Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nemocnice v Českých Budějovicích, Českém Krumlově a Prachaticích se radují z významného ocenění

V nemocnicích na jihu Čech mají radost. Ostatně mají k tomu důvod. Jak jsme včera informovali, budějcká nemocnice byla vyhodnocena jako nejlepší nemocnice v České republice. I ostatní jihočeské nemocnice ale v celostátní soutěži Nemocnice ČR 2015, kterou pořádá nezisková organizace HealthCare Institut, výrazně zabodovaly! „Budu dnes děkovat všem zaměstnancům - počínaje uklízečkami, primáři konče,“ řekl dnes dopoledne Břetislav Shon, předseda představenstva Nemocnice České Budějovice.

Aby toho nebylo málo, budějcká nemocnice nejenom, že se stala „absolutním vítězem“, ale prvenství dosáhla i v kategorii Finanční zdraví. V hlavní kategorii jí na záda dýchal dalších zástupce jižních Čech - Nemocnice Prachatice, která obsadila druhé místo. V kategorii Finanční zdraví na druhém místě skončila Nemocnice Český Krumlov. Zkrátka se dá mluvit o jihočeském triumfu... A zmínit bychom také měli, že sotva se zástupci nemocnic dozvěděli výsledky zmíněné soutěže, přišla informace o dalším úspěchu, tentokrát v soutěži úplně jiné - ředitel Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala byl zvolen Manažerem roku ve zdravotnictví 2015!

Ve čtvrtek dopoledne všem ředitelům pogratulovali zástupci Jihočeského kraje - hejtman Jiří Zimola a náměstkyně hejtmana Ivana Stráská.

„Chtěla bych poděkovat, že jsme spolu přestáli hubené roky, a že teď v posledních dvou letech, které trošku uvolnily ekonomickou situaci, jsme se velmi významně zaměřili na spokojenost a kvalitu našich pacientů i našich zaměstnanců, protože obojí je důležité pro to, aby nemocnice byly úspěšné,“ řekla Ivana Stráská směrem k ředitelům.

Ředitelé mimo jiné vyzdvihují své zaměstnance, kteří dokážou pracovat jako tým a kteří se mnohdy nadchnou i pro další aktivity.

„Toto ocenění patří celému personálu nemocnice. Jsme rádi, že se nám tu zejména během posledních pěti let podařilo vytvořit tým pracovníků, který funguje. Chuť zaměstnanců se zlepšovat a posouvat nemocnici kupředu se snažíme podporovat různými akcemi, například uspořádáním celostátní soutěže Medik roku nebo nedávnou volbou jihočeské sestřičky. Spokojenost zaměstnanců také upevnilo budování firemní mateřské školy a odměnou ze strany vedení jím bylo zvýšení mez průměrně o pět procent, k němuž jsme přistoupili už nyní, přestože je doporučeno až v lednu příštího roku,“ zmínil například ředitel prachatické nemocnice Michal Čarvaš.

Jiří Zimola upozorňuje, že jihočeské nemocnice stále zlepšují zdravotní péči, modernizují vybavení, zdokonalují služby pro pacienty... „Zisk dále reinvestují zpět do svého rozvoje. Jedná se o výsledek skvělé práce vedení těchto zařízení i všech zaměstnanců,“ uvedl jihočeský hejtman.

Nemalé peníze se každoročně investují do budějcké nemocnice. „Letos jde například o lineární urychlovač, magnetickou rezonanci, několik rentgenových přístrojů a další. Nejvýznamnější stavební investicí je v tomto roce otevření nové porodnice a neonatologického oddělení,“ vyzdvihl Břetislav Shon.

Soutěž Nemocnice ČR 2014 se uskutečnila již podesáté. Letos se průzkum prováděl ve 156 nemocnicích s akutními lůžky. Jihočeské nemocnice v soutěži bodovaly už v minulosti. V kategorii Finanční zdraví budějcká nemocnice zvítězila už vloni, stejně tak byla na druhém místě krumlovská nemocnice.

Štítky nemocnice, Česko, Nemocnice České Budějovice, Český Krumlov, Prachatice, soutěž, Jiří Zimola, Ivana Stráská, Jihočeský kraj, Nemocnice Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Českých Budějovicích, Českém Krumlově a Prachaticích se radují z významného ocenění  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.