Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Školáci vedou své vlastní firmy. Prozatím jen fiktivní

První ročník Veletrhu fiktivních firem dnes odstartoval v rámci výstavy Vzdělání a řemeslo v pavilonu T2 Výstaviště České Budějovice. Pokud se zajímáte o podnikání, mohla by být tato akce pro vás přínosem. O organizaci se stará Střední škola obchodní České Budějovice.

ČTĚTE TAKÉ: Kam dál po základce? Nabídka bude k mání na Výstavišti

„Žáci z různých škol zde mohou porovnat své podnikatelské záměry a vyzkoušet si přímou metodu propagace a oslovování potencionálních zákazníků nebo navázat nové obchodní kontakty s jinými fiktivními firmami. Žáci se tak učí k samostatnosti, týmové práci, zodpovědnosti, rozvíjí své obchodní znalosti a dovednosti,“ říká Jarmila Benýšková, ředitelka Střední školy obchodní.

Na školáky čeká hned několik zábavných soutěží, ze kterých si mohou domů odnést hodnotné ceny. Nechybí ani doprovodný program.

„V rámci něj se návštěvníci seznámí s prezentacemi škol vystavujících firem nebo se mohou zúčastnit workshopu pořádaného pracovníky firmy E.ON, který je zaměřen na hledání pracovních příležitostí. Účastníci se dozvědí praktické tipy ohledně psaní životopisu či přípravy na pracovní pohovor,“ upřesňuje učitel Jakub Stolička.

Střední škola obchodní vyučuje předmět Fiktivní firma, který je mezi studenty oblíbený. Výuka je zábavná a žáky dostatečně připravuje na případný podnikatelský život. „Nejprve založí firmu v určitém oboru podnikání, kterou vedou, a jako její zaměstnanci řeší různé problémové situace. Řeší situace uvnitř daného podniku, ale obchodují i s jinými firmami, ať už tuzemskými nebo zahraničními,“ nastiňuje Stolička.

Pro výuku tohoto předmětu škola využívá dvě odborné učebny, které připomínají jednotlivá oddělení podniku. „Žáci zde mohou pro svoji práci využít nové počítače se specializovaným účetním a grafickým softwarem, dotykový displej, interaktivní tabuli, skartovací stroj, multifunkční kopírovací zařízení a další zařízení běžná v podnikání. V učebně zaměřené na obchod je navíc nainstalována elektronická pokladna, v učebně určené pro výuku předmětů spojených s cestovním ruchem jsou závěsné mapové systémy. V obou učebnách jsou nainstalovány docházkové hodiny, které budou pomáhat například i v práci mzdové účtárny,“ popisuje učitel budějcké Střední školy obchodní.

Štítky Střední škola obchodní České Budějovice, fiktivní firmy, Vzdělání a řemeslo, střední škola, České Budějovice, podnikání, učebna, E.ON

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školáci vedou své vlastní firmy. Prozatím jen fiktivní  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.