Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Post ředitele školy obhájilo více než 86 procent přihlášených

Post ředitele krajem zřizovaných škol obhájilo v Jihočeském kraji více než 86 procent přihlášených uchazečů. Agentuře Mediafax to ve středu řekla mluvčí krajského úřadu Kateřina Koželuhová.

Rada kraje vyhlásila 28. února letošního roku konkurzy na ředitele 82 krajem zřizovaných škol a školských zařízení, ve kterých k 1. lednu 2012 vykonávali činnosti ředitelé nepřetržitě déle než šest let. Učinila tak na základě novely školského zákona, která kvůli poslanci nešťastně přehlasovanému senátnímu návrhu nedávala zřizovatelům jinou možnost. Konkurzní maraton nyní po třech měsících spěje ke svému závěru. U 80 škol je tak již jasné, kdo bude od 1. srpna 2012 jejich ředitelem.

K 81 konkurzům se přihlásilo celkem 137 uchazečů. Ke konkurznímu řízení na školu ve Štítného ulici v Českých Budějovicích se nepřihlásil žádný uchazeč. Konkurz byl vyhlášen znovu a jeho výsledkem by se Rada Jihočeského kraje měla zabývat na schůzi 26. června, když se do opakovaného konkurzu na tuto školu hlásí pět uchazečů. Konkurz se bude opakovat také na ZUŠ Velešín, kde při prvním konkurzu nebyl doporučen komisí ke jmenování žádný vhodný uchazeč. V úterý proto rada konkurz vyhlásila opakovaně.

„Na 47 školách se o post ředitele ucházel pouze jeden adept, ve dvaceti školách byli uchazeči dva, v devíti školách o post ředitele bojovali uchazeči tři, ve dvou případech se konkurzního řízení účastnili čtyři adepti a u tří konkurzů vybírala výběrová komise z pěti kandidátů. Osm současných ředitelů se ke konkurzu nepřihlásilo z důvodu plánovaného odchodu z funkce vzhledem k důchodovému věku a jedna ředitelka se rozhodla svou funkci ukončit,“ řekla Koželuhová.

Přihlášku na konkurz tak podalo 73 současných ředitelů škol a 63 svou pozici ve vedení školy obhájilo a bylo potvrzeno ve funkci. Na 19 školách bude od 1. srpna 2012 funkci ředitele vykonávat nový ředitel. Ze 73 ředitelů, kteří se přihlásili do konkurzního řízení, vykonávalo pracovní místo ředitele déle než 20 let sedm ředitelů, 40 ředitelů zastávalo vedoucí funkci v intervalu 10 až 20 let a zbylých 26 ředitelů vykonávalo tuto práci méně než 10 let.

„Rada kraje akceptovala doporučení výběrové komise u 79 konkurzů, pouze ve dvou případech, na Gymnáziu Český Krumlov a DDM Český Krumlov, přihlédla k názoru odboru školství krajského úřadu, veřejnosti, radnice, učitelského sboru i samotných studentů a jmenovala druhého v pořadí,“ dodala mluvčí Kateřina Koželuhová.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky Katharina Cibbini-Koželuch, Mediafax, Jihočeský kraj, Český Krumlov, České Budějovice, Velešín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Post ředitele školy obhájilo více než 86 procent přihlášených  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.