Studentská unie Jihočeské univerzity pořádá studentkou akci téhle zimy. Přijďte se utkat na parketu i mimo něj.

Na stojáka live! Lukáš Pavlásek a další - Café Klub Slavie - 20:30
Stand up comedy-sólové výstupy bavičů, specialita angloamerických barů, je ultimátním testem komiků. Kdo nedokáže, aby divák zvedl oči od sklenky, natož odložil doutník a zaplácal, je vyřízen. Originální česká stand-up comedy vychází z tradice známé z angloamerických barů. V nich se bavič na malém pódiu postaví před publikum a během několika minut je baví svými výstupy.

Čtvrtek 18. února

České Budějovice

Dny slovenské kultury - Ľudová hudba bratov Wimmerovcov - Masné krámy - 14:00, 19:00
V rámci Dnů slovenské kultury je v restauraci Masné krámy na programu Ľudová hudba bratov Wimmerovcov dvakrát ve čtvrtek, v pátek od 19 hodin a v sobotu od 12 hodin.

Etiketa pro sígry - Malé divadlo - 10:00
Jak pozdravit britskou královnu? Jak se chovat na večeři s diktátorem? Proč vůbec existují nějaká pravidla? A kdy se na ně úplně vykašlat? Akční komedie za základky.

Holka nebo kluk - Jihočeské divadlo - 19:00
Slavná stejnojmenná prvorepubliková filmová veselohra Vladimíra Slavínského se stala pro „plzeňského Molièra“ startovací plochou k zbrusu nové, trochu nostalgické, ale více komediální „hudební revue“, kterou dokonce sám autor přivede k životu na jevišti historické budovy Jihočeského divadla! 

In Other Climes (FRA) + DSA + Libido Challenge - mcFabrika - 19:00
Francouzská kapela In Other Climes, místní Dead set against, blatenská mladá parta Libido Challenge a večer plný hardcore metalu.

Kamelot - DK Metropol - Malá scéna - 19:00
Brněnští Kameloti otvírají letošní cyklus folkových koncertů Na návštěvě u Nezmarů na Malé scéně a na koncertě pokřtí své nové album.

ÁNTRÉ s Malým divadlem - Ateliér za kavárnou Kuloár - 19:30
Co zajímavého chystá Malé divadlo aneb jak se žije v Hradební? Nejen o připravované premiéře inscenace Karel, táta vlasti budeme hovořit s osobnostmi Malého divadla, v čele s jeho uměleckým šéfem Petrem Haškem.

Hluboká nad Vltavou

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil - KC Panorama - 19:00
Pokračování netradičně zpracovaného filmu podle komiksu Franka Millera. Akční film ve 3D. České titulky.

Pátek 19. února

České Budějovice

Holka nebo kluk - Jihočeské divadlo - 10:00
Slavná stejnojmenná prvorepubliková filmová veselohra Vladimíra Slavínského se stala pro „plzeňského Molièra“ startovací plochou k zbrusu nové, trochu nostalgické, ale více komediální „hudební revue“, kterou dokonce sám autor přivede k životu na jevišti historické budovy Jihočeského divadla! 

Songfest.cz 2016 - Jihočeská filharmonie - 18:30 a 22:00
15. ročník festivalu Songfest.cz. Koncertní turné se stylovou oslavou. Účinkující: Feng-yűn Song, Lenka Navrátilová, Orchestr zapomenuté země snivců, kvarteto Gaia. Moderuje Martin Zbrožek.

Shakespeare v Hollywoodu - Jihočeské divadlo - 19:00
Shakespearův Sen noci svatojánské jako hollywoodský trhák? Slavný režisér Max Reinhardt tvrdí, že ano, je to ale Evropan a o americkém byznysu neví nic. Bratři Warnerovi si rvou vlasy. Kvůli lásce jednoho z nich k filmové hvězdičce toužící po umění, může firma Warner’s Brothers přijít na buben.

Zápisky důstojníka Rudé armády - Divadlo U Kapličky - 19:00
DS Commedia Poprad uvádí v rámci Dnů slovenské kultury v Českých Budějovicích 2016 hru na motivy stejnojmenného románu Siergiusze Piaseckého. Autor vytvořil hlavní postavu důstojníka Miška Zubova podle skutečného vojáka, se kterým se osobně potkal v roce 1940. Hra ukazuje nejenom obludně zmanipulovaného člověka, ale také despotizmus a bezbřehé popírání jakýchkoliv pozitivních hodnot.

Džem - Horká Vana - 19:30
Budějcká folková formace opět na podiu Horké vany.

Kníry + Harvester - mcFabrika - 20:00
Koncert kapel Kníry a Harvester.

Beer Night discoples 2 - KD Vltava - 20:00
Beer nigh diskoples 2, úspěšné pokračování tradičního plesu s hvězdou večera - kapelou Děda Mládek Illegal band! Dále zahrají Acustic Band, DJ Karel Červený, DJ Bervic i DJ Angelo Guttier.

Rock’n‘roll Alive II. - klub K2 - 21:00
SKA, 2tone, mod revival, soul a rock’n‘roll.

