Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

DOPRAVNÍ INFO: Silničáři opravují další cesty. Proto je potřeba počítat s uzavírkami

Opravy jihočeských silnic pokračují. Na některých se už pilně pracuje, na dalších se práce chystají. A kde je nyní potřeba počítat s dopravními omezeními?

  • V červnu bude, po dobu dvou dní, probíhat v Prachaticích oprava železničního přejezdu. Z tohoto důvodu bude od 18. června do 20. června zcela uzavřena silnice III/14128 ulice Žernovická v Prachaticích. Po celou dobu uzavírky budou bez náhrady zrušeny následující zastávky a spoje, které je obsluhují: Prachatice ČSAD, Prachatice, Kobylí Hora, Žernovice – rozcestí 0.5, Vitějovice. Souběžně s tím budou dočasně zrušeny i další zastávky s platností pro následující spoje:
    Žernovice - spoje číslo 4, 11, linky 370580 Prachatice, Oseky - Prachatice - Žernovice - Hracholusky. Dále potom Žernovice, rozc. 0.5 - spoje č. 3, 4, 11, 12 linky 370580 Prachatice, Oseky - Prachatice - Žernovice - Hracholusky a Vitějovice, náves - linky 370630 Strýčice - Lhenice - Netolice – Prachatice.
  • Od 30.dubna do 30.července probíhá plánovaná úprava podélného profilu komunikace silnice III/13531 v ulici Strkovská v Plané nad Lužnicí. Linkovými autobusy nejsou obsluhovány zastávky: Planá nad Lužnicí, Strkov-sádky; Planá nad Lužnicí, Strkov; Planá nad Lužnicí, Strkovská; Košice, Lipky. Autobusy MHD nejsou obsluhovány zastávky: Nad Hejtmanem- Lipová alej, Okružní- bytovky. Provoz ukončí linky 13 a 50 v zastávce Planá nad Lužnicí, Strkov. Objízdná trasa je pro veškerý provoz v místě řádně značena a vede obousměrně po silnici I/3 z Plané nad Lužnicí na silnici III/13528 do Janova a Myslkovic, dále po silnici III/13527 do Košic. Délka objízdné trasy je třináct kilometrů.
  • Od 10. května do 20. září probíhá rekonstrukce mostu v Hostkovicích u Dolních Němčic. Z tohoto důvodu bude po celou dobu úplně uzavřena silnice II/151 v místě stavby v délce 350 metrů. Po dobu uzavírky bude veškerý provoz veden obousměrně po silnici II/406 do obce Slavonice a dále po silnici II/409 přes obec Český Rudolec zpět na silnici II/151. Délka objížďky je 22 kilometrů. Autobusová linková doprava bude po dobu uzavírky vedena po silnici III/1519 do obce Dolní Němčice a dále po účelových komunikacích č. 1u a 9u zpět na silnici II/151.

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky dopravní info, doprava, opravy, silnice, Prachatice, Žernovice, Planá nad Lužnicí, ČSAD, Vitějovice, Osek, Hracholusky, Košice, Strkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DOPRAVNÍ INFO: Silničáři opravují další cesty. Proto je potřeba počítat s uzavírkami  |  Dopravní info  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.