Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V budějcké nemocnici se bude na počkání měřit nitrooční tlak

V Nemocnici České Budějovice si budou moci nechat zájemci změřit nitrooční tlak. Vyšetření, které pomáhá k včasnému odhalení zeleného zákalu, bude probíhat v prostorách vstupního terminálu už zítra, ve středu 21. března.

Bez předchozího objednání se mohou lidé nechat vyšetřit od 10 do 13 hodin. Stejně jako v loňském roce se akce uskuteční k příležitosti Světového týdne glaukomu, díky kterému po celém světě každoročně probíhají osvětové a preventivní aktivity.

I letos odborníci lidem na celém světě připomenou, že právě glaukom je druhou nejčastější příčinou slepoty. Dále pak také to, že včasná diagnóza a správná léčba dokážou oddálit růst tohoto onemocnění. 

Glaukom se dá odhalit krátkým bezbolestným vyšetřením, které spočívá v měření nitroočního tlaku. „Měření nitroočního tlaku by se rozhodně nemělo podceňovat. Pravidelné vyšetření je totiž zásadní k zachycení zeleného zákalu a předcházení nevratných změn. Každý, kdo je starší čtyřiceti let, by měl toto vyšetření absolvovat minimálně jednou za 3 až 4 roky. Nenechávejte nic náhodě a určitě se u nás 21. března zastavte. Vyšetření je nebolestivé a trvá jen pár minut,“ apeluje na veřejnost tisková mluvčí Nemocnice České Budějovice Iva Nováková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vyšetření, zelený zákal, Nemocnice České Budějovice, oči, glaukom, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V budějcké nemocnici se bude na počkání měřit nitrooční tlak  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.