Gangster Trippin - w/ B-COMPLEX (Hospital Records) - Café Klub Slavie - 21:00
Hvězda DNB scény je znovu v Budějcích. B-Complex je producent a DJ, který projel celej svět. Doplní ho HellSmith, Furious Weed (Fury & Weed), Tubus, Rudeboy, Diablo a Johny Player.

Hluboká nad Vltavou

Pohádková noc pro děti - Indiánská noc - Sporthotel Barborka - 18:00
Noc plná her, zábavy a indiánského tajemství. V pátek od 18 hodin a v sobotu konec v 11 hodin. Nutná rezervace, počet míst je omezen.

Hvězdy z hotelu Palace - KC Panorama - 19:00
Comeback legendární dvojice komiků Sunny Boys na prkna, která znamenají svět. Humorná a zároveň lidská komedie o přátelství a zašlé slávě dvou bývalých přátel a hereckých kolegů.

Sportovní ples - Parkhotel - 20:00
Společenský ples TJ Hluboká nad Vltavou.

Sobota 20. února

České Budějovice

Cesta k přání - SUD - 18:00
Stojíme tváří v tvář svému přání, neboť bylo vysloveno. Stalo se součástí našeho života. Hledáme k němu klíč. Nacházíme cesty. Jsme na začátku? Kolik cest ještě bude? Máme odpovědi nebo nové otázky? Co bude po „tom“? Tím vším tvoříme sami sebe, svou součást.

Pas de trois - DK Metropol - 19:00
Baletní večer ve spolupráci se dvěma skvělými hudebníky - dirigentem a skladatelem Mariem De Rose a houslovým virtuozem Pavlem Šporclem, složená ze dvou částí - Sounds and pictures a Ztracené a znovu nalezené (Lost and found).

Traband - Café Klub Slavie - 20:00
Oblíbená klubová kapela s originálními melodiemi a texty, díky kterým si Traband oblíbila široká základna skalních fanoušků.

Radniční bál - DK Metropol - 20:00
Moderují Roman Anděl a Bára Tlučhořová. Těšte se na Swing (Big) Band Tábor, Kouzelnickou show Radka Bakaláře, vystoupení talentovaného českobudějovického mládí a další.

Premiérový večer s Underground Comedy - Horká Vana - 20:00
Jen komik a jeho publikum. Žádné kulisy, kostýmy, žádné role ani připravené skeče. Underground Comedy má tu čest představit vám skupinu komiků, kteří jsou zároveň individualitami a svébytnými tvůrci.

Exorcizphobia, V.O.H. - Velbloud Music Bar - 20:00
Antistar Production jsou zpět! Exorcizphobia (Trutnov) patří mezi nejlepší české old school thrash metalové party, které ví, jak se staré dobré řemeslo dělá!

Petr Kalandra Memory Band - Bikers bar Bohemia No. 1 - 20:00
Jedna ze skalních kapel klubu Highway 61 se vrací do Českých Budějovic. Koncert, který se měl původně uskutečnit na  klubovém podiu, se podařilo udržet a přesunout do původních sklepních prostor klubu Highway 61 pod Černou věží, dnes Biker's Bar Bohemia.

Devadesátky - klub K2 - 21:00
DJ Daniel Čechtický zavzpomíná na devadesátá léta. Pravidelně každou 3. sobotu v měsíci.

Hluboká nad Vltavou

Hvězdy z hotelu Palace - KC Panorama - 19:00
Comeback legendární dvojice komiků Sunny Boys na prkna, která znamenají svět. Humorná a zároveň lidská komedie o přátelství a zašlé slávě dvou bývalých přátel a hereckých kolegů.  

Neděle 21. února

České Budějovice

Z cyklu Živě a zevnitř - Ateliér za kavárnou Kuloár - 15:00
Díl IV. Jak napsat dobrý příběh. Máte sen vymyslet povídku, scénář, knihu, nebo jen dobře odvyprávět historku? Neměli jste k tomu odvahu, nebo jste se zasekli u druhé kapitoly? Janek Lesák, režisér, dramaturg a scénárista, který působí v Malém divadle, s vámi poodhalí základní principy, díky nimž můžete své příběhy vystavět, sepsat i vyprávět.

Pondělí 22. února

České Budějovice

Shakespeare v Hollywoodu - Jihočeské divadlo - 19:00
Shakespearův Sen noci svatojánské jako hollywoodský trhák? Slavný režisér Max Reinhardt tvrdí, že ano, je to ale Evropan a o americkém byznysu neví nic. Bratři Warnerovi si rvou vlasy. Kvůli lásce jednoho z nich k filmové hvězdičce toužící po umění, může firma Warner's Brothers přijít na buben.

Pas de trois - DK Metropol - 19:00
Baletní večer ve spolupráci se dvěma skvělými hudebníky - dirigentem a skladatelem Mariem De Rose a houslovým virtuozem Pavlem Šporclem, složená ze dvou částí - Sounds and pictures a Ztracené a znovu nalezené (Lost and found). 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky divadlo, kultura, České Budějovice, hudební skupina, koncert, Hluboká nad Vltavou, Dům kultury Metropol, Jihočeské divadlo, ples, Metzlův dům, William Shakespeare, komedie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Dny slovenské kultury navštíví ochotnické divadlo i Masné krámy  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.