Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Titul Jihočeská sestřička patří českokrumlovské střední odborné škole zdravotnické

Nejlepší budoucí zdravotní sestry studují na Střední odborné škole zdravotnické a Středním odborném učilišti Český Krumlov. Ukázaly to výsledky soutěže s názvem Jihočeská sestřička 2017, která se konala během uplynulého víkendu v písecké nemocnici.

Své odborné vědomosti, zručnost a fyzické dovednosti tu změřilo čtyřiašedesát budoucích zdravotních sester, porodních asistentek a záchranářů ze škol v Jihočeském kraji.

„Studentky i studenti středních zdravotnických škol, vyšších odborných škol i vysoké školy se utkali ve dvanácti disciplínách. Byly mezi nimi například vědomostní testy, resuscitace na figuríně, příprava infuze, určení krevní skupiny, pojmenování retro nástrojů v ošetřovatelství či sádrování horní končetiny,“ vyjmenovává ředitel pořádající Nemocnice Písek Jiří Holan.

Soutěž byla rozdělena na kategorie střední školy a vyšší školy a vyšší odborné školy. „Na prvním místě v kategorii středních zdravotnických škol se umístil a titul Jihočeská sestřička 2017 získal zmíněný tým českokrumlovské střední odborné zdravotnické školy ve složení Petra Outratová, Nikola Steinhauserová, Kateřina Dvořáková a Barbora Havelková. První místo v kategorii vyšších odborných škol a Jihočeské univerzity získal tým Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulty - záchranáři ve složení Jan Souček, Jaromír Moutelník a Ondřej Kutlák. Vítězům gratuluji, podali skvělý výkon!“ zdůrazňuje Jiří Holan.

Soutěž Jihočeská sestřička uspořádaly Jihočeské nemocnice, a. s., ve spolupráci s Jihočeským krajem a Nemocnicí Písek už potřetí. Akce navazuje na úspěšnou soutěž Medik roku pouze s tím rozdílem, že se zaměřuje na zdravotní sestry z jižních Čech. V obou předchozích ročnících soutěže zvítězil tým budoucích sestřiček ze Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity.

Tisková zpráva

Štítky Jihočeská sestřička, soutěž, Písek, zdravotník, nemocnice, zdravotní sestra, Český Krumlov, Jihočeský kraj, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Nemocnice Písek, Jan Souček, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Titul Jihočeská sestřička patří  českokrumlovské střední odborné škole zdravotnické  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.