Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

VŠTE bude spolupracovat také s Českými drahami

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích získala další impuls k rozvoji nového studijního oboru Technologie dopravy a přepravy, když s Českými drahami uzavřela smlouvu o spolupráci. Dokument podepsali generální ředitel Dalibor Zelený a rektor Marek Vochozka.

„Smyslem této spolupráce je dát studentům možnost už v rámci studia nahlédnout do praxe, řešit skutečné, reálné problémy české železnice třeba formou diplomových prací. Věřím, že řadu nápadů budeme moci prakticky využít,“ uvedl Dalibor Zelený.

Vedle řešení zadaných témat a praxe studentů v provozu Českých drah obě instituce počítají také s expertní činností odborníků VŠTE v oblasti dopravy a ekonomiky drah a při vzdělávání jejich pracovníků. Smlouva předpokládá i organizování společných akcí či seminářů a výměnu informací.

„Jako regionální, profesně orientovaná vysoká škola si tohoto partnerství s národním železničním dopravcem velmi vážíme. Dává nové možnosti studentům i vyučujícím. Zároveň ho beru jako ocenění dosavadní práce školy a Katedry dopravy a logistiky, kde se nám podařilo soustředit respektované odborníky na dopravu,“ říká rektor Marek Vochozka.

Obor Technologie dopravy a přepravy se na VŠTE vyučuje od roku 2012 a za dva roky se dočká i prvních absolventů - bakalářů. O studium je velký zájem a obor patří na škole mezi nejrychleji rostoucí.

Díky spolupráci s Vysokou školou logistiky Přerov lze na VŠTE už druhým rokem dálkově studovat rovněž magisterský obor Logistika. Jde o první technický magisterský obor v kraji.

Napsal Zdeněk Zuntych

Štítky VŠTE České Budějovice, Vysoká škola technická a ekonomická České Budějovice, České dráhy, Dalibor Zelezný, Marek Vochozka, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, doprava, vysoká škola, Dalibor Zelený, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VŠTE bude spolupracovat také s Českými drahami  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.