Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie po Budějcích naháněla divočáka, pronásledování vzdala v Roudném

Návštěvníci Budějc mohli v sobotu 24. listopadu kolem poledne nabýt dojmu, že v centru natáčí filmaři pokračování legendární komedie Slavnosti sněženek. Po ulicích se totiž s policejními vozy v zádech proháněl divočák.

Nejdříve navštívil jeden z obchodů v Panské ulici. "Prase najednou vyběhlo z ulice vedle a proskočilo dveřmi, běhalo vevnitř v obchodě. Docela dost věcí tam zbouralo, pak přijeli měšťáci a chtěli ho chytit na oprátku. Prase vyběhlo ze dveří a zdrhalo ulicí, srazilo paní na kole a policajti ho jeli chytat," popisoval situaci z místa náš čtenář. Kanec ženu zranil, záchranka ji odvezla do nemocnice.

Divočák si nejspíš byl zaběhat ve Stromovce, odkud se do centra dostal přes lávku. Z Panské ulice policejní kavalerie dezorientovaného sudokopytníka pronásledovala přes Lidickou kolem Samsonu, kde skočil do vody a přeplaval řeku. Strážníci honičku ukončili v Roudném, kde jim prase zamávalo z lesa.

„O celé události jsme informovali Policii ČR, která se bude zabývat dalším šetřením případu," říká mluvčí městské policie Věra Školková.

Autoři | Foto Matteo Otepka

Štítky České Budějovice, Roudný, Slavnosti sněženek, Policie České republiky, Stromovka, divoké prase

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie po Budějcích naháněla divočáka, pronásledování vzdala v Roudném  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.