Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

DOPRAVNÍ INFO: Opravy silnic jsou v plném proudu a proto je potřeba počítat s uzavírkami

Opravy jihočeských silnic jsou v plném proudu. Na některých se už pilně pracuje, na dalších se práce chystají. A kde je nyní potřeba počítat s dopravními omezeními?

  • Úplná uzavírka silnice II/140 Ražice - Drahonice začala 5. června a potrvá do 3. září. Konkrétně v úseku mezi obcemi Ražice a Štětice. Pro osobní vozidla bude objízdná trasa vedena z Ražic přes Sudoměř do Čejetic a dále po silnici III/1409 do Cehnic, po I/22 do Drahonic a po II/140 do Štětic a opačně. Pro nákladní vozidla bude vyznačena objížďková trasa z Ražic po silnici III/1404 do Protivína, dále po silnicích I/20 a I/22 do Drahonic a po II/140 do Štětic a opačně. V době trvání uzavírky dojde zároveň i ke změnám v dopravní obslužnosti autobusových zastávek na lince 360021 Písek – Ražice – Bavorov. S výjimkou letních školních prázdnin a v době opravy místní komunikace Heřmaň – Humňany bude zajištěna dopravní obsluha zastávky Ražice, Štětice.
     
  • Úplná uzavírka silnice III/12110 mezi obcemi Cerhonice - Ostrovec, která začala tento týden, potrvá až do 20. června. Důvodem uzavření tohoto úseku je frézování a pokládka nového krytu vozovky silnice. Při úplné uzavírce bude veškerý provoz veden od Cerhonic směrem na Mirotice, dále pak po místních komunikacích směrem na Smetanovu Lhotu a do Horního Ostrovce. Stejná objízdná trasa platí i v opačném směru. Po dobu uzavírky nedojde k žádným změnám ve vedení autobusové linkové dopravy ani v dopravní obslužnosti autobusových zastávek po trase.
     
  • Do dvou na sebe navazujících etap je rozdělena plánovaná rekonstrukce silnice III/1404 - průtah Protivín. Celková doba uzavření obou úseků je od 6. června do 31. prosince. Během první etapy dojde k úplnému uzavření silnice III/1404 v Protivíně v ulici Mírová, začínající v úseku od ulice Masarykovo náměstí a končící za křižovatkou místních komunikací ulic Purkyňova, Studniční a Pivovar. Druhá etapa rekonstrukce se dotkne úseku silnice III/1404 v Protivíně v ulici Mírová a pokračující ulicí Jiráskova, v navazujícím úseku začínající za křižovatkou místních komunikací ulic Purkyňova, Studniční a Pivovar a končící před křižovatkou s místní komunikací ulicí M. Krásové na Svatoanenském náměstí. Po dobu rekonstrukce jednotlivých úseků je v místě pro veškerou dopravu nařízena obousměrná objížďka.
    ​Na uzavírkou dotčených částech silnice III/1404 dojde také ke změnám ve vedení pravidelné linkové osobní dopravy dopravce: ČSAD Autobusy České Budějovice, a.s. K dočasnému zrušení bez náhrady dojde u zastávky Protivín, rozc. k nádr., a to pro všechny vybrané linky a spoje dopravce: linka č. 360005 spoj č. 43 a 44; linka č. 360022 spoj č. 3, 5, 17, 26; linka č. 360023 spoj č. 1 a 4; linka č. 380550 spoj č. 1, 5, 10, 13, 14, 15, 17, 20, 21, 23, 29, 37, 39, 40 a 46. Ostatní linky a spoje budou obsluhovány dle platných jízdních řádů, pouze se změnou trasy ve vedení linek a spojů. Hlavní objízdná trasa pro autobusy pro obě etapy uzavírky bude vedena po silnici č. I/20 – silnice č. III/1404 – Protivín, nám. a zpět po stejné trase. Objízdná trasa pro obě etapy uzavírky u zbývajících spojů a linek obsluhujících autobusovou zastávku „Protivín, rozc. k nádr.“ bude vedena po silnici č. I/20 – větev silnice č. I/20 – silnice č. III/1404 (Jiráskova ul.) – místní komunikace Svatoanenské náměstí – místní komunikace M. Krásové – nadjezd nad silnicí č. I/20 – větev silnice č. I/20 – silnice č. I/20 – silnice č. III/1404 – Protivín, nám. a zpět po stejné trase (vyjma nadjezdu nad silnicí č. I/20).

Tisková zpráva | Foto Jan Homolka

Štítky uzavírka, oprava, silnice, objížďka, Protivín, Ražice, Drahonice, autobusová zastávka, Štětice, rekonstrukce, Pivovar, Cehnice, Čejetice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DOPRAVNÍ INFO: Opravy silnic jsou v plném proudu a proto je potřeba počítat s uzavírkami  |  Dopravní info  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.