Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nemocnice České Budějovice je nejlepší v celé České republice

Doslova vynikajícím oceněním se může ode dneška pyšnit Nemocnice České Budějovice. Již podesáté nechal Health Care Institute hodnotit pacienty a pracovníky s celkovou spokojeností a absolutním vítězem se v letošním roce stala českobudějovická nemocnice. Na pomyslném trůnu tak vystřídala tu třineckou.

Dílčí prvenství zaznamenala nemocnice provozovaná Jihočeským krajem i v oblasti Finančního zdraví nemocnic. Za sebou nechala například Institut klinické a experimentální medicíny či Masarykův onkologický ústav. Stala se rovněž i Skokanem roku, protože v meziročním přírůstku hlasů získala na svou stranu dalších 9672 pacientů a pracovníků, což je dvojnásobně více než druhá Karvinská hornická nemocnice.

V absolutní kategorii to není jediný úspěch, který zaznamenaly nemocnice vlastněné Jihočeským krajem. Za prvními Českými Budějovicemi skončila hned na druhém místě Nemocnice Prachatice, páté místo poté obsadila Nemocnice Jindřichův Hradec. Mezi se vklínily pouze Vojenská nemocnice Olomouc a Nemocnice Na Homolce.

Českobudějovická nemocnice má téměř 1500 lůžek, na kterých je během roku hospitalizováno až 53 tisíc pacientů. Zkušení lékaři zde provedou přibližně 30 tisíc operačních zákroků a asi 660 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. V současné době je zde zaměstnáno průměrně dva a půl tisíce zaměstnanců.

Foto Jan Luxík

Štítky Nemocnice České Budějovice, Česko, pacient, nemocnice, Jihočeský kraj, Institut klinické a experimentální medicíny, Masarykův onkologický ústav, Karvinská hornická nemocnice a.s., Nemocnice Prachatice, Nemocnice Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice České Budějovice je nejlepší v celé České republice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.