Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zdraví

Na Kleti je nově umístěný defibrilátor. Použít ho zvládne i laik

Na Kleti najdeme od ledna nově umístěný automatický externí defibrilátor. Ve spolupráci s Holubovem ho tam umístili jihočeští záchranáři. Najdeme ho na budově horní stanice lanové dráhy a je přístupný všem návštěvníkům. Díky tomu budou mít...

Novorození Budějčáci a Budějčandy měli VIP návštěvu, porodnici navštívil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Současný ministr zdravotnictví a jihočeský poslanec Adam Vojtěch (ANO) je zároveň budějckým rodákem. Na město si vzpomněl na Nový rok, kdy navštívil gynekologicko-porodnické oddělení v budějcké nemocnici.

Ke konci roku marodí méně Jihočechů, v lednu hygienici čekají více lidí s chřipkou

Počet pacientů s chřipkou v jižních Čechách klesnul. Hygienici na konci roku evidují 1132 případů na sto tisíc obyvatel, což je o 2,5 procenta méně než před týdnem. Na statistiku ale může mít vliv i to, že lidé přes svátky chodí méně k lékařům a...

Letní a zimní čas si nejspíš budeme měnit další tři roky

Střídání zimního a letního času mělo už konečně dospět do finále. Ručičky hodinek jsme už od příštího roku měli nechat na pokoji, senátoři se ale asi připojí k Rakušanům. Ti chtějí čas přesouvat až do roku 2021.

Nemocnice otevře ve Schneiderovce novou lékárnu

Budějcká nemocnice otevře novou lékárnu Ve Schneiderovce. Dosud sloužila pouze na zazvonění, ale od začátku roku bude fungovat jako veřejná lékárna a pobočka nemocniční lékárny v terminálu nemocnice.

VIDEO: Šťáva proti nachlazení, která skvěle chutná a konečně zabere

Odšťavňování mi před pár lety zachránilo život, dnes lidem radím, jak se s jeho pomocí vyhnout všem možným nemocem a potížím. Začneme tím, co nás v těchto dnech kosí jednoho po druhém – nachlazením.

Počet pacientů s chřipkovým onemocněním na jihu Čech stoupá

Přes tisíc případů chřipkového onemocnění evidují hygienici v Jihočeském kraji na 100 tisic obyvatel. Oproti minulému týdnu se počet nemocných zvedl o více než půl procenta. Nejvíce nemocných je podle hygieniků ve věkové skupině dětí do pěti let.

Centrální laboratoře ve strakonické nemocnici oslavily deset let pod společnou střechou

Přednáškové odpoledne a den otevřených dveří uspořádaly v úterý 4. prosince Centrální laboratoře Nemocnice Strakonice. Stalo se tak při příležitosti deseti let trvání od vybudování tohoto laboratorního komplexu.

Kouříme méně, nemocných ubývá, tvrdí odborníci

Jakožto národ jsme proslulí pivaři, spousta z nás kouří. Má na nás zákaz cigaret v restauracích nějaký vliv?

Strakonická nemocnice otevřela Gastroenterologické centrum

Novým Gastroenterologickým centrem disponuje Nemocnice Strakonice. Zprovozněno bylo v přízemí interního pavilonu, v prostorách, které dříve využívala hemodialyzační stanice.

Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.