Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Navštivte tradiční oslavy masopustu i divadlo všech žánrů

Milovníci divadla si tento týden přijdou na své. V Jihočeském divadle vás čeká premiéra opery Zakletý princ, dětské publikum si může vybrat mezi hororem i pohádkou, a do Horké Vany se vrátí kultovní Arte Della Tlampač. Kromě toho začíná čas masopustních průvodů, které stojí za to navštívit.

Úterý 26. ledna

České Budějovice

Geraldine Aron: Můj báječný rozvod - DK Metropol - Divadelní sál - 19:00
Divadlo Na Fidlovačce. Laskavá komedie věnovaná všem, kteří ne vlastní vinou zůstali sami. Monodrama irské autorky je obratně napsaný, zábavný a hodně ironický text.

Kreutzerova sonáta - Studiová scéna Na Půdě - 19:30
„Láska je cit, kterým dáváte přednost jednomu nebo jedné před všemi ostatními. Jak dlouhé to má trvání? Někdy léta, častěji jsou to jen měsíce…pouhé týdny dny hodiny.“ Hra o lásce, zradě a vraždě podle Tolstého „sexuální novely“ z roku 1890, která byla ve své době pro skandálnost soudně pronásledována.

Středa 27. ledna

České Budějovice

Interaktivní prohlídka divadla pro školy - Jihočeské divadlo - 11:00
Poznejte divadelní prostor skrze „bojovou“ hru! Rozkryjte historii Jihočeského divadla. Interaktivní soutěž s návštěvou divadelní zkoušky a dalších prostor, kam se běžný divák nedostane, provází herečka Malého divadla Stáňa Drápelová a umělecká šéfka Ateliéru 3D Veronika Riedlbauchová

Symfonie a sinfonie - Jihočeská filharmonie - 18:00 
Dnešní symfonie se dají přirovnat k románu. Skladatel ji píše rok, nebo několik let. Ale kdysi to byly krátké skladby - jen povídky nebo dokonce anekdoty. Bach - některá ze Sinfonií pro varhany a orchestr, Haydn - Dětská symfonie, Mozart - Koncertantní symfonie Es dur, Jupiter, Beethoven, Voříšek, Mendelssohn…

Frankenstein - Malé divadlo - 18:30
Horor pro děti i dospělé o šíleném vědci Viktoru Frankensteinovi, který chtěl stvořit umělého člověka. Inscenace s živým klavírním doprovodem, živým operním zpěvem, živou baletkou a loutkou v nadživotní velikosti. Inscenace vzniká za spolupráce Malého divadla, opery, baletu a orchestru Jihočeského divadla.

Bowie night - Velbloud Music Bar - 19:00
Promítání: Live in Dublin, Labyrint a celý večer Bowieho nadčasové hitovky.

Poker face - Studiová scéna Na Půdě - 19:30
Světová hvězda v pokeru, milionářka, cynická čtyřicetiletá bestie, bývala před dvaceti lety dívkou cinkající klíči, plnou ideálů a víry, že „dobro a láska zvítězí nad lží a nenávistí“. Teď má dvacetiletou dceru, která je se 14,3% pravděpodobností dcerou Václava Havla, a moc si s ní neví rady.

Tančírna latina - Café Klub Slavie - 20:00
Přijďte si zatančit v rytmu latinskoamerických tanců na pravidelnou akci pod vedením „salsa komunity“ z Českých Budějovic.

DJ Gizzy - klub K2 - 21:00
DJ Gizzy hraje Original Oldies aneb to nejlepší z let minulých. Každou poslední středu v měsíci.

Čtvrtek 28. ledna

České Budějovice

Radovanovy radovánky - Malé divadlo - 10:00
Přijďte se radovat z mála na pozitivní pohádku o radosti. O radosti z toho, že svítí slunce. O radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Napsali Zdeněk Svěrák a Jiří Jelínek.

Škola základ života - Jihočeské divadlo - 19:00
Noblesní i třeskutě vtipná hudební retro komedie Jaroslava Žáka, kterou se nejen díky slavnému filmu Martina Friče bavíme už bezmála osmdesát let.

