Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

DOPRAVNÍ INFO: Opravy jihočeských silnic si vyžádají další uzavírky

I po letních prázdninách pokračují opravy jihočeských silnic. Kde všude se pracuje a kde je potřeba počítat s omezením?

  • Až do 15. prosince bude probíhat úplné uzavření úseku silnice II/603 na 39,6 kilometru. Důvodem je oprava mostu v obci Vitín. Po celou dobu bude objízdná trasa v místě řádně označena pro veškerou dopravu.
  • Od začátku září do konce prosince probíhá uzavření silnice II/122 v úseku ulice Krumlovská ve Lhenicích. Na dotčené silnici bude probíhat rekonstrukce.
    Dočasně zrušená bude zastávka Lhenice,škola. Týká se to všech spojů obsluhující zmiňovanou zastávku a linky: 320090 České Budějovice - Lhenice - 370070 Vimperk - Prachatice - Lhenice - České Budějovice - 370530 Lhenice - Ktiš - Chroboly - Prachatice - 370531 Netolice - Lhenice - Mičovice - Lhenice - 370540 Lhenice - Nebahovy - Prachatice - 370630 Strýčice - Lhenice - Netolice - Prachatice. Zastávka bude dočasně zrušena do konce roku.
  • K uzavření silnice III/14521a dojde i na Vimpersku. V několika etapách budou probíhat opravné práce. První a druhá etapa přinese úplnou uzavírku až do konce září. Třetí, čtvrtá a pátá etapa bude probíhat za částečné uzavírky v termínu do 31. října. V době úplných uzavírek silnice III/14521a budou dotčené úseky uzavřeny pro veškerý provoz. Objízdná trasa bude vedena po silnici II/145 a po silnici III/14521. Objížďka bude sloužit pro veškerý provoz, včetně linkové autobusové dopravy, v obou směrech. V nutných případech bude do uzavřeného prostoru zajištěn příjezd vozidlům integrovaného záchranného systému a dopravní obsluhy. Zastávky Svatá Maří, Trhonín, samoty, a Svatá Maří, Trhonín budou po dobu konání úplné uzavírky dočasně zrušeny, zastávka Svatá Maří bude dočasně přesunuta za křižovatku silnic III/14521 a III/14521a ve směru Buk. V době částečných uzavírek silnice III/14521 bude v uzavřeném úseku provoz převeden do jednoho volného jízdního pruhu a přednost bude řízena světelnými signály podle schválených dopravně inženýrských opatření. Objízdná trasa není určena.
  • Z důvodu opravy silničních propustků je až do 30. září na silnici II/175 v úseku Blatná-Skaličany nařízená přechodná úprava provozu s částečnou uzavírkou.
  • Další částečná uzavírka probíhá až do 21.prosince na silnici II/ 171 v obci Nespice. V době částečné uzavírky silnice II/171 v obci Nespice bude v uzavřeném úseku provoz převeden do jednoho volného jízdního pruhu a přednost bude řízena světelnými signály podle schváleného dopravně inženýrského opatření. Objízdná trasa se nestanovuje.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky doprava, info, řidič, cesta, silnice, oprava, Lhenice, Prachatice, České Budějovice, Svatá Maří, Netolice, Vitín, Vimperk, Ktiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DOPRAVNÍ INFO: Opravy jihočeských silnic si vyžádají další uzavírky  |  Dopravní info  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.