Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Budějcká nemocnice hodlá představit zajímavé operace. První vlaštovka je na světě

Více přiblížit veřejnosti svět medicíny. Takový je cíl nového videa, které Nemocnice České Budějovice představila v uplynulých dnech na svých webových stránkách a sociálních sítích. Zachycena je na něm artroskopická operace hlezenního kloubu.

„Jedná se o první vlaštovku z plánovaného cyklu videí. Do budoucna hodláme natočit další zajímavé operace,“ uvádí tisková mluvčí nemocnice Iva Nováková. Video komentuje přímo lékař Libor Filip, který zákrok prováděl. „Snažili jsme se o co největší autenticitu, výsledek by tolik nevyzněl, kdyby byl v klipu zachycen hlas profesionálního dokumentaristy,“ doplňuje Iva Nováková.

Dynamický klip zachycuje zhruba třicetiminutovou operaci poškození chrupavek kloubu. „Artroskopické operace kloubů jsou jedny z nejčastějších operací na ortopedickém oddělení Nemocnice České Budějovice. Většinou se jedná o artroskopie kolenních nebo ramenných kloubů, ale je možné artroskopicky ošetřit i jiný kloub,“ říká ve videu Libor Filip. Právě operace hlezenního kloubu je příkladem.

Tisková zpráva

Štítky operace, kloub, video, nemocnice, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Budějcká nemocnice hodlá představit zajímavé operace. První vlaštovka je na světě  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.