Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jindřichohradecká nemocnice otevírá novou výdejnu léků

Nemocnice Jindřichův Hradec otevírá nové pracoviště své lékárny – druhou výdejní část pro veřejnost. Ta je umístěna u hlavního vjezdu do nemocnice, konkrétně u kruhového objezdu z ulic Vídeňská a Jáchymova.

„Toto pracoviště s dobrou dostupností je k dispozici všem, především však zajistí bezprostřední lékárenskou péči pacientům ambulancí umístěných v pavilonu E jindřichohradecké nemocnice a těm, kteří procházejí hlavním vchodem nemocnice,“ uvedl ředitel Nemocnice Jindřichův Hradec Miroslav Janovský.

Novostavba výdejny Lékárny Nemocnice Jindřichův Hradec včetně vybavení stála zhruba 10 milionů korun, které nemocnice uhradila z vlastních zdrojů.

Kromě výdeje běžných i speciálních léků předepisovaných na recept, volně prodejných léků a potravinových doplňků se lékárna specializuje na prodej zdravotnických pomůcek i jejich výdej na předpis. „Pacienti si mohou nejen vybrat ze širokého sortimentu, ale i objednat pomůcku ze širší katalogové nabídky nebo dle vlastních požadavků a vše pak pohodlně vyzkoušet v příjemných, k tomu určených prostorách. Další službou pacientům jsou krátkodobé zápůjčky vybraných pomůcek,“ sdělila Olga Mladá, vedoucí lékárny s tím, že v této souvislosti nemocnice ukončila provozování prodejny zdravotnických potřeb Zelená Hvězda.

Lékárna je otevřena od 7:30 do 17:00 během pracovních dnů. Po dořešení personálního obsazení dojde k rozšíření otevírací doby. Léky i pomůcky lze objednat i předem telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu. Většina objednávek je k dispozici do druhého pracovního dne. V lékárně lze platit v hotovosti, platební kartou, poukázkou Sodexo (Vital pass, Flexi pass, Flexi card, Dárkový pass) i bankovním převodem.

 

Štítky nemocnice, Nemocnice Jindřichův Hradec, Miroslav Janovský, Sodexo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichohradecká nemocnice otevírá novou výdejnu léků  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.