Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Den zdraví zaměřený na zelený zákal chystá budějcká nemocnice. Zájemcům změří nitrooční tlak

Den zdraví ku příležitosti Světového týdne glaukomu uspořádá 13. března Nemocnice České Budějovice. Od 10 do 13 hodin si zájemci budou moci nechat změřit nitrooční tlak.

Osvětové a preventivní aktivity spojené s glaukomem se budou konat celý týden po celém světě. „Osvěta o zeleném zákalu je zajisté velmi důležitá, protože glaukom je druhou nejčastější příčinou slepoty. Bohužel symptomy, které by včas na toto onemocnění varovaly, pacient nepociťuje. K lékaři často přichází až v okamžiku, kdy špatně vidí a zrak je již nezvratně poškozen,“ upozorňuje mluvčí Nemocnice České Budějovice Iva Nováková a dodává, že v současnosti je v České republice léčeno přes 400 tisíc pacientů s indikací glaukomu.

Vyšetření, které spočívá v měření nitroočního tlaku, se uskuteční v terminálu českobudějovické nemocnice bez objednání. „Jedná se o nebolestivé vyšetření, které trvá tři až čtyři minuty,“ ubezpečuje Iva Nováková.

Tisková zpráva | Foto Dominik Svoboda

Štítky glaukom, Nemocnice České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den zdraví zaměřený na zelený zákal chystá budějcká nemocnice. Zájemcům změří nitrooční tlak  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.