Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

DOPRAVNÍ INFO: Opravám silnic přeje počasí. Na jakých úsecích nyní pracují silničáři?

Opravám jihočeských silnic stále přeje počasí, a tak řidiči musí počítat s dopravními omezeními. Některá jsou krátká, jiná potrvají například až do poloviny příštího roku. Kde se v následujících dnech obrnit trpělivostí?

Českobudějovicko

Celý příští týden, tedy od 18. září do 24. září, bude zcela uzavřena silnice č. III/14317 – Kroclov, Jamné. Objízdná trasa povede přes Vrábče a Zahorčice.

Z důvodu probíhající stavby dálnice D3 jsou do 30. června 2018 úplně uzavřeny silnice č. III/1555 a č. III/1558 v křižovatce se silnici č. I/3 v obcích Bošilec a Dynín.

  • Veškerý provoz bude v tomto úseku veden po nově vybudované souběžné silnici. Autobusové zastávky, které jsou na nově vybudované silnici č. II/603, budou během trvání této etapy zrušeny, jelikož prozatím nebude zajištěn bezpečný přístup pro chodce.  

V katastrálním území obce Keblany probíhá do 20. září modernizace silnice č. II/157. Souběžně s tímto úsekem je uzavřena i část silnice č. II/157 v Trhových Svinech. Objízdně trasy jsou v místě uzavřených úseků označeny.  

Strakonicko 

Do 8. října trvá uzavření silnice č. III/1709 v úseku směrem na Kraselov. Důvodem úplné uzavírky je oprava povrchu komunikace. Objízdná trasa je v místě řádně označena.

Další úplná uzavírka je až do 3. října mezi obcemi Němětice a Nihošovice. 

  • Pro vozidla do 3,5 tuny je objízdná trasa vedena přes Nihošovice po silnici č. II/170, dále po silnici č. III/1704 do Volyně, následně po silnici č. I/4 ve směru na Strakonice ke křižovatce se silnicí č. II/170 do Nihošovic a zpět.
  • Pro vozidla nad 3,5 tuny je objížďka přes Nihošovice po silnici č. II/170 přes Čestice, dále po silnici č. II/170 přes Dřešín na Chvalšovice, poté po silnici č. II/170 do Vacova a dále po silnici č. II/171 přes Miřetice – Nespice – Dolany a dále do Čkyně a poté po silnici č. I/4 do Volyně, dále po ke křižovatce se silnicí č. II/170 do Nihošovic a zpět.
  • Linkové autobusy budou projíždět úsekem stavby v obou směrech. Pro umožnění projetí linkového autobusu zůstane vždy volný jeden jízdní pruh.
Táborsko

Až do 15. prosince bude probíhat v obci Ústrašice úplná uzavírka silnice č. III/1359. Důvodem je oprava mostu. Omezení se dotkne i autobusové linkové dopravy. Pro linku 390150 bude po dobu uzavírky zrušena bez náhrady zastávka Planá nad Lužnicí – U Lesa. U linky 390820, spoje 11, bude zrušena zastávka Ústrašice.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky doprava, omezení, silnice, opravy, okres České Budějovice, Nihošovice, Vrábče, Zahorčice, Jamné, Kroclov, Volyně, Ústrašice, Bošilec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DOPRAVNÍ INFO: Opravám silnic přeje počasí. Na jakých úsecích nyní pracují silničáři?  |  Dopravní info  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.