Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V písecké nemocnici změří tlak i cukr a zjistí krevní skupinu

Měření cholesterolu, glykémie, krevního tlaku, tělesného tuku a získání dietního rozpisu, ukázka správného mytí rukou nebo například prohlídka sanitního vozu – to vše a mnohé další připravuje pro veřejnost písecká nemocnice na středu 14. června. Od deseti do třinácti hodin pořádá Den otevřených dveří pod názvem „Poznej své zdraví“.

„Ve žluté chodbě na centrálním odběrovém místě budeme provádět různá měření a například ukážeme, jak vypadá a funguje umělý kyčelní kloub a koleno. Zájemcům určíme krevní skupinu, představíme funkce moderního inkubátoru a péči o nedonošené děti. Dále budeme poskytovat poradenství k ženské inkontinenci,“ uvedl ředitel Nemocnice PísekJiří Holan.

Pro zájemce budou organizovány i návštěvy na oddělení patologie. Návštěvníků se budou po celou dobu věnovat studentky písecké střední zdravotnické školy a personál nemocnice. Program bude zakončen divadelní kulturně zábavnou akcí.

Den otevřených dveří si užijí i děti. „Od třinácti hodin pro ně připravujeme divadelní představení Bajaja. Divadlo Víti Marčíka bude možné zhlédnout na nádvoří u lípy,“ řekla hlavní sestra písecké nemocnice Jana Somrová.

 

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky nemocnice, měření, den, tlak, cholesterol, Víťa Marčík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V písecké nemocnici změří tlak i cukr a zjistí krevní skupinu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.