Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nemocných na jihu Čech mírně ubylo. Nejvíc marodů je mezi nejmenšími dětmi

Nemocnost v oblasti akutních respiračních infekcí v tomto týdnu v jižních Čechách letos podruhé mírně poklesla. Ve srovnání s minulým týdnem o 3,5 procenta. Momentálně je to 1677 případů na sto tisíc obyvatel. Nejvíc nemocných ubylo na Táborsku.

Nemocnost poklesla s výjimkou předškoláků ve všech věkových kategoriích. Stále ale ještě trvá epidemický výskyt akutních respiračních onemocnění a chřipek,“ doplnila informace ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Nejvíc nemocných je v okresech Český Krumlov, Prachatice, České Budějovice a Jindřichův Hradec. Nejvíc ubylo nemocných na Táborsku.

Je také méně lidí, které trápí chřipce podobná onemocnění. A to 170 případů na sto tisíc obyvatel. „Ve srovnání s minulým týdnem je tady pokles výraznější, o 17,9 procenta. V populaci stále koluje chřipkový virus A H3N2. V týdnu jsme zaznamenali dvou závažné průběhy chřipky u dítěte školního věku a u jedné dospělého,“ upřesnila ředitelka.

Nejvíc případů akutní respirační infekce v Jihočeském kraji se vyskytuje u nejmladších dětí celkem 4881 případů na sto tisíc obyvatel. Druhá nejvyšší nemocnost je v kategorii dětí mezi šestým a čtrnáctým rokem, a to 3016 na sto tisíc obyvatel. Nejméně marodů je mezi seniory nad šedesát let, 635 případů na sto tisíc obyvatel.

Štítky Česko, Jihočeský kraj, chřipka, okres Tábor, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, České Budějovice, Český Krumlov, Prachatice, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocných na jihu Čech mírně ubylo. Nejvíc marodů je mezi nejmenšími dětmi  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.