Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Müsli, jogurt, nebo oříšky? Rodičky si budou moci od března vybrat, co si dají ke svačině

Nová porodnice budějcké nemocnice zavádí další novinku. Maminky a budoucí rodičky budou mít od března k dispozici svačinový pult s občerstvením mezi hlavními jídly. Nemocnice tak zajistí, aby rodičky měly během pobytu komplexní výživu.

„Zajištěním občerstvení pro matky na šestinedělí a rizikovém těhotenství chceme vyhovět požadavku samotných maminek. Nemocnice tak zajistí komplexní výživu pro ženy, které ji v období těhotenství a kojení potřebují nejvíce,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice České Budějovice Břetislav Shon.

Vylepšování služeb pacientkám vítá i Jihočeský kraj, který je zřizovatelem největší nemocnice na jihu Čech. „Naše největší krajská nemocnice se k pacientům chová jako ke klientům a zajišťuje pro ně zdarma služby, které poskytují běžně spíše na soukromých klinikách. Svačiny pro matky jsou dalším krokem, který dokresluje, jak dobrou péči, a nejen lékařskou, u nás pacienti mají,“ řekla náměstkyně jihočeského hejtmana Ivana Stráská.

Pro budoucí maminky bude výběr velmi bohatý. Samy si budou moci vybrat, co si k svačině z jídelny odnesou. „Do jídelny umístíme užší stůl a polici, na které bude menší chladicí box s několika miskami. V nich budou naservírované müsli, kukuřičné lupínky, bílý jogurt, směs oříšků a sušeného ovoce, kompotované ovoce. To vše si budou moci rodičky odebrat do salátových misek. Na stanici rizikového těhotenství budou mít k dispozici i zeleninový salát, který budeme v průběhu týdne připravovat ve více variantách,“ sdělila manažerka spokojenosti Nemocnice České Budějovice Iva Nováková. 

Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, těhotenství, Nemocnice České Budějovice, Česko, Ivana Stráská, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Müsli, jogurt, nebo oříšky? Rodičky si budou moci od března vybrat, co si dají ke svačině  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.