Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nemocnice Český Krumlov loni mimo jiné koupila nové sanitky

Dokončení obnovy operačních stolů a operačních svítidel na chirurgickém oddělení, obnova kolonoskopů, elektrokardiografů a defibrilátorů na interním oddělení… O čem je řeč? O nejvýznamnějších letošních investicích Nemocnice Český Krumlov.

Kromě výše zmíněného nemocnice investovala do obnovy léčebných van, perličkových koupelí a dalších drobných přístrojů na rehabilitačním oddělení.

„Na dalších odděleních se jednalo spíše o obnovu a nákup drobných přístrojů a pomůcek. Například na dětské oddělení jsme zakoupili nové transportní a výhřevné lůžko. Na gynekologicko-porodnické oddělení jsme koupili nový ST analyzátor k monitorování odezev plodu na porodním sále. Z medicínského pohledu významné ale bylo pořízení nového analyzátoru krve a dalšího biologického materiálu pro oddělení klinické biochemie a hematologie,“ dodal předseda představenstva krumlovské nemocnice Jaroslav Šíma.

Horkou novinkou je také pořízení tří nových sanit. „V současné době máme patnáct sanitních vozů dopravní zdravotnické služby. Každý rok obnovujeme dva až tři vozy tak, abychom se vyhnuli tomu, že by u nás jezdila osm, devět, deset let stará auta s obrovskými náklady na údržbu,“ zmínil Jaroslav Šíma.

Co se týká budoucích investic, tak v plánu je v dohledné době i rekonstrukce zázemí pro pacienty rehabilitace. V roce 2016 by měla být dokončena obnova přístrojového vybavení radiodiagnostického oddělení.

Celkově v roce 2015 Nemocnice Český Krumlov investovala do přístrojů 12 milionů korun.

Autoři | Foto jihnem.cz

Štítky Nemocnice Český Krumlov, a.s., Jaroslav Šíma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Český Krumlov loni mimo jiné koupila nové sanitky  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.