Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Díky za vše, Homo, řekla Budějcká Drbna a její fotograf zmizel v oblacích směr Nový Zéland

Někdy se životní cesty kolegů ubírají jinak, než by Budějcká Drbna chtěla. Podobně jako v případě Jana Homolky, donedávna hlavního fotografa internetového portálu na jihu Čech. Pětadvacetiletý malý velký muž se rozhodl zkusit štěstí jinde a vyrazil za pracovní příležitostí na druhou stranu světa - na Nový Zéland.

Pro Budějckou Drbnu pracoval Honza prakticky od začátku. Vypracoval se z amatérského fotografa v profesionála, o kterého byl vždycky velký zájem. Až se zdálo, že by mohl dostat lukrativnější nabídku. Ale Honza zůstal věrný za každé situace. Splácel důvěru v něj vloženou.

„Homo byl klučina, kterého nám doporučil náš kamarád Jenda Novotný. Přišel a říkal, že by pro nás mohl fotit. Tak jsme to zkusili a začal fotit s věcí, co připomínala foťák. Postupem času se vypracoval v jednoho z nejlepších fotografů v regionu, kterého si najímala i ČTK. A jsem moc rád, že jsme mu umožnili dělat to, co ho baví,“ uvedl autor projektu Budějcká Drbna Libor Matoušek. 

Přestože spolu ve dvojici šéfredaktor - fotograf spolupracovali pouze krátkou dobu, pochvalnými slovy nešetří ani současný šéfredaktor Lukáš Dvořák. „Nemůžu si spolupráci s Homem vynachválit. Kdykoliv jsem po něm něco chtěl, zvládl to včas a na jedničku. Kdykoliv jsem potřeboval, aby mi vypomohl, zastoupil mě přímo skvěle. Až jsem mu říkal a přemlouval ho, aby neodjížděl a naplno pokračoval u Budějcké Drbny. Protože to byl nejenom vynikající fotograf, ale také výborný novinář. A takoví kolegové se jen těžce hledají. Navíc to byl jeden z mála, se kterým jsem kvůli naší výšce mohl povídat z očí do očí. Doslova. Sluší se mu za jeho odvedenou práci moc poděkovat.“

„Působení u Budějcké Drbny mi dalo nejvíce zkušenosti a určitý rozhled v tom, co chci dělat. Vypracoval jsem se díky ní na úroveň, o které se mi nikdy nezdálo a dostal jsem se s focením po celé Evropě. Celá parta okolo Budějcké Drbny je skvělá. Potkali se zde lidé kteří stejně smýšlí a se kterými je radost spolupracovat. Nejraději asi vzpomínám na všechny fotovýlety, kdy jsme dokázali spojit práci se zábavou a dostali tak do reportů něco víc než jen nudný přepis a pár prázdných obrázků. Chtěl bych ještě jednou poděkovat celé redakci a doufám, že se spolu ještě potkáme,“ řekl před odletem Jan Homolka. Ten už teď užívá krás Thajska a chystá se na poslední přelet s cílovou destinací Nový Zéland.

Tak ať se daří, Honzo!


Zleva autor projektu Budějcká Drbna Libor Matoušek, projektový manažer Filip Matoušek a fotograf Jan Homolka

Štítky Drbna.cz, fotograf, Nový Zéland, Jan Homolka, Česko, Lukáš Dvořák, Evropa, Thajsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky za vše, Homo, řekla Budějcká Drbna a její fotograf zmizel v oblacích směr Nový Zéland  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.