Multikino CineStar
Do kin přichází pokračování animovaného filmu Alvin a Chipmunkové s podtitulem Čiperná jízda, stejně jako drama Do posledního dechu. Hrdinský akční film vypráví pozoruhodný příběh nejodvážnější plavby malého záchranného člunu v historii pobřežní stráže. Hrají Chris Pine, Ben Foster, Casey Affleck a další.

Pátek 29. ledna

České Budějovice

Zakletý princ - Jihočeské divadlo - 19:00
Premiéra komické opery o třech jednáních českého skladatele Vojtěcha Hřímalého ml. na libreto Jindřicha Hanuše Böhma podle veselohry Johanna von Plötze Der verwunschene Prinz.

Kde líbají múzy - Kabaret u Váňů - 19:36
Večer plný veršování. Hrají, recitují a zpívají: M. Bosák, S. Kahuda ml., P. Nýdlová, P. Šafaříková, B. Šanderová, E. Váňa a J. Váňová.

Ultimate Bar Party - klub K2 - 21:00
Party měsíce v klubu K2. Hrají DJ Roxtar a DJ Ramel. Na baru pouze Red Bull, Jagermeister a Flirt Vodka.

Deep Rakete - Velbloud Music Bar - 21:00
Pravidelný tech-house, deep-house a minimal techno večer v music baru Velbloud. DJ's Petr K (Radost FX), Adlet, BodyBass, Pert, Soukki, Sqqero.

Sobota 30. ledna

České Budějovice

Pohádky ve Vaně - Horká Vana - 10:15
Tradiční pohádky pro rodiče s dětmi v klubu Horká Vana v České ulici.

ARTE DELLA TLAMPAČ - Lobotomie k poslechu i tanci - Horká Vana - 19:30
Nové pásmo skečů tak originálních, že u nich ani nechcete vědět, jaké pomatení myslí je za jejich původem. Zatím pro vás ale máme jen informaci, že moc nevíme, kdo v tom bude hrát (podle toho, kdo ten den přijde), ani jaké přesně budeme mít kostýmy či rekvizity (podle toho, co najdeme v tom pytli vzadu v zákulisí).

Hluboká u Borovan

Masopust
Tradiční průvod masek a oslavy masopustu se vším, co k tomu patří.

Třeboň

Třeboňské masopustní dopoledne
Čtrnáct koledníků s obrovskými klobouky ozdobenými 365 růžičkami a spoustu maškar přiveze do Třeboně Matka Masopustu v čele růžičkové koledy.

Neděle 31. ledna

České Budějovice

Nedělení workshop herectví - Studiová scéna Na Půdě - 15:00
Tento workshop rozvíjí tzv. múzické herectví. Jedná se o 6 dílů, které proběhnou vždy jednou za měsíc v neděli od 10:00 do 17:00 (leden - duben 2016). Jednotlivé díly jsou do značné míry uzavřené, tudíž se můžete zúčastnit jen některého z nich.

Cirkus - Divadlo U Kapličky - 15:00
Lidé stále někam spěchají, nemají čas na své děti, nemají čas ani na sebe. Podaří se zvířátkům z cirkusu alespoň jednomu člověku nalézt čas pro svou malou holčičku? A možná nalezne i mnohem více. Vhodné pro děti od 3 let.

Pondělí 1. února

České Budějovice

Frankenstein - Malé divadlo - 10:00
Horor pro děti i dospělé o šíleném vědci Viktoru Frankensteinovi, který chtěl stvořit umělého člověka. Inscenace s živým klavírním doprovodem, živým operním zpěvem, živou baletkou a loutkou v nadživotní velikosti. Inscenace vzniká za spolupráce Malého divadla, opery, baletu a orchestru Jihočeského divadla.

Zakletý princ - Jihočeské divadlo - 19:00
Druhá premiéra komické opery o třech jednáních českého skladatele Vojtěcha Hřímalého ml. na libreto Jindřicha Hanuše Böhma podle veselohry Johanna von Plötze Der verwunschene Prinz.

Autoři | Foto Matěj Večeřa

Štítky divadlo, České Budějovice, Jihočeské divadlo, opera, masopust, pohádka, slavnost, Arte della Tlampač, Metzlův dům, herec, orchestr, Geraldine Aron

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Navštivte tradiční oslavy masopustu i divadlo všech žánrů  